Gå til hovedindholdet
EURES
Nyhedsartikel28. august 2020Den Europæiske Arbejdsmarkedsmyndighed, Generaldirektoratet for Beskæftigelse, Sociale Anliggender, Arbejdsmarkedsforhold og Inklusion

Topprioriteter for arbejdsgiverne i verden efter covid-19

Efterhånden som hverdagen begynder at vende tilbage, er det afgørende for arbejdsgiverne at identificere og tage fat på de vigtigste prioriteter for deres virksomheder. Her er nogle af de vigtigste prioriteter, som vi mener, at virksomhederne bør tage i betragtning, når de opererer i den "nye normal".

Top priorities for employers in a post-COVID-19 world
Shutterstock

Støtte fleksibelt arbejde

I verden efter covid-19 er det vigtigt, at arbejdsgiverne fortsat giver deres ansatte mulighed for at arbejde hjemmefra, hvor det er muligt. Mange arbejdstagere vil sandsynligvis vælge at vende tilbage til kontoret, men medarbejdere med svagt immunforsvar og dem, der lever sammen med sårbare personer, bør have mulighed for at arbejde hjemmefra. Desuden bør virksomhedsejerne sørge for, at deres telemedarbejdere har alle de nødvendige værktøjer og udstyr til at udføre deres arbejde effektivt.

Beskytte arbejdstagernes sundhed

Virksomhedsejerne skal følge den nationale lovgivning og sikre, at deres arbejdsplads er sikker for arbejdstagerne at vende tilbage til. Der er mange forholdsregler, som arbejdsgiverne kan tage for at beskytte deres ansattes helbred, f.eks. øge afstanden mellem skrivebordene, indføre regler om at holde fysisk afstand på kontoret, opsætte desinficeringsmidler og sørge for ekstra rengøring af skriveborde og af kontaktflader med mange berøringer. Arbejdsgiverne bør også tage hensyn til personalets bekymringer (f.eks. via en virksomhedsundersøgelse).

Udnytte arbejdstagernes nye færdigheder

Coronaviruskrisen afslørede uanede evner hos mange medarbejdere, såsom fleksibilitet og tilpasningsevne. Arbejdsgivere opdagede "skjulte talenter" hos nogle af deres ansatte, såsom lederskab og innovativ tænkning, og disse bør ikke overses. Virksomhedsejerne kunne overveje at give disse arbejdstagere ansvar for mentorordninger, sociale udvalg eller fjern-onboarding af nye medarbejdere. Desuden kunne medarbejdere, der har udvist innovativ tænkning, deltage i brainstorming om nye forretningsmuligheder. Og dem med anlæg for teknologi og digitalisering kunne afprøve nye teknologier til at beskytte virksomheden mod fremtidige kriser.

Tilskynde til socialisering blandt personalet

En af de største ulemper ved at arbejde hjemmefra er manglen på social interaktion med venner og kolleger. Det er vigtigt for arbejdsgiverne at skabe flere muligheder for socialisering på kontoret, f.eks. ved at tilskynde til flere kaffepauser, holde happy hour om fredagen eller arrangementer for hele virksomheden. Dette kan være med til at bringe teamet tættere sammen efter de lange måneder med isolation.

Tage psykisk sundhed alvorligt

Den sociale og økonomiske usikkerhed, som covid-19 har medført, har lagt stort pres på den psykiske trivsel. Det er afgørende, at arbejdsgiverne sætter deres ansattes psykiske sundhed i højsædet i de kommende måneder. Glade medarbejdere er vejen frem. Virksomhedsejerne bør sørge for, at deres virksomhed har en trivselshandlingsplan, så deres ansatte føler sig bakket op om.

Bedre intern kommunikation

Det er vigtigt, at arbejdsgiverne sørger for klare kommunikationskanaler til at holde medarbejderne orienteret om eventuelle ændringer i virksomheden. Fremtiden byder på mange usikkerhedsmomenter, og virksomhederne bør være parate til at træffe hurtige beslutninger på en måde, hvor de ansatte kan følge med i, hvad der sker. Klar og regelmæssig kommunikation vil sikre tilfredsheden blandt de ansatte og give dem tiltro til, at deres arbejdsgiver har situationen under kontrol.

Læs denne artikel om, hvordan covid-19 har ændret vores arbejdsmåde.

 

Relevante links:

De otte bedste onlinesamarbejdsværktøjer til fjernteams

Fire områder, hvor covid-19 har ændret vores arbejdsmåde

 

Læs mere:

Europæiske jobdage

Drop'pin@EURES

Find Euresvejledere

Leve- og arbejdsvilkår i Eureslandene

Eures' jobdatabase

Eures' tjenester for arbejdsgivere

Eures' kalender over events

Kommende onlineevents

Eures på Facebook

Eures på Twitter

Eures på LinkedIn

Emner
Forretning/iværksætteriEksterne EURES-nyhederEksterne interessenterRåd og tipsArbejdsmarkedsnyheder/mobilitetsnyhederRekrutteringstendenser
Relaterede sektion(er)
Leve- og arbejdsvilkår
Sektor
Accomodation and food service activitiesActivities of extraterritorial organisations and bodiesActivities of households as employers, undifferentiated goods- and servicesAdministrative and support service activitiesAgriculture, forestry and fishingArts, entertainment and recreationConstructionEducationElectricity, gas, steam and air conditioning supplyFinancial and insurance activitiesHuman health and social work activitiesInformation and communicationManufacturingMining and quarryingOther service activitiesProfessional, scientific and technical activitiesPublic administration and defence; compulsory social securityReal estate activitiesTransportation and storageWater supply, sewerage, waste management and remediation activitiesWholesale and retail trade; repair of motor vehicles and motorcycles

Ansvarsfraskrivelse

Artikler har til formål at give brugere af EURES-portalen information om aktuelle emner og tendenser og stimulere diskussion og debat. Deres indhold afspejler ikke nødvendigvis holdningen fra European Labor Authority (ELA) eller Europa-Kommissionen. Desuden støtter EURES og ELA ikke tredjepartswebsteder nævnt ovenfor.