Skip to main content
EURES
News article27 juli 2021European Labour Authority, Directorate-General for Employment, Social Affairs and Inclusion

Hvorfor myke ferdigheter og emosjonell intelligens er så viktig akkurat nå

Verden etter COVID-19 kan være full av usikkerhet og utfordringer. Som et resultat trenger bedrifter emosjonelt intelligente arbeidere med en rekke myke ferdigheter for å hjelpe dem med å navigere gjennom disse vanskelige tidene.

Why soft skills and emotional intelligence are more important than ever
Unsplash

Myke ferdigheter er relatert til måten du samhandler med kolleger, løser problemer og styrer arbeidet ditt, mens emosjonell intelligens er evnen til å forstå og være klar over følelsene dine og andres. Her undersøker vi noen av disse ferdighetene, og hvorfor de er viktigere nå enn noensinne.

Autonomi og ansvar

Fjernarbeid har medført økt autonomi for ansatte, noe som kan forbli et fast innslag i arbeidsmarkedet etter COVID-19. Mens på sikt økt fjernarbeid har et potensiale til å forbedre produktiviteten og en rekke andre økonomiske og sosiale indikatorer (f.eks. velvære, kjønn, regional likestilling, bolig, utslipp), har den samlede effekten en risiko, spesielt når det gjelder innovasjon og ansattes tilfredshet. Mange arbeidere rapporterer om «skjult overtid» forårsaket av uskarpe linjer mellom deres arbeid og personlige liv. For å begrense dette må arbeidstakere være dyktige til selvledelse. De skal være i stand til å strekke grenser, maksimere produktiviteten innen arbeidstid og ta ansvar der det er relevant, samtidig som de tar de tildelte pausene og den personlige tiden for å unngå utbrenthet.

Proaktiv kommunikasjon og digitalt samarbeid

Begrensede fysiske interaksjoner innenfor et delt arbeidsområde betyr at muligheter for gruppepress er sterkt redusert. Som et resultat må ansatte føle seg komfortable med å være proaktive når de søker nye ferdigheter, kunnskaper og tilbakemeldinger.

For at dette skal skape minimal forstyrrelse og fremme effektivt samarbeid, må arbeidstakere ta hensyn til måten kollegene deres blir kontaktet på, og utvikle en følelse av «digital etikett». Liker de for eksempel lange, detaljerte e-poster, eller foretrekker de å snakke i telefonen? Hvor ofte ønsker de å bli oppdatert i løpet av en oppgave? Liker de å bruke videosamtaler, eller vil de heller bli kontaktet via direktemelding?

Fjernarbeid krever også ny vekt på «virtuelt kroppsspråk». For å være effektiv når de deltar på virtuelle møter, bør arbeidstakere være oppmerksomme på måten de presenterer seg på, og forbli profesjonelle og sympatiske hele tiden. Dette inkluderer å opprettholde øyekontakt gjennom kameraet, smile, unngå overdrevne bevegelser, dempe mikrofonen når det er hensiktsmessig og sitte oppreist i en engasjert stilling.

Emosjonell intelligens og empati

COVID-19-krisen har hatt en enorm innvirkning på de som har levd gjennom det. Som et resultat kan mange mennesker oppleve økt stress relatert til høy arbeidsbelastning, økonomiske belastninger, problemer med egen helse eller av en kjær en, dødsfall og mangel på barnepass, blant mange andre ting. Som et resultat av dette er enkeltpersoner som er i stand til å vise omsorg for andres erfaringer, samtidig som de balanserer ansvaret og kvaliteten på arbeidet sitt, er mer verdsatt enn noen sinne.

Tilpasningsevne og motivasjon til kvalifisering

Selskaper vurdere nå nytenking i kritiske komponenter i deres forsyningskjeder for å tilpasse seg markedet etter COVID-19. For å kunne svare på dette, må arbeidstakere motiveres til å kvalifisere seg for å møte nye krav innenfor sine roller, og fortsette å fokusere på å bygge et ferdighetssett som er relevant for kravene i det nye markedet.

Vi håper denne artikkelen ga deg nyttig innsikt i hvorfor myke ferdigheter og emosjonell intelligens er viktigere enn noen gang.

Hvis du er interessert i å lese mer om arbeidsverden etter COVID-19, se på vår 7 topp tips for å redusere angst i forbindelse med tilbakevending til kontoret.

I partnerskap med EURES, den europeiske jobbmobilitetsportalen.

 

Relevante lenker:

7 topp tips for å redusere angst i forbindelse med tilbakevending til kontoret

Søk etter EURES-rådgivere

 

Les mer:

Europeiske jobbdager

Finn EURES-rådgivere

Leve- og arbeidsvilkår i EURES-landene

EURES’ jobbdatabase

EURES’ tjenester for arbeidsgivere

EURES’ aktivitetskalender

Kommende arrangementer på nett

EURES på Facebook

EURES på Twitter

EURES på LinkedIn

Nærmere opplysninger

Temaer
Arbeidsmarkedsnyheter/mobilitetsnyheterRekrutteringstrenderUngdom
Relaterte seksjon(er)
Leve- og arbeidsvilkår
Sektor
Accomodation and food service activitiesActivities of extraterritorial organisations and bodiesActivities of households as employers, undifferentiated goods- and servicesAdministrative and support service activitiesAgriculture, forestry and fishingArts, entertainment and recreationConstructionEducationElectricity, gas, steam and air conditioning supplyFinancial and insurance activitiesHuman health and social work activitiesInformation and communicationManufacturingMining and quarryingOther service activitiesProfessional, scientific and technical activitiesPublic administration and defence; compulsory social securityReal estate activitiesTransportation and storageWater supply, sewerage, waste management and remediation activitiesWholesale and retail trade; repair of motor vehicles and motorcycles

Ansvarsfraskrivelse

Artiklene er ment å gi brukere av EURES-portalen informasjon om aktuelle emner og trender og stimulere til diskusjon og debatt. Innholdet deres gjenspeiler ikke nødvendigvis synet til European Labour Authority (ELA) eller EU-kommisjonen. EURES og ELA støtter heller ikke tredjeparts nettsteder nevnt ovenfor.