Siirry pääsisältöön
EURES
Uutisartikkeli7. heinäkuuta 2020Euroopan työviranomainen, Työllisyys-, sosiaali- ja osallisuusasioiden pääosasto

Haluatko matkustaa turvallisesti toiseen EU-maahan? Uusi interaktiivinen työkalu kertoo sinulle kaiken tärkeän

Euroopan alkaessa avautua uudelleen covid-19-pandemian jälkeen on vaikeaa tietää, minne ja milloin voi matkustaa. Tehdäkseen seuraavan matkasi suunnittelusta helpompaa EU on luonut uuden verkkotyökalun, jonka avulla voit pysyä ajan tasalla viimeisimmistä matkustusohjeista.

Want to travel safely to another EU country? New interactive tool tells you what you need to know
EURES

Interaktiivinen Re-open EU ‑työkalu on foorumi täynnä tietoa siitä, mitkä maat sallivat matkailun, miten voit matkustaa mihinkin EU-maahan ja mitä toimenpiteitä on edessä saapuessasi. Työkalu auttaa ihmisiä suunnittelemaan lomansa ja nauttimaan siitä sekä tapaamaan jälleen ystäviä ja perheenjäseniä. Se tekee matkustamisesta kaikille helpompaa ja turvallisempaa. Verkkotyökalu julkaistaan 24 kielellä, jotta sen tiedot ovat kaikkien käytettävissä.

Työkalu sisältää interaktiivisen kartan, jossa näkyvät valitun maan rajat ja sijainti. Sen avulla voit selata ympäröiviä maita, mikä auttaa sinua suunnittelemaan matkaa julkisilla liikennevälineillä tai autolla. Tietolaatikosta löydät tietoa, joka on jaettu neljään ryhmään: covid-19, matkustaminen, palvelut sekä terveys ja turvallisuus

Covid-19-tiedot sisältävät linkkejä, joissa selitetään, mikä se on ja miten se on vaikuttanut matkailuun ja liikenteeseen valitussa maassa. Lisäksi tämä välilehti sisältää neuvontapalvelun puhelinnumeron ja muita hyödyllisiä linkkejä matkailijoille, alueellisia tietoja ja asiaan liittyviä EU:n aloitteita.

Viimeaikaisen pandemian aiheuttaessa paljon epävarmuutta matkustustiedot vastaavat moniin pakottaviin kysymyksiin. Voit valita kuvakkeen (kuten vene, lentokone tai juna) saadaksesi lisätietoja maan liikenteestä sen mukaan, millaista liikennevälinettä harkitset. Se kertoo, voitko tulla valittuun maahan matkailijana tai poistua sieltä, voitko matkustaa vapaasti maan sisällä, mitä liikennevälineitä voit käyttää tullaksesi maahan, mitkä rajoitukset tai karanteenitoimenpiteet ovat voimassa maahan saapuessasi ja tarvitsetko tullessasi lääkärintodistuksen.

Kun olet saanut matkustustiedot, saatat olla kiinnostunut siitä, mitä palveluita on käytössäsi, kun saavut maahan. Seuraavassa välilehdessä esitellään kaikki tärkeimmät palvelut ja kerrotaan, voitko käyttää niitä. Matkustustietojen tavoin siinä vastataan kysymykseen yksinkertaisesti ”kyllä” tai ”ei”, ennen kuin tilannetta selitetään tarkemmin. Siinä kerrotaan, ovatko valitussa maassa auki myös muut kuin välttämättömät kaupat, onko majoitusta tarjolla ja ovatko rannat ja kahvilat auki. Sinulle tarjotaan myös arvoseteli, jonka voit käyttää majoitukseen ennen vuoden 2020 loppua.

Lopuksi tietolaatikossa kerrotaan mahdollisista riskeistä, jotka sinun on tunnettava ennen vierailusta päättämistä. Tähän kuuluvat alueet, joita sinun pitäisi välttää matkallasi, tiedot siitä, vaaditaanko maskia tai fyysisen etäisyyden pitämistä, sekä suositellut varotoimenpiteet, joita voit noudattaa vieraillessasi maassa.

Re-open EU ‑työkalua päivitetään 24 tunnin välein, joten se pitää sinut ajan tasalla ennen matkaa ja sen aikana. Jos sinä tai perheesi ja ystäväsi mietitte Euroopan-matkan suunnittelua, muista tarkistaa sivusto ja pysy turvassa!

 

Aiheeseen liittyviä linkkejä:

Re-open EU

 

Lisätietoja:

Euroopan työpaikkapäivät

Drop’pin@EURES

Etsi EURES-neuvojaa

Eläminen ja työskentely EURES-maissa

EURESin työpaikkatietokanta

EURES-palvelut työnantajille

EURESin tapahtumakalenteri

Tulevat online-tapahtumat

EURES Facebookissa

EURES Twitterissä

EURES LinkedInissä

Aiheet
EU:n liikkuvuuden työkalupakkiTyömarkkinauutiset/liikkuvuusuutiset
Aiheeseen liittyvä(t) osio(t)
Apu ja tuki
Sektori
Accomodation and food service activitiesActivities of extraterritorial organisations and bodiesActivities of households as employers, undifferentiated goods- and servicesAdministrative and support service activitiesAgriculture, forestry and fishingArts, entertainment and recreationConstructionEducationElectricity, gas, steam and air conditioning supplyFinancial and insurance activitiesHuman health and social work activitiesInformation and communicationManufacturingMining and quarryingOther service activitiesProfessional, scientific and technical activitiesPublic administration and defence; compulsory social securityReal estate activitiesTransportation and storageWater supply, sewerage, waste management and remediation activitiesWholesale and retail trade; repair of motor vehicles and motorcycles

Vastuuvapauslauseke

Artikkelien tarkoituksena on tarjota EURES-portaalin käyttäjille tietoa ajankohtaisista aiheista ja suuntauksista sekä herättää keskustelua ja keskustelua. Niiden sisältö ei välttämättä vastaa Euroopan työviranomaisen (ELA) tai Euroopan komission näkemystä. Lisäksi EURES ja ELA eivät tue edellä mainittuja kolmansien osapuolien verkkosivustoja.