Direct naar de inhoud
EURES
Nieuwsartikel8 januari 2021Europese Arbeidsautoriteit, Directoraat-generaal Werkgelegenheid, Sociale Zaken en Inclusie

Wat vrijheid van verkeer betekent voor werkgevers: R2M Solution

Als onderdeel van de viering van het 25-jarig bestaan van EURES werden werkgevers uitgenodigd hun eigen EURES-verhaal te vertellen om kans te maken op een fantastische prijs. De komende maanden laten we zien wie de winnaars zijn en wat hun ervaringen zijn.

What freedom of movement means to employers: R2M Solution
Régis Decorme

Wat betekent vrijheid van verkeer voor uw bedrijf?

Dit was de vraag die in het kader van de #EURES25-wedstrijd aan werkgevers uit heel Europa werd gesteld. Werkgevers werden gevraagd een afbeelding in te sturen die uitbeeldt wat vrijheid van verkeer betekent voor hun bedrijf. Er waren vouchers van 500 euro te winnen.

Veel werkgevers vermeldden in een bijschrift hoe hun bedrijf dankzij EURES-programma’s zoals de Europese (online)banendagen, “je eerste EURES-baan” en Reactivate heeft geprofiteerd van de vrijheid van verkeer, omdat zij hierdoor kandidaten uit de hele EU konden werven.

Tijdens de viering van het 25-jarig bestaan van EURES op 30 januari in Brussel vond de prijsuitreiking plaats en werden de namen van de drie winnaars bekendgemaakt. De eerste van de winnaars was R2M Solution, een adviesbureau met vier kantoren verspreid in Europa. Hun verhaal volgt hieronder.

Naam werkgever:

R2M Solution

Profiel:

R2M Solution is een Europees onderzoeks- en adviesbureau, dat in 2012 in Italië is opgericht. Tegenwoordig heeft het meer dan vijftig mensen in dienst in vier landen. R2M heeft een echt internationaal team, waarvan sommige leden hebben geprofiteerd van de regeling voor beroepsmobiliteit van de EU, Reactivate, die werkzoekenden ouder dan 35 helpt bij het vinden van werk in andere EU-landen.

Inzending voor de wedstrijd:

De inzending van R2M voor de #EURES25-wedstrijd bestond uit de bovenstaande foto, met het volgende bijschrift:

Kun je raden hoeveel nationaliteiten hier bij elkaar zijn?

Dit is een foto van mijn bedrijf – R2M Solution – tijdens onze kerstbijeenkomst in Pavia, Italië, op 18 december 2019.

R2M – Research to Market – is een geïntegreerd en multidisciplinair adviesbureau, dat in 2012 is opgericht en dat tegenwoordig in vier kantoren in Italië, Spanje, Frankrijk en het Verenigd Koninkrijk meer dan vijftig mensen in dienst heeft uit veertien landen (Italië, Frankrijk, Spanje, Verenigde Staten, Brazilië, Venezuela, Nederland, Argentinië, Egypte, India, Portugal, Verenigd Koninkrijk, Israël en China).

We zijn nauw betrokken bij samenwerking op het gebied van onderzoek en innovatie in de EU. Vrijheid van verkeer is voor ons bedrijf dan ook een essentiële waarde. Twee van onze medewerkers hebben al met succes een beroep gedaan op het EU-mobiliteitsplan Reactivate.”

Ingezonden door Régis Decorme, beherend vennoot kantoor Frankrijk, R2M Solution

Een tweede wedstrijd werd georganiseerd voor werkzoekenden. Zij werden opgeroepen hun ervaringen met EURES te delen. De prijzen bestonden uit taalcursussen en inzetbaarheidstrainingen ter waarde van 500 euro.

Houd de komende maanden de artikelen op de EURES-portaalsite over de drie winnende werkzoekenden in de gaten, evenals vervolgartikelen met profielen van de andere twee winnende werkgevers.

De #EURES25-wedstrijd vond plaats in het kader van een lopende campagne voor het promoten en vieren van het 25-jarig bestaan van EURES. EURES, dat in 1994 van start is gegaan, beschikt intussen over meer dan 1 000 adviseurs in 32 landen. Tot op heden hebben 15 800 werkgevers zich ingeschreven op het EURES-portaal voor beroepsmobiliteit en zijn er meer dan 3 miljoen vacatures gepubliceerd op dit portaal.

De komende 25 jaar zal het netwerk zich blijven inspannen om ervoor te zorgen dat veel potentiële werkzoekenden en werkgevers EURES kennen, weten wat het te bieden heeft en hoe het hen in hun eigen leven of bij hun wervingsprocessen kan ondersteunen.

 

Links:

R2M Solution

Reactivate

EURES-portaal voor beroepsmobiliteit

 

Meer informatie:

Europese banendagen

Drop’pin@EURES

Zoek een EURES-adviseur

Leven en werken in EURES-landen

EURES-vacaturebank

EURES-diensten voor werkgevers

EURES-evenementenkalender

Komende online-evenementen

EURES op Facebook

EURES op Twitter

EURES op LinkedIn

Onderwerpen
Bedrijf/OndernemerschapJobdagen/evenementenNieuws/rapporten/statistiekenWervingstrendsSuccesverhalenJeugd
Sector
Accomodation and food service activitiesActivities of extraterritorial organisations and bodiesActivities of households as employers, undifferentiated goods- and servicesAdministrative and support service activitiesAgriculture, forestry and fishingArts, entertainment and recreationConstructionEducationElectricity, gas, steam and air conditioning supplyFinancial and insurance activitiesHuman health and social work activitiesInformation and communicationManufacturingMining and quarryingOther service activitiesProfessional, scientific and technical activitiesPublic administration and defence; compulsory social securityReal estate activitiesTransportation and storageWater supply, sewerage, waste management and remediation activitiesWholesale and retail trade; repair of motor vehicles and motorcycles

Vrijwaring

De artikelen zijn bedoeld om gebruikers van het EURES-portaal informatie te verstrekken over actuele onderwerpen en trends en om discussie en debat te stimuleren. Hun inhoud komt niet noodzakelijk overeen met het standpunt van de Europese Arbeidsautoriteit (ELA) of de Europese Commissie. Bovendien onderschrijven EURES en ELA de bovengenoemde websites van derden niet.