Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο
Λογότυπο
EURES
Ειδησεογραφικό άρθρο8 Ιανουαρίου 2021Ευρωπαϊκή Αρχή Εργασίας, Γενική Διεύθυνση Απασχόλησης, Κοινωνικών Υποθέσεων και Ένταξης

Τι σημαίνει η ελεύθερη κυκλοφορία για τους εργοδότες: R2M Solution

Στο πλαίσιο του εορτασμού των 25 ετών λειτουργίας του EURES, οι εργοδότες κλήθηκαν να μοιραστούν τις εμπειρίες τους με το EURES έχοντας τη δυνατότητα να κερδίσουν σημαντικά βραβεία. Στους προσεχείς μήνες θα παρουσιάσουμε τους νικητές και τις εμπειρίες τους.

What freedom of movement means to employers: R2M Solution
Régis Decorme

Τι σημαίνει η ελεύθερη κυκλοφορία για την επιχείρησή σας;

Αυτό είναι το ερώτημα που υποβλήθηκε στο πλαίσιο του διαγωνισμού #EURES25 σε εργοδότες από όλη την Ευρώπη. Οι εργοδότες κλήθηκαν να αποστείλουν μια εικόνα που να αντιπροσωπεύει το νόημα της ελευθερίας της κυκλοφορίας για τις επιχειρήσεις τους, ενώ μεταξύ των βραβείων για τους νικητές περιλαμβάνονταν κουπόνια αξίας 500 ευρώ.

Πολλοί εργοδότες υπέβαλαν επίσης συνοδευτικές λεζάντες που αντικατόπτριζαν τον τρόπο με τον οποίο προγράμματα του EURES όπως οι ευρωπαϊκές (επιγραμμικές) ημερίδες για την απασχόληση, «Η πρώτη σου δουλειά μέσω του EURES και το Reactivate βοήθησαν τις επιχειρήσεις τους να επωφεληθούν από την ελεύθερη κυκλοφορία, παρέχοντάς τους υποστήριξη για την πρόσληψη υποψηφίων από όλη την ΕΕ.

Οι τρεις νικητές του διαγωνισμού ανακοινώθηκαν κατά τη διάρκεια της τελετής απονομής των βραβείων στην εκδήλωση για την 25η επέτειο του EURES που πραγματοποιήθηκε στις 30 Ιανουαρίου στις Βρυξέλλες. Ο πρώτος νικητής ήταν η R2M Solution, μια εταιρεία παροχής συμβουλευτικών υπηρεσιών με τέσσερα υποκαταστήματα στην Ευρώπη. Ιδού η ιστορία του.

Όνομα εργοδότη:

R2M Solution

Προφίλ:

Η R2M Solution είναι μια ευρωπαϊκή εταιρεία διεξαγωγής ερευνών και παροχής συμβουλευτικών υπηρεσιών που ιδρύθηκε στην Ιταλία το 2012. Έκτοτε αναπτύχθηκε σε τέτοιο βαθμό, ώστε να απασχολεί προσωπικό 50 ατόμων σε τέσσερις χώρες. Η ομάδα της R2M είναι πραγματικά διεθνής και ορισμένα από τα μέλη του προσωπικού της έχουν επωφεληθεί από το πρόγραμμα επαγγελματικής κινητικότητας της ΕΕ «Reactivate», το οποίο βοηθά άτομα άνω των 35 ετών που αναζητούν εργασία να βρουν δουλεία στο εξωτερικό στο πλαίσιο της ΕΕ.

Συμμετοχή στον διαγωνισμό:

Στο πλαίσιο της συμμετοχής της στον διαγωνισμό #EURES25, η R2M έστειλε την ανωτέρω φωτογραφία, συνοδευόμενη από την ακόλουθη λεζάντα:

Μπορείτε να μαντέψετε πόσες εθνικότητες εκπροσωπούνται εδώ;

Αυτή είναι μια φωτογραφία της εταιρείας μου –της R2M Solution– κατά τη διάρκεια της χριστουγεννιάτικης συνάντησής μας που πραγματοποιήθηκε στην Παβία της Ιταλίας, στις 18 Δεκεμβρίου 2019.

Η R2M –Research to Market– είναι μια ολοκληρωμένη διεπιστημονική εταιρεία παροχής συμβουλευτικών υπηρεσιών που ιδρύθηκε το 2012 και απασχολεί πλέον πάνω από 50 άτομα σε τέσσερα υποκαταστήματα στην Ιταλία, την Ισπανία, τη Γαλλία και το Ηνωμένο Βασίλειο, μεταξύ των οποίων εκπροσωπούνται 14 εθνικότητες (Ιταλία, Γαλλία, Ισπανία, ΗΠΑ, Βραζιλία, Βενεζουέλα, Κάτω Χώρες, Αίγυπτος, Ινδία, Πορτογαλία, Ηνωμένο Βασίλειο, Ισραήλ και Κίνα).

Συμμετέχουμε ενεργά στη συνεργατική έρευνα και καινοτομία σε επίπεδο ΕΕ και, ως εκ τούτου, η ελεύθερη κυκλοφορία αποτελεί σημαντική αξία της επιχείρησής μας. Δύο από τα μέλη του προσωπικού μας έχουν ήδη υποβάλει αίτηση και επωφεληθεί από το πρόγραμμα επαγγελματικής κινητικότητας της ΕΕ “Reactivate”.»

Υποβλήθηκε από τον Régis Decorme, διευθύνοντα εταίρο του γαλλικού υποκαταστήματος της R2M Solution

Ένας αδελφός διαγωνισμός διοργανώθηκε επίσης για άτομα που αναζητούν εργασία, καλώντας τα να μοιραστούν τις εμπειρίες τους με το EURES. Μεταξύ των βραβείων περιλαμβάνονταν ένα πρόγραμμα εκμάθησης ξένης γλώσσας και προγράμματα επαγγελματικής κατάρτισης αξίας 500 ευρώ.

Τους προσεχείς μήνες αναζητήστε στην πύλη του EURES άρθρα σχετικά με τους τρεις νικητές μεταξύ των ατόμων που αναζητούν εργασία, καθώς και τα επιπλέον άρθρα σχετικά με το προφίλ των άλλων δύο νικητών μεταξύ των εργοδοτών.

Ο διαγωνισμός #EURES25 διοργανώθηκε στο πλαίσιο μιας εν εξελίξει εκστρατείας για την προώθηση και τον εορτασμό της 25ης επετείου του EURES. Το EURES εγκαινιάστηκε το 1994. Αναπτύχθηκε και περιλαμβάνει πλέον 32 χώρες και περισσότερους από 1 000 συμβούλους. Μέχρι σήμερα, έχουν δημοσιευθεί περισσότερες από 3 εκατομμύρια ευκαιρίες απασχόλησης και περισσότεροι από 15 800 εργοδότες είναι εγγεγραμμένοι στην ευρωπαϊκή πύλη EURES για την επαγγελματική κινητικότητα.

Προσβλέποντας στα επόμενα 25 χρόνια λειτουργίας του, το δίκτυο θα εντείνει τις προσπάθειές του προκειμένου να διασφαλίσει ότι μεγάλος αριθμός δυνητικών αναζητούντων εργασία και εργοδοτών θα ενημερωθεί σχετικά με την ύπαρξη του EURES, καθώς και σχετικά με το τι αντιπροσωπεύει και τον τρόπο με τον οποίο μπορεί να τους συνδράμει στη σταδιοδρομία τους ή στις διαδικασίες πρόσληψής τους.

 

Σχετικοί σύνδεσμοι:

R2M Solution

Reactivate

Ευρωπαϊκή πύλη EURES για την επαγγελματική κινητικότητα

 

Διαβάστε περισσότερα:

Ευρωπαϊκές ημερίδες για την απασχόληση

Drop’pin@EURES

Αναζητήστε συμβούλους EURES

Συνθήκες διαβίωσης και εργασίας στις χώρες EURES

Βάση αναζήτησης εργασίας EURES

Υπηρεσίες EURES για τους εργοδότες

Πρόγραμμα εκδηλώσεων EURES

Προσεχείς διαδικτυακές εκδηλώσεις

Το EURES στο Facebook

Το EURES στο Twitter

Το EURES στο LinkedIn

Λεπτομέρειες

Θέματα
Επιχειρήσεις /ΕπιχειρηματικότηταΗμέρες εργασίας/ΕκδηλώσειςΕιδήσεις / αναφορές / στατιστικά στοιχείαΤάσεις προσλήψεωνΙστορίες επιτυχίαςΝεολαία
Τομέας
Accomodation and food service activitiesActivities of extraterritorial organisations and bodiesActivities of households as employers, undifferentiated goods- and servicesAdministrative and support service activitiesAgriculture, forestry and fishingArts, entertainment and recreationConstructionEducationElectricity, gas, steam and air conditioning supplyFinancial and insurance activitiesHuman health and social work activitiesInformation and communicationManufacturingMining and quarryingOther service activitiesProfessional, scientific and technical activitiesPublic administration and defence; compulsory social securityReal estate activitiesTransportation and storageWater supply, sewerage, waste management and remediation activitiesWholesale and retail trade; repair of motor vehicles and motorcycles

Αποποίηση ευθυνών

Τα άρθρα προορίζονται να παρέχουν στους χρήστες της πύλης EURES πληροφορίες για τρέχοντα θέματα και τάσεις και να ενθαρρύνουν τη συζήτηση και τη συζήτηση. Το περιεχόμενό τους δεν αντικατοπτρίζει απαραίτητα την άποψη της Ευρωπαϊκής Αρχής Εργασίας (ELA) ή της Ευρωπαϊκής Επιτροπής. Επιπλέον, το EURES και το ELA δεν υποστηρίζουν ιστοτόπους τρίτων που αναφέρονται παραπάνω.