Gå til hovedindholdet
EURES
Nyhedsartikel27. september 2018Den Europæiske Arbejdsmarkedsmyndighed, Generaldirektoratet for Beskæftigelse, Sociale Anliggender, Arbejdsmarkedsforhold og Inklusion

At arbejde inden for turisme: Hvad kan det give mig?

Europa er den mest populære feriedestination i verden og tog imod mere end 670 millioner besøgende i 2017. Turistindustrien giver arbejde til 12 millioner EU-borgere og tilbyder et bredt udbud af spændende karrieremuligheder på lang sigt for dem, der ønsker at teste deres uddannelse og færdigheder i forskellige sammenhænge. Så hvad venter du på?

Working in tourism: What’s in it for me?
EURES

Hvorfor turisme?

At arbejde inden for turisme giver mulighed for at opleve eksotiske eller smukke steder, moderne arbejdsomgivelser og et dynamisk miljø. De ansatte er ofte unge, der giver energi og godt humør i team og på arbejdspladser. Der er masser af muligheder for at vokse — både personligt og fagligt — og for at gøre en forskel. Med muligheder for fast arbejde, deltids- og sæsonarbejde er der noget for enhver.

Hvad kigger arbejdsgivere inden for turistbranchen efter, når de rekrutterer?

Ifølge en undersøgelse foretaget som en del af Forvaltningsorganet for Små og Mellemstore Virksomheders projekt "plan for sektorsamarbejde om færdigheder inden for turisme" er alder den vigtigste faktor for arbejdsgiverne (21 %), og ansøgere i aldersgruppen 25-35 år er dem, der topper. Umiddelbart herefter kommer relevante færdigheder og akademiske kvalifikationer (begge med 18 %) samt fleksibilitet og erhvervserfaring (16 %).

Hvad er de vigtigste færdigheder i turistbranchen?

At være gæstfri og serviceminded topper listen over de færdigheder, arbejdsgiverne sætter mest pris på, sammen med evnen til at forstå og styrke menneskelige relationer, personlig kommunikation og sprogkundskaber. Disse kategorier er også dem, som de jobsøgende tror er de vigtigste, selv om det er interessant at notere sig, at de tillægger sprogfærdigheder og multikulturel bevidsthed større værdi og kritisk tænkning mindre værdi end arbejdsgiverne.

Hvor kan man bedst få mere at vide om turismejob?

Jobportaler, personlige netværk og de sociale medier er tre af de vigtigste værktøjer, som turismevirksomheder anvender, når de skal finde nye medarbejdere. Virksomheders websteder og professionelle rekrutteringsfirmaer anvendes også i vidt omfang. Sørg for selv at bruge disse værktøjer, så du gør dine chancer for at finde et job større.

Hvordan får du de færdigheder, som arbejdsgiverne er på udkig efter?

Hvis du ønsker at genopfriske dine færdigheder, før du kaster dig ud i en karriere i turistindustrien, så findes der en række EU-programmer, som kan hjælpe dig. Herunder er der Eures, som har en særlig sektion for jobsøgende og med udvidede funktionaliteter, Dit første Euresjob, som hjælper unge i alderen 18-35 år med at finde job i EU, og Erasmus+, som stiller en række uddannelses- og netværksmuligheder til rådighed for unge.

Hvor kan du få mere at vide?

Webstedet Jobs in Tourism har en masse information om at arbejde i turistbranchen. Webstedet, der er en del af kampagnen "turisme, en verden af muligheder" (udviklet inden for rammerne af projektet "plan for sektorsamarbejde om færdigheder inden for turisme"), har til formål at fremme turistindustrien, støtte jobsøgende, der gerne vil starte en karriere inden for turisme, og støtte virksomheder, der er på udkig efter potentielle medarbejdere.

Hvis du vil vide mere om karrieremuligheder inden for turisme, så tjek denne sektion Looking for a career in tourism?

 

Relevante links:

Jobs in Tourism

Dit første Euresjob

Erasmus+

Forvaltningsorganet for Små og Mellemstore Virksomheder (EASME)

 

Læs mere:

Europæiske jobdage

Drop’pin@EURES

Find en Euresvejleder

Leve- og arbejdsvilkår i Eureslandene

Eures' jobdatabase

Eures' tjenester for arbejdsgivere

Eures' kalender over events

Kommende onlineevents

Eures på Facebook

Eures på Twitter

Eures på LinkedIn

Emner
EURES-uddannelseRåd og tipsArbejdsmarkedsnyheder/mobilitetsnyhederNyheder/rapporter/statistikRekrutteringstendenserUngdom
Relaterede sektion(er)
Leve- og arbejdsvilkår
Sektor
Accomodation and food service activitiesActivities of extraterritorial organisations and bodiesActivities of households as employers, undifferentiated goods- and servicesAdministrative and support service activitiesAgriculture, forestry and fishingArts, entertainment and recreationConstructionEducationElectricity, gas, steam and air conditioning supplyFinancial and insurance activitiesHuman health and social work activitiesInformation and communicationManufacturingMining and quarryingOther service activitiesProfessional, scientific and technical activitiesPublic administration and defence; compulsory social securityReal estate activitiesTransportation and storageWater supply, sewerage, waste management and remediation activitiesWholesale and retail trade; repair of motor vehicles and motorcycles

Ansvarsfraskrivelse

Artikler har til formål at give brugere af EURES-portalen information om aktuelle emner og tendenser og stimulere diskussion og debat. Deres indhold afspejler ikke nødvendigvis holdningen fra European Labor Authority (ELA) eller Europa-Kommissionen. Desuden støtter EURES og ELA ikke tredjepartswebsteder nævnt ovenfor.