Ugrás a fő tartalomra
EURES
Sajtócikk2021. január 8.Európai Munkaügyi Hatóság, A Foglalkoztatás, a Szociális Ügyek és a Társadalmi Befogadás Főigazgatósága

Mit jelent a mozgás szabadsága a munkáltatóknak: R2M Solution

Az EURES 25. születésnapi ünnepségének keretében arra kérték a munkáltatókat, hogy osszák meg EURES-történeteiket, cserébe pedig elnyerhetik valamelyik nagyszerű díjat. Az elkövetkező néhány hónapban a nyerteseket és az ő tapasztalataikat fogjuk bemutatni.

What freedom of movement means to employers: R2M Solution
Régis Decorme

Mit jelent a mozgás szabadsága az Ön vállalkozása számára?

Ez az a kérdés, amelynek megválaszolására az #EURES25 pályázat Európa-szerte felkérte a munkáltatókat. Arra kérték a munkáltatókat, küldjenek be egy képet, amely kifejezi, hogy mit jelent a mozgás szabadsága a vállalkozásuk számára, a nyertesek díjai között pedig 500 euró értékű utalványok szerepeltek.

Több munkáltató kísérőszöveget is küldött, amelyben felidézték, hogy az Európai (Online) Foglalkoztatási Napok, Az első EURES-állásod vagy a Reactivate (vissza a munkahelyre) és hasonló EURES-programok milyen segítséget jelentettek vállalkozásuk számára a mozgás szabadságában rejlő lehetőségek kiaknázásában azáltal, hogy támogatták a pályázók toborzását az Unió minden részéről.

A három nyertest a január 30-án, az EURES 25. évfordulója alkalmából Brüsszelben megrendezett díjátadó ünnepségen hirdették ki. A nyertesek között az első egy tanácsadó cég, az R2M Solution volt, amelynek Európa-szerte négy fiókirodája van. Ez az ő történetük.

Munkáltató neve:

R2M Solution

Profil:

Az R2M Solution egy európai kutató és tanácsadó cég, amelyet Olaszországban alapítottak 2012-ben. Azóta négy országban több mint 50 főt tömörítő kollektívává nőtte ki magát. Az R2M egy igazi nemzetközi csapat, munkatársai közül pedig már többen is élvezhették az Unió „Reactivate” foglalkozásimobilitás-programjának előnyeit, amely a 35 év feletti álláskeresők külföldi munkakeresését segíti az Unióban.

Pályázati nevezés:

Az #EURES25 pályázatra az R2M a fenti fényképet küldte be a következő kísérőszöveggel:

Ön szerint hány nemzetiség képviselteti itt magát?

Ez a kép az R2M Solution nevű cégemről készült az olaszországi Paviában 2019. december 18-án tartott karácsonyi találkozó során.

Az R2M – Research to Market – egy 2012-ben alapított, integrált és több területet átfogó tanácsadó cég, amelynek Olaszországban, Spanyolországban, Franciaországban és az Egyesült Királyságban működő négy fiókirodájában már több mint 50 fő dolgozik, akik 14 nemzetiséget (Olaszország, Franciaország, Spanyolország, USA, Brazília, Venezuela, Hollandia, Argentína, Egyiptom, India, Portugália, Egyesült Királyság, Izrael és Kína) képviselnek.

Komolyan bekapcsolódtunk az Unió együttműködésen alapuló kutatási és innovációs tevékenységébe, ezért vállalkozásunk számára alapvető érték a mozgás szabadsága. Munkatársaink közül már ketten is megpályázták az Unió „Reactivate” mobilitási programját, és élvezték annak előnyeit.

Beküldte Régis Decorme, az R2M Solution francia fiókirodájának ügyvezető partnere

Álláskeresők számára meghirdettek egy testvérpályázatot, amelyben arra kérték őket, hogy osszák meg EURES-történeteiket. A díjak között egy 500 euró értékű nyelvtanfolyam és egy szakmai készségfejlesztő képzés szerepelt.

Figyelje a következő hónapokban az EURES portálján a három nyertes álláskeresőről szóló cikkeket, illetve a másik két nyertes munkáltatót bemutató újabb cikkeket.

Az #EURES25 pályázat az EURES fennállásának 25. évfordulóját népszerűsítő és megünneplő kampány részét képezte. Az 1994-ben elindított EURES-együttműködésben már 32 ország és több mint 1000 tanácsadó vesz részt. Jelenleg több mint 3 millió álláslehetőség van, és már 15 800 munkáltató regisztrált az EURES Foglalkoztatási Mobilitás Portálján.

Működésének következő 25 évében a hálózat biztosítani fogja, hogy minél több lehetséges álláskereső és munkáltató megismerje az EURES szolgáltatásait, céljait, valamint azt, hogy milyen támogatást tud nyújtani életútjuk, illetve felvételi folyamataik során.

 

Kapcsolódó linkek:

R2M Solution

Reactivate

EURES Foglalkoztatási Mobilitás Portál

 

További információ:

Európai Foglalkoztatási Napok

Drop’pin@EURES

Az Ön EURES-tanácsadója

Élet- és munkakörülmények az EURES-országokban

EURES állásadatbázis

Az EURES szolgáltatásai munkaadóknak

EURES rendezvénynaptár

Közelgő online események

Az EURES a Facebookon

Az EURES a Twitteren

Az EURES a LinkedInen

Témák
Üzlet / VállalkozásMunkanapok/eseményekHírek/jelentések/statisztikaToborzási trendekSikertörténetekIfjúság
Ágazat
Accomodation and food service activitiesActivities of extraterritorial organisations and bodiesActivities of households as employers, undifferentiated goods- and servicesAdministrative and support service activitiesAgriculture, forestry and fishingArts, entertainment and recreationConstructionEducationElectricity, gas, steam and air conditioning supplyFinancial and insurance activitiesHuman health and social work activitiesInformation and communicationManufacturingMining and quarryingOther service activitiesProfessional, scientific and technical activitiesPublic administration and defence; compulsory social securityReal estate activitiesTransportation and storageWater supply, sewerage, waste management and remediation activitiesWholesale and retail trade; repair of motor vehicles and motorcycles

Jogi nyilatkozat

A cikkek célja az EURES portál felhasználóinak tájékoztatása az aktuális témákról és trendekről, valamint viták és viták ösztönzése. Tartalmuk nem feltétlenül tükrözi az Európai Munkaügyi Hatóság (ELA) vagy az Európai Bizottság álláspontját. Ezenkívül az EURES és az ELA nem támogatja a fent említett harmadik felek webhelyeit.