Gå til hovedindholdet
EURES (EURopean Employment Services)
Nyhedsartikel24. oktober 2019Den Europæiske Arbejdsmarkedsmyndighed, Generaldirektoratet for Beskæftigelse, Sociale Anliggender, Arbejdsmarkedsforhold og Inklusion4 min læsetid

At arbejde med IT i Danmark: Fire fagfolk deler deres historie

I 2017 lancerede Eures Danmark "My Big Danish Moment", som er fire korte videoer om udlændinge, der bor og arbejder i Danmark. Efter at have bemærket, at der var stor efterspørgsel efter kvalificerede IT-specialister i Danmark, lancerede de i august 2019 en video, der specifikt fokuserede på de udenlandske IT-fagfolk, der arbejder i Danmark. I videoen, som allerede er nået ud til over 10 000 personer på de sociale medier, deler fire EU-borgere, som flyttede til Århus for at gøre karriere inden for IT, deres erfaringer.

Working in IT in Denmark: Four professionals share their stories
Workindenmark

Efter at have arbejdet med IT i Rumænien i otte år var Corneliu Ionut Preotu klar til nye udfordringer, så han besluttede sig for at flytte til Danmark. Nu arbejder han som IT-sikkerhedschef i mejerisektoren hos Arla Foods. Magdalena Houška fra Kroatien og Alpár Imets fra Rumænien kom til Danmark for omkring fem år siden for at uddanne sig til softwareingeniører på VIA University College. I dag arbejder de begge som systemingeniører hos computersoftwarevirksomheden Systematic, hvor de specifikt arbejder med forsvarsprojekter. Angelo Agatino Nicolosi flyttede til Danmark for 11 år siden fra Italien. Han er teknologisk medarbejder i modebranchen hos Bestseller, som er en modetøjsvirksomhed med mere end 20 mærker i hele verden.

Hvorfor Danmark?

Danmark kan være et fantastisk sted for IT-fagfolk, som af en eller anden grund ønsker at flytte. En af de største fordele er, at Danmarks IT-branche er innovativ og fremsynet. "IT-markedet i Danmark er på samme tid meget dynamisk og progressivt. Det er på forkant med fremskridtene inden for IT", forklarer Corneliu.

For mange er muligheden for at studere og arbejde i et engelsktalende miljø en stor fordel. "Jeg havde flere muligheder. Jeg ville læse på engelsk, og det var muligt i Danmark," siger Alpár. Han satte også pris på arbejdsvilkårene i Danmark. "Jeg forstår helt klart, hvis der er nogen, der gerne vil til Silicon Valley. Der sker masser af spændende ting. Men det, jeg godt kan lide ved at arbejde i Danmark, er, at selv om du gerne må arbejde hårdt og gøre et godt stykke arbejde, så frarådes det også at arbejde for meget – ikke kun fordi det ikke er godt for dig selv, men fordi det heller ikke er godt for virksomheden," fortsætter han.

Angelo sætter også pris på, at balancen mellem arbejdsliv og privatliv vægtes højt i Danmark ligesom livskvalitet generelt. "Jeg blev flere gange tilbudt at arbejde for Google og Facebook. Men det ville jeg ikke, for en af de ting, som er vigtig for mig, er, at jeg ikke kun har en karriere, men også mulighed for at stifte familie," forklarer han. "Det sociale velfærdssystem her i Danmark findes ingen andre steder i verden. Det er helt unikt," fortsætter han.

Arbejdskultur i den danske IT-branche

Adspurgt om arbejdskulturen i Danmark nævnte alle fire IT-fagfolk, at de følte sig værdsat på arbejdspladsen. "Det, jeg bedst kan lide ved mit arbejde, er den frihed, jeg får ved at arbejde og træffe mine egne valg," siger Magdalena.

Danske virksomheder har generelt en flad organisationsstruktur, hvilket betyder, at der er et meget lille hierarki. "Det måske vigtigste aspekt, der fik mig til at tage til Danmark, og som har gjort, at jeg er her endnu, er arbejdspladsens struktur. Jeg er glad for at kunne tale direkte med min leder, uden der er noget hierarki, der spænder ben for en dialog. Du kan sige din mening til din leder og kolleger, når du har lyst," forklarer Corneliu.

"Hvis du har en virkelig god idé, er det lige meget, om du har været i virksomheden i tre måneder eller i 20 år – du har samme indflydelse som alle andre, og hvis dine idéer er gode, bliver de sat i produktion," slutter Angelo.

Med hensyn til karriereudvikling er Alpár optimistisk: "Du får arbejdsmæssige beføjelser i Danmark, alt efter hvordan du vokser og ser dig selv vokse i organisationen, så det passer både dig og organisationen."

Workindenmark, den offentlige arbejdsformidling, som de fleste af Eures Danmarks medarbejdere tilhører, matcher højt kvalificerede kandidater med ledige stillinger i Danmark ved hjælp af Eures-portalen og Workindenmarks CV-bank. Den fremmer også arbejde i Danmark, både online og på jobmesser, og tilbyder kandidater støtte i forbindelse med udarbejdelsen af deres CV og følgebrev til det danske arbejdsmarked.

Hvis du leder efter en karriere inden for IT, er Danmark måske stedet for dig. Se Workindenmark.dk eller Eures-portalen i dag, og begynd din jobsøgning i Danmark!

 

Relevante links:

Euresportalen

Euresmedarbejdere

Doing I.T. in Denmark

Workindenmark.dk

 

Læs mere:

Europæiske jobdage

Drop'pin@EURES

Find en Euresmedarbejder

Leve- og arbejdsvilkår i Eureslandene

Eures' jobdatabase

Eures' tjenester for arbejdsgivere

Eures' kalender over events

Kommende onlineevents

Eures på Facebook

Eures på Twitter

Eures på LinkedIn

Emner
 • Succeshistorier
 • Ungdom
Relaterede sektion(er)
Sektor
 • Accomodation and food service activities
 • Activities of extraterritorial organisations and bodies
 • Activities of households as employers, undifferentiated goods- and services
 • Administrative and support service activities
 • Agriculture, forestry and fishing
 • Arts, entertainment and recreation
 • Construction
 • Education
 • Electricity, gas, steam and air conditioning supply
 • Financial and insurance activities
 • Human health and social work activities
 • Information and communication
 • Manufacturing
 • Mining and quarrying
 • Other service activities
 • Professional, scientific and technical activities
 • Public administration and defence; compulsory social security
 • Real estate activities
 • Transportation and storage
 • Water supply, sewerage, waste management and remediation activities
 • Wholesale and retail trade; repair of motor vehicles and motorcycles

Ansvarsfraskrivelse

Artikler har til formål at give brugere af EURES-portalen information om aktuelle emner og tendenser og stimulere diskussion og debat. Deres indhold afspejler ikke nødvendigvis holdningen fra European Labor Authority (ELA) eller Europa-Kommissionen. Desuden støtter EURES og ELA ikke tredjepartswebsteder nævnt ovenfor.