Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο
Λογότυπο
EURES
Ειδησεογραφικό άρθρο7 Ιουλίου 2020Ευρωπαϊκή Αρχή Εργασίας, Γενική Διεύθυνση Απασχόλησης, Κοινωνικών Υποθέσεων και Ένταξης

Θέλετε να ταξιδέψετε με ασφάλεια σε κάποια άλλη χώρα της ΕΕ; Ένα νέο διαδραστικό εργαλείο σας ενημερώνει για όλα όσα πρέπει να γνωρίζετε know

Καθώς στην Ευρώπη αρχίζουν να ανοίγουν και πάλι τα σύνορα μετά την πανδημία COVID-19, είναι δύσκολο να γνωρίζει κανείς πού και πότε μπορεί να ταξιδέψει. Για να προγραμματίσετε πιο εύκολα το επόμενο ταξίδι σας, η ΕΕ δημιούργησε ένα νέο διαδικτυακό εργαλείο μέσω του οποίου μπορείτε να ενημερώνεστε για τις πιο πρόσφατες ταξιδιωτικές οδηγίες.

Want to travel safely to another EU country? New interactive tool tells you what you need to know
EURES

Το διαδραστικό εργαλείο «Re-open EU» είναι μια πλατφόρμα που σας προσφέρει πληροφορίες σχετικά με τις χώρες που δέχονται επισκέπτες, τον τρόπο που μπορείτε να ταξιδέψετε σε κάθε χώρα της ΕΕ και τα μέτρα που θα πρέπει να τηρήσετε κατά την άφιξή σας. Σκοπός του είναι να βοηθήσει τους ανθρώπους να προγραμματίσουν και να απολαύσουν τις διακοπές τους και να ξαναβρεθούν με τους φίλους και την οικογένειά τους, αλλά και να διευκολύνει τα ταξίδια με ασφάλεια για όλους. Οι πληροφορίες που περιέχονται σε αυτό το διαδικτυακό εργαλείο είναι προσβάσιμες σε όλους, καθώς δημοσιεύονται σε 24 γλώσσες.

Το εργαλείο περιλαμβάνει έναν διαδραστικό χάρτη, όπου απεικονίζονται τα σύνορα και η γεωγραφία της επιλεγμένης χώρας. Μπορείτε να περιηγηθείτε στις γειτονικές χώρες και να προγραμματίσετε ένα ταξίδι είτε με δημόσια μέσα είτε με το αυτοκίνητό σας. Στο πεδίο πληροφοριών μπορείτε να αναζητήσετε πληροφορίες για τις εξής τέσσερις κατηγορίες: COVID-19, ταξίδια, υπηρεσίες και υγεία και ασφάλεια.

Η ενότητα COVID-19 περιλαμβάνει συνδέσμους οι οποίοι εξηγούν τι ακριβώς είναι η νόσος και με ποιο τρόπο επηρέασε τον τουρισμό και τις μετακινήσεις στην επιλεγμένη χώρα. Επίσης, εκεί μπορείτε να βρείτε το τηλέφωνο για τη γραμμή επικοινωνίας και άλλους χρήσιμους συνδέσμους για τουρίστες, περιφερειακές πληροφορίες και σχετικές πρωτοβουλίες της ΕΕ.

Καθώς η πρόσφατη πανδημία προκάλεσε μεγάλη αβεβαιότητα, οι ταξιδιωτικές πληροφορίες απαντούν σε πολλές καίριες και επείγουσες ερωτήσεις. Μπορείτε να επιλέξετε ένα εικονίδιο (πλοίο, αεροπλάνο, τρένο κ.λπ.), προκειμένου να μάθετε περισσότερα σχετικά με τις μετακινήσεις στην κάθε χώρα, ανάλογα με τον τύπο μεταφοράς που επιθυμείτε. Σας ενημερώνει αν μπορείτε να εισέλθετε ή να εξέλθετε από την επιλεγμένη χώρα ως τουρίστας, αν μπορείτε να ταξιδέψετε χωρίς περιορισμούς εντός της χώρας, ποια μέσα μεταφοράς μπορείτε να χρησιμοποιήσετε για να εισέλθετε στη χώρα, ποιοι περιορισμοί ή μέτρα καραντίνας εφαρμόζονται όταν εισέρχεστε στη χώρα και αν χρειάζεστε κάποιο ιατρικό πιστοποιητικό.

Αφού λάβετε τις ταξιδιωτικές πληροφορίες, είναι πιθανό να θέλετε να ενημερωθείτε και για τις υπηρεσίες που σας παρέχονται με την άφιξή σας στη χώρα. Η επόμενη καρτέλα περιγράφει τις σημαντικότερες υπηρεσίες και σας ενημερώνει ποιες υπηρεσίες είναι διαθέσιμες σε εσάς. Όπως και η καρτέλα με τις ταξιδιωτικές πληροφορίες, απαντά σε ερωτήσεις με ένα απλό «ναι» ή «όχι», και στη συνέχεια αναλύει περαιτέρω την κατάσταση. Ενημερώνεστε για το αν έχουν ανοίξει στην επιλεγμένη χώρα τα μη αναγκαία καταστήματα, αν διατίθενται καταλύματα, καθώς και αν οι παραλίες και οι καφετέριες της χώρας είναι ανοιχτές. Επίσης, σας προσφέρεται ένα κουπόνι διαμονής το οποίο μπορείτε να χρησιμοποιήσετε μέχρι το τέλος του 2020.

Τέλος, στο πεδίο πληροφοριών μπορείτε να ενημερωθείτε για τυχόν κινδύνους που πρέπει να γνωρίζετε προτού αποφασίσετε να ταξιδέψετε. Όπως για παράδειγμα περιοχές που θα πρέπει να αποφύγετε στο ταξίδι σας, αν είναι απαραίτητη η χρήση μάσκας ή η τήρηση φυσικής απόστασης και ποια μέτρα προφύλαξης συνιστάται να λάβετε όταν επισκέπτεστε τη χώρα.

Το εργαλείο Re-open EU επικαιροποιείται σε 24ωρη βάση για να είστε πλήρως ενημερωμένοι πριν και κατά τη διάρκεια του ταξιδιού σας. Εάν εσείς ή η οικογένεια και οι φίλοι σας σκέφτεστε να προγραμματίσετε ένα ταξίδι στην Ευρώπη, ενημερωθείτε σχετικά και μείνετε ασφαλείς!

 

Σχετικοί σύνδεσμοι:

Re-open EU

 

Διαβάστε περισσότερα:

Ευρωπαϊκές ημερίδες για την απασχόληση

Drop’pin@EURES

Αναζητήστε συμβούλους EURES

Συνθήκες διαβίωσης και εργασίας στις χώρες EURES

Βάση αναζήτησης εργασίας EURES

Υπηρεσίες EURES για τους εργοδότες

Πρόγραμμα εκδηλώσεων EURES

Προσεχείς διαδικτυακές εκδηλώσεις

Το EURES στο Facebook

Το EURES στο Twitter

Το EURES στο LinkedIn

Λεπτομέρειες

Θέματα
Εργαλειοθήκη ΕΕ για την κινητικότηταΝέα για την αγορά εργασίας/ειδήσεις για την κινητικότητα
Σχετικές ενότητες
Βοήθεια και υποστήριξη
Τομέας
Accomodation and food service activitiesActivities of extraterritorial organisations and bodiesActivities of households as employers, undifferentiated goods- and servicesAdministrative and support service activitiesAgriculture, forestry and fishingArts, entertainment and recreationConstructionEducationElectricity, gas, steam and air conditioning supplyFinancial and insurance activitiesHuman health and social work activitiesInformation and communicationManufacturingMining and quarryingOther service activitiesProfessional, scientific and technical activitiesPublic administration and defence; compulsory social securityReal estate activitiesTransportation and storageWater supply, sewerage, waste management and remediation activitiesWholesale and retail trade; repair of motor vehicles and motorcycles

Αποποίηση ευθυνών

Τα άρθρα προορίζονται να παρέχουν στους χρήστες της πύλης EURES πληροφορίες για τρέχοντα θέματα και τάσεις και να ενθαρρύνουν τη συζήτηση και τη συζήτηση. Το περιεχόμενό τους δεν αντικατοπτρίζει απαραίτητα την άποψη της Ευρωπαϊκής Αρχής Εργασίας (ELA) ή της Ευρωπαϊκής Επιτροπής. Επιπλέον, το EURES και το ELA δεν υποστηρίζουν ιστοτόπους τρίτων που αναφέρονται παραπάνω.