Gå direkt till innehållet
EURES
Nyhetsartikel28 augusti 2017Europeiska arbetsmyndigheten, Generaldirektoratet för sysselsättning, socialpolitik och inkludering

Den grekiska receptionistens vältajmade ansökan gav henne jobb i Tyskland

En månad efter besöket på arbetsförmedlingen på Rhodos, Grekland, fick Eleni Kritikou ett nytt jobb på ett hotell i Hamburg, Tyskland.

Well-timed application lands Greek receptionist a new job in Germany
EURES Greece

Som en del i sitt bilaterala samarbete med andra länder organiserar Eures Grekland småskaliga projekt i olika städer i form av intervjudagar, då man samlar in cv:n och hjälper till att hitta jobb.

Eleni, som föddes och växte upp på Rhodos, har studerat turism och efter att ha haft ett jobb i receptionen på ett lokalt hotell ville hon ha en ny erfarenhet i turistbranschen i Tyskland. Ett besök på arbetsförmedlingen, efter att hon sett ett meddelande om lediga tjänster inom turistsektorn i Tyskland, ledde henne till Eures där hon träffade rådgivaren Styliani Stavrou.

De schemalagda intervjudagarna för de jobb som hon var intresserad av hade passerat och processen hade avslutats. Men Styliani sade till Eleni att hon skulle skicka sitt cv till en annan grekisk Euresrådgivare, Eleni Foulira, som hade som uppgift att välja ut cv:n inför evenemanget.

– Jag föreställde mig aldrig att jag skulle lämna kontoret på Rhodos den morgonen med tre arbetserbjudanden från hotellreceptioner i Hamburg. Euresrådgivarna hjälpte mig med information och mitt cv, och de fanns vid min sida vid varje steg, säger Eleni Kritikou.

– Så snart jag skickat mitt cv presenterade Eleni Foulira mig för Anja Mesch, en Euresrådgivare i Hamburg, och efter en videointervju online fick jag ett jobb precis som jag hade drömt om. Jag vill tacka Eures Grekland och Eures Tyskland för deras flexibilitet i processen – på mindre än en månad hade jag påbörjat en ny resa i mitt liv och fick värdefulla erfarenheter.

– Eleni Kritikou är lugn och stark, säger Styliani. – Med ett leende på läpparna tog hon till sig alla mina råd, och visste från början vad hon ville ha. Det var viktigt att hon talade tyska och engelska flytande, men det som framför allt betydde något var hennes underbara inställning och hennes mognad, som var tydlig under intervjun online.

– Eftersom hon är ung har hon inte så mycket erfarenhet, men framför mig stod det en kvinna med en sådan aptit att lära sig, försöka utvecklas ... Jag hoppas att hon får en fantastisk karriär!

 

Länkar:

Arbetsförmedlingen i Grekland

Arbetsförmedlingen i Tyskland

Eures Greklands Facebooksida

Bo och arbeta i Tyskland

 

Läs mer:

Hitta en Euresrådgivare

Leva och arbeta i Euresländer

Eures jobbdatabas

Eures tjänster för arbetsgivare

Eures evenemangskalender

Kommande evenemang på nätet

Eures på Facebook

Eures på Twitter

Eures på LinkedIn

Eures på Google+

Teman
EURES bästa praxisArbetsmarknadsnyheter/mobilitetsnyheterRekryteringstrenderSociala mediaFramgångsberättelserUngdom
Relaterade avsnitt
Leva & arbeta
Sektor
Accomodation and food service activitiesActivities of extraterritorial organisations and bodiesActivities of households as employers, undifferentiated goods- and servicesAdministrative and support service activitiesAgriculture, forestry and fishingArts, entertainment and recreationConstructionEducationElectricity, gas, steam and air conditioning supplyFinancial and insurance activitiesHuman health and social work activitiesInformation and communicationManufacturingMining and quarryingOther service activitiesProfessional, scientific and technical activitiesPublic administration and defence; compulsory social securityReal estate activitiesTransportation and storageWater supply, sewerage, waste management and remediation activitiesWholesale and retail trade; repair of motor vehicles and motorcycles

Ansvarsfriskrivning

Artiklarna är avsedda att ge användare av Eures-portalen information om aktuella ämnen och trender och att stimulera diskussion och debatt. Deras innehåll återspeglar inte nödvändigtvis den europeiska arbetsmyndighetens (ELA) eller Europeiska kommissionens uppfattning. EURES och ELA stöder inte tredje parts webbplatser som nämns ovan.