Gå direkt till innehållet
EURES (EURopean Employment Services)
Nyhetsartikel8 januari 2021Europeiska arbetsmyndigheten, Generaldirektoratet för sysselsättning, socialpolitik och inkludering

Vad fri rörlighet betyder för arbetsgivare: R2M Solution

Som en del av firandet av Eures 25-årsjubileum uppmanades arbetsgivare att dela med sig av sina berättelser om Eures för att ha chans att vinna fina priser. Under de närmaste månaderna kommer vi att presentera vinnarna och deras erfarenheter.

What freedom of movement means to employers: R2M Solution
Régis Decorme

Vad betyder fri rörlighet för deras verksamhet?

Det var frågan för tävlingen #EURES25 som riktade sig till arbetsgivare från hela Europa. Arbetsgivarna ombads skicka in en bild som visar vad fri rörlighet betyder för deras verksamhet. Bland priserna fanns kuponger värda 500 euro.

Många arbetsgivare skickade även in bilder som visar hur olika Euresprogram, t.ex. de europeiska jobbdagarna (online), Ditt första Euresjobb och Reactivate, har hjälpt deras verksamhet att dra nytta av den fria rörligheten och rekrytera sökande från hela EU.

De tre vinnarna tillkännagavs under en prisceremoni vid Eures 25-årsjubileum i Bryssel den 30 januari. Den första vinnaren var R2M Solution, en konsultfirma med fyra filialer i Europa. Här följer deras berättelse.

Arbetsgivarens namn:

R2M Solution

Profil:

R2M Solution är ett europeiskt analys- och konsultföretag som grundades i Italien 2012. Sedan dess har företaget vuxit och har nu fler än 50 medarbetare i fyra länder. R2M:s team är verkligen internationellt och vissa medarbetare har redan utnyttjat EU:s program för rörlighet på arbetsmarknaden, Reactivate, som hjälper arbetssökande över 35 år att hitta utlandsjobb inom EU.

Tävlingsbidrag:

Som tävlingsbidrag till #EURES25 skickade R2M in ovanstående foto, med följande bildtext:

Gissa hur många nationaliteter som finns representerade här?

Det här är en bild av mitt företag – R2M Solution – under vår julträff i Pavia i Italien den 18 december 2019.

R2M – Research to Market – är ett integrerat och multidisciplinärt konsultföretag som grundades 2012. Företaget har fyra filialer i Italien, Spanien, Frankrike och Storbritannien med över 50 medarbetare från 14 olika länder (Italien, Frankrike, Spanien, USA, Brasilien, Venezuela, Nederländerna, Argentina, Egypten, Indien, Portugal, Storbritannien, Israel och Kina).

Vi arbetar mycket med gränsöverskridande analys och innovation i EU, och därför är fri rörlighet grundläggande för vår verksamhet. Två av våra medarbetare har redan ansökt om och även dragit nytta av Reactivate, som är EU:s program för rörlighet på arbetsmarknaden.

Inskickat av Régis Decorme, Managing Partner för R2M Solution i Frankrike

Parallellt lanserades en systertävling för arbetssökande, som uppmanades att dela sina Euresberättelser. Bland priserna fanns en språkkurs för 500 euro eller utbildning för anställbarhet.

Håll utkik efter artiklar om de tre vinnande arbetssökandena, samt ytterligare artiklar som presenterar de övriga två vinnande arbetsgivarna, på Euresportalen under de kommande månaderna.

Tävlingen #EURES25 ingick i en pågående kampanj för att göra reklam för och fira Eures 25-årsjubileum. Eures inrättades 1994 och omfattar idag 32 länder och över 1 000 rådgivare. Hittills har över 3 miljoner arbetstillfällen och 15 800 arbetsgivare registrerats på Eures portal för rörlighet i arbetslivet.

Vad gäller de kommande 25 årens arbete så kommer nätverket att visa vägen när det gäller att se till att många potentiella arbetssökande och arbetsgivare känner till Eures, vad nätverket står för, och hur det kan stödja dem i deras livsprojekt och i deras rekryteringsprocesser.

 

Länkar:

R2M Solution

Reactivate

Eures portal för rörlighet i arbetslivet

 

Läs mer:

Europeiska jobbdagar

Drop’pin@EURES

Hitta Euresrådgivare

Leva och arbeta i Euresländer

Eures jobbdatabas

Eures tjänster för arbetsgivare

Eures evenemangskalender

Kommande evenemang på nätet

Eures på Facebook

Eures på Twitter

Eures på LinkedIn

Teman
Företag /EntreprenörskapJobbdagar/EventNyheter/rapporter/statistikRekryteringstrenderFramgångsberättelserUngdom
Sektor
Accomodation and food service activitiesActivities of extraterritorial organisations and bodiesActivities of households as employers, undifferentiated goods- and servicesAdministrative and support service activitiesAgriculture, forestry and fishingArts, entertainment and recreationConstructionEducationElectricity, gas, steam and air conditioning supplyFinancial and insurance activitiesHuman health and social work activitiesInformation and communicationManufacturingMining and quarryingOther service activitiesProfessional, scientific and technical activitiesPublic administration and defence; compulsory social securityReal estate activitiesTransportation and storageWater supply, sewerage, waste management and remediation activitiesWholesale and retail trade; repair of motor vehicles and motorcycles

Ansvarsfriskrivning

Artiklarna är avsedda att ge användare av Eures-portalen information om aktuella ämnen och trender och att stimulera diskussion och debatt. Deras innehåll återspeglar inte nödvändigtvis den europeiska arbetsmyndighetens (ELA) eller Europeiska kommissionens uppfattning. EURES och ELA stöder inte tredje parts webbplatser som nämns ovan.