Ugrás a fő tartalomra
EURES
Sajtócikk2020. július 7.Európai Munkaügyi Hatóság, A Foglalkoztatás, a Szociális Ügyek és a Társadalmi Befogadás Főigazgatósága

Szeretne biztonságosan utazni egy másik uniós országba? Az új interaktív eszköz minden tudnivalót megad hozzá

Most, hogy a Covid19-világjárvány után Európa lassan kezd újra kinyílni, nem könnyű információt szerezni arról, hová és mikor utazhatunk. A tervezés megkönnyítése érdekében az EU új online eszközt hozott létre, amely naprakész utazási tanácsokkal látja el a felhasználókat.

Want to travel safely to another EU country? New interactive tool tells you what you need to know
EURES

Az interaktív „Re-open EU” alkalmazással olyan platform jött létre, ahol rengeteg információt találhat arról, melyik ország enged be látogatókat, hogyan lehet beutazni az egyes uniós országokba, és milyen intézkedésekre kell számítani a megérkezéskor. Az eszköz célja, hogy segítségével az emberek megtervezhessék és szabadon élvezhessék a nyaralást, újra találkozhassanak barátaikkal és rokonaikkal és könnyebben tudjanak utazni, ugyanakkor mindenki biztonságban maradjon. Az online eszköz révén az információhoz mindenki hozzáférhet, mivel 24 nyelven közli a tudnivalókat.

Az eszköznek része egy interaktív térkép is, amely vázlatos képet ad a kiválasztott ország határairól és földrajzáról. A kurzorral végigpásztázhatjuk a környező országokat, így könnyebb a tervezés, ha tömegközlekedéssel vagy autóval szeretne kirándulni. A tájékoztató ablakban négy kategóriába csoportosítva jelennek meg az információk: Covid19, utazás, szolgáltatások, egészség és biztonság.

A Covid19-re vonatkozó információk között olyan linkek szerepelnek, amelyekből megtudhatja, mi ez a betegség, és hogyan érintette a kiválasztott ország idegenforgalmát és közlekedését. Ugyanitt egy segélyvonal telefonszáma mellett más, turistáknak szóló, regionális információkat tartalmazó és a kapcsolódó uniós kezdeményezésekről szóló hasznos linkeket is talál.

Miután a közelmúltban zajló világjárvány rengeteg bizonytalanságot okozott, az utazási információkból sok égető kérdésre választ kaphat. Az adott ikonokra (hajó, repülő, vonat stb.) kattintva bővebb információt olvashat az ország közlekedéséről aszerint, hogy milyen közlekedési módot tervez. Megtudhatja, hogy a kiválasztott ország megengedi-e a turisták be- és kiutazását, hogy az országon belül szabadon utazhat-e, hogy a beutazáshoz milyen közlekedési módot vehet igénybe, milyen korlátozásokra vagy karanténintézkedésekre kell számítania, amikor az ország területére lép, és szükség van-e orvosi igazolásra a belépéshez.

Az utazási információk birtokában talán az is érdekelni fogja, milyen szolgáltatásokat vehet igénybe, miután megérkezett az országba. A következő fül a legfontosabb szolgáltatásokat foglalja össze, és tájékoztat arról, hogy ezeket használhatja-e. Az utazási információkhoz hasonlóan a kérdésre először itt is egy egyszerű „igen” vagy „nem” a válasz, ezután következik a helyzet részletesebb ismertetése. Megtudhatja, hogy a kiválasztott országban kinyitottak-e már a nem létfontosságú üzletek, működnek-e a szálláshelyek, és nyitva vannak-e a strandok és kávézók. A végén egy szálláshelykupont is letölthet, amelyet 2020 végéig lehet felhasználni.

Végezetül a tájékoztató ablakban az esetleges kockázatokról is olvashat, hogy ezek ismeretében dönthessen az utazásról. Ebbe beletartoznak az utazás során elkerülendő területek, az, hogy kell-e maszkot hordani vagy távolságot tartani, és milyen javasolt óvintézkedéseket tehet, amikor az országba látogat.

A Re-open EU eszközt 24 óránként frissítik, hogy az utazás megkezdése előtt és az egész utazás alatt jól értesült lehessen. Ha Ön, családtagjai vagy barátai Európán belüli utazást terveznek, feltétlenül használják, hogy biztonságban maradjanak!

 

Kapcsolódó linkek:

Re-open EU

 

További információ:

Európai Foglalkoztatási Napok

Drop’pin@EURES

Az Ön EURES-tanácsadója

Élet- és munkakörülmények az EURES-országokban

EURES állásadatbázis

Az EURES szolgáltatásai munkaadóknak

EURES rendezvénynaptár

Közelgő online események

Az EURES a Facebookon

Az EURES a Twitteren

Az EURES a LinkedInen

Témák
EU mobilitási eszköztárMunkaerőpiaci hírek/mobilitási hírek
Kapcsolódó szakasz(ok)
Súgó és támogatás
Ágazat
Accomodation and food service activitiesActivities of extraterritorial organisations and bodiesActivities of households as employers, undifferentiated goods- and servicesAdministrative and support service activitiesAgriculture, forestry and fishingArts, entertainment and recreationConstructionEducationElectricity, gas, steam and air conditioning supplyFinancial and insurance activitiesHuman health and social work activitiesInformation and communicationManufacturingMining and quarryingOther service activitiesProfessional, scientific and technical activitiesPublic administration and defence; compulsory social securityReal estate activitiesTransportation and storageWater supply, sewerage, waste management and remediation activitiesWholesale and retail trade; repair of motor vehicles and motorcycles

Jogi nyilatkozat

A cikkek célja az EURES portál felhasználóinak tájékoztatása az aktuális témákról és trendekről, valamint viták és viták ösztönzése. Tartalmuk nem feltétlenül tükrözi az Európai Munkaügyi Hatóság (ELA) vagy az Európai Bizottság álláspontját. Ezenkívül az EURES és az ELA nem támogatja a fent említett harmadik felek webhelyeit.