Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο
Λογότυπο
EURES (EURopean Employment Services)
Ειδησεογραφικό άρθρο28 Αυγούστου 2017Ευρωπαϊκή Αρχή Εργασίας, Γενική Διεύθυνση Απασχόλησης, Κοινωνικών Υποθέσεων και Ένταξης

Μια αίτηση την κατάλληλη στιγμή χαρίζει σε Ελληνίδα ρεσεψιονίστ νέα θέση εργασίας στη Γερμανία.

Έναν μήνα μετά την επίσκεψή της στις δημόσιες υπηρεσίες απασχόλησης (ΔΥΑ) στη Ρόδο, η Ελένη Κρητικού βρήκε θέση εργασίας σε ξενοδοχείο του Αμβούργου στη Γερμανία.

Well-timed application lands Greek receptionist a new job in Germany
EURES Greece

Στο πλαίσιο της διμερούς συνεργασίας του με άλλες χώρες, το EURES Ελλάδας διοργανώνει εκδηλώσεις μικρής κλίμακας σε διάφορες πόλεις υπό τη μορφή ημερίδων για τη διενέργεια συνεντεύξεων, συλλογής βιογραφικών και διαμεσολάβησης για την εξεύρεση θέσεων απασχόλησης.

Η Ελένη, που γεννήθηκε και μεγάλωσε στη Ρόδο, σπούδασε τουριστικά και, αφότου ολοκλήρωσε την εργασία της στην υποδοχή ενός τοπικού ξενοδοχείου, αναζήτησε νέες εμπειρίες στον ξενοδοχειακό κλάδο της Γερμανίας. Μια αγγελία για κενές θέσεις εργασίας στον τομέα του τουρισμού στη Γερμανία την οδήγησε στις ΔΥΑ και στο EURES, όπου γνώρισε τη σύμβουλο Στυλιανή Σταύρου.

Ωστόσο, οι προγραμματισμένες ημερομηνίες συνεντεύξεων για τις θέσεις που την ενδιέφεραν είχαν περάσει και η διαδικασία είχε ολοκληρωθεί. Παρ’ όλα αυτά, η Στυλιανή παρακίνησε την Ελένη να στείλει το βιογραφικό της στη συνάδελφό της και σύμβουλο EURES Ελένη Φουλιρά, η οποία επέβλεπε τη διαδικασία προκαταρκτικής επιλογής των βιογραφικών για το συγκεκριμένο γεγονός.

«Δεν μπορούσα να φανταστώ ότι φεύγοντας από το γραφείο στη Ρόδο εκείνο το πρωί θα είχα τρεις προτάσεις εργασίας για το τμήμα υποδοχής από ξενοδοχεία στο Αμβούργο. Οι σύμβουλοι EURES με βοήθησαν με πληροφορίες και στη σύνταξη του βιογραφικού μου, ενώ ήταν δίπλα μου σε κάθε βήμα», δηλώνει η Ελένη Κρητικού.

«Αφότου απέστειλα το βιογραφικό μου, η Ελένη Φουλιρά με έφερε σε επαφή με την Anja Mesch, σύμβουλο EURES στο Αμβούργο, και έπειτα από μια συνέντευξη μέσω διαδικτύου μου προσφέρθηκε μια θέση εργασίας όπως την είχα ονειρευτεί. Οφείλω να ευχαριστήσω το EURES Ελλάδας και Γερμανίας για την ευελιξία που επέδειξαν κατά τη διάρκεια της διαδικασίας. Σε λιγότερο από έναν μήνα ήμουν έτοιμη να ξεκινήσω ένα νέο ταξίδι στη ζωή μου και να αποκομίσω πολύτιμες εμπειρίες.»

«Θα αποκαλούσα την Ελένη Κρητικού ήρεμη δύναμη», λέει η Στυλιανή. «Πάντα χαμογελαστή, ακολούθησε όλες τις συμβουλές μου και από την αρχή γνώριζε τι ήθελε. Σημαντικό προσόν αποτέλεσε το γεγονός ότι μιλά με ευχέρεια γερμανικά και αγγλικά. Πάνω από όλα, ωστόσο, προσμετρήθηκαν η άψογη στάση και η ωριμότητα που επέδειξε, στοιχεία πρόδηλα κατά τη διάρκεια της συνέντευξης μέσω διαδικτύου.

«Επειδή είναι νέα, δεν διαθέτει μεγάλη εμπειρία. Έβλεπα όμως μια γυναίκα με μεγάλη διάθεση για μάθηση, δοκιμή και εξέλιξη... Της εύχομαι μια λαμπρή καριέρα!»

 

Σχετικοί σύνδεσμοι:

Δημόσιες Υπηρεσίες Απασχόλησης στην Ελλάδα

Ομοσπονδιακός Οργανισμός Απασχόλησης στη Γερμανία

Σελίδα Facebook του EURES Ελλάδας

Διαβίωση και εργασία στη Γερμανία

 

Διαβάστε περισσότερα:

Αναζητήστε σύμβουλο EURES

Συνθήκες διαβίωσης και εργασίας στις χώρες του EURES

Βάση αναζήτησης εργασίας EURES

Υπηρεσίες EURES για εργοδότες

Πρόγραμμα εκδηλώσεων EURES

Προσεχείς επιγραμμικές εκδηλώσεις

Το EURES στο Facebook

Το EURES στο Twitter

Το EURES στο LinkedIn

Το EURES στο Google+

Λεπτομέρειες

Θέματα
βέλτιστη πρακτική EURESΝέα για την αγορά εργασίας/ειδήσεις για την κινητικότηταΤάσεις προσλήψεωνΜέσα κοινωνικής δικτύωσηςΙστορίες επιτυχίαςΝεολαία
Σχετικές ενότητες
Διαβίωση και εργασία
Τομέας
Accomodation and food service activitiesActivities of extraterritorial organisations and bodiesActivities of households as employers, undifferentiated goods- and servicesAdministrative and support service activitiesAgriculture, forestry and fishingArts, entertainment and recreationConstructionEducationElectricity, gas, steam and air conditioning supplyFinancial and insurance activitiesHuman health and social work activitiesInformation and communicationManufacturingMining and quarryingOther service activitiesProfessional, scientific and technical activitiesPublic administration and defence; compulsory social securityReal estate activitiesTransportation and storageWater supply, sewerage, waste management and remediation activitiesWholesale and retail trade; repair of motor vehicles and motorcycles

Αποποίηση ευθυνών

Τα άρθρα προορίζονται να παρέχουν στους χρήστες της πύλης EURES πληροφορίες για τρέχοντα θέματα και τάσεις και να ενθαρρύνουν τη συζήτηση και τη συζήτηση. Το περιεχόμενό τους δεν αντικατοπτρίζει απαραίτητα την άποψη της Ευρωπαϊκής Αρχής Εργασίας (ELA) ή της Ευρωπαϊκής Επιτροπής. Επιπλέον, το EURES και το ELA δεν υποστηρίζουν ιστοτόπους τρίτων που αναφέρονται παραπάνω.