Gå til hovedindholdet
EURES
Nyhedsartikel31. januar 2022Den Europæiske Arbejdsmarkedsmyndighed, Generaldirektoratet for Beskæftigelse, Sociale Anliggender, Arbejdsmarkedsforhold og Inklusion

De otte bedste erhvervsfaglige job, der ikke kræver en bachelorgrad

Interesseret i en karriere, men ikke sikker på, du vil læse på universitetet? Mange brancher flytter fokus fra universitetsgrader til praktiske færdigheder. Se vores otte bedste jobmuligheder, som ikke kræver et stort studielån!

Top 8 vocational jobs that don’t require a bachelor’s degree
  1. VVS-installatør

Håndværkerjob som f.eks. VVS-arbejde, kan være meget rentabelt og er et område med konstant forbrugerefterspørgsel. VVS-installatører installerer og vedligeholder forskelligt inventar, som er vigtigt i dagligdagen, hvilket gør det til en sikker form for beskæftigelse. Det kan indebære uforudsigelige arbejdstider og weekendarbejde, men det giver fleksibilitet med hensyn til placering og transport i løbet af arbejdsdagen.

  1. Tandplejer

Alle tandlæger har brug for en tandplejer. Du er sandsynligvis oftere blevet tilset af en tandplejer end en tandlæge, når du får tjekket tænder. Tandplejere er uddannet i forebyggende mundpleje — de renser tænderne, tager røntgenbilleder, kontrollerer for sygdom og lærer patienterne om god mundhygiejne. Med gode arbejdstider og en stabil efterspørgsel efter sundhedspleje kan et job som tandplejer være et rigtigt godt valg.

  1. Specialist i IT-support

Da IT har fået stor betydning for de fleste virksomheder på verdensplan, er behovet for IT-specialister steget. Til trods for at vi bruger teknologi hver dag på arbejdet, ved mange mennesker ikke, hvad de skal gøre, når de har problemer med udstyret. Tekniske specialister hjælper med alt fra hardwareproblemer til netværksstøtte. Hvis du er tålmodig, god til mennesker og god til at arbejde med teknologi, kunne dette være et godt karrierevalg.

  1. Elektriker

Elektrikere er også efterspurgte. Arbejdet indebærer ledningsføring, inspektion og vedligeholdelse af elektriske systemer i boliger og på kontorer og giver ofte mulighed for lønnet uddannelse på arbejdspladsen. Elektrikere følger strenge standarder og bestemmelser for at påse, at systemer som belysning og kommunikation er sikre. Lærlingeuddannelsen kan vare i op til fem år, men giver dig de færdigheder, du har brug for til en lang karriere.

  1. Grafisk designer

Er du kreativt anlagt? Grafiske designere er kunstnere, der ofte arbejder med at skabe brochurer, tidsskrifter, emballage og andet markedsføringsmateriale. De arbejder som oftest med programmer som Adobe Photoshop og Adobe InDesign, så du skal også være fortrolig med computersoftware.

  1. Politibetjent

Har du lyst til at lave noget meningsfuldt? Politibetjente giver tilbage til samfundet ved at efterforske forbrydelser, reagere på nødsituationer og sikre, at folk overholder loven. Afhængigt af landet tilbringer de tid til fods, i biler og endda på hesteryg, når de patruljerer i gaderne. Hvis du ikke er vild med tanken om at sidde bag et skrivebord hele dagen, kunne dette job måske give dig den variation, du søger.

  1. Bygningsingeniørtekniker

Ingeniørvirksomheder og offentlige organer bruger bygningsingeniørteknikere til at hjælpe med at udforme erhvervs- og boligprojekter. Jobbet indebærer estimering af omkostninger, at se på de overordnede planer, evaluering af forholdene på forskellige steder og sikring af, at hvert projekt opfylder de krævede designspecifikationer og kodekser.

  1. Vurderingsmand

Dette job indebærer vurdering af ejendomme for at skønne, hvad de er værd. Vurderingsmænd skal forholde sig objektive, når de beregner værdien af bygninger og den jord, de står på. Erhvervet kræver grundighed, da vurderingerne indeholder vigtige oplysninger til ejendomsadministratorer og investorer.

Hvis du derfor ikke er sikker på, om universitetet er det rette for dig, kan du overveje at undersøge en af disse karrieremuligheder nærmere. Vær opmærksom på, at job, løn og uddannelseskrav varierer fra land til land. Læs mere om, hvordan du starter en ny karriere i "De fire bedste tips til jobsøgende om at opbygge en skarp og professionel online tilstedeværelse".

Besøg ESCO, det europæiske klassifikationssystem for færdigheder, kompetencer, kvalifikationer og erhverv, som er oversat til alle de 27 officielle EU-sprog. Her beskrives, identificeres og klassificeres 2 942 erhverv og 13 485 færdigheder, der er relevante for arbejdsmarkedet og uddannelse i EU.

 

Relevante links:

Adobe Photoshop

Adobe InDesign

De fire bedste tips til jobsøgende om at opbygge en skarp og professionel online tilstedeværelse

 

Læs mere:

Europæiske jobdage

Find Euresvejledere

Leve- og arbejdsvilkår i Eureslandene

Eures' jobdatabase

Eures' tjenester for arbejdsgivere

Eures' kalender over events

Kommende onlineevents

Eures på Facebook

Eures på Twitter

Eures på LinkedIn

Emner
Råd og tipsUngdom
Relaterede sektion(er)
Leve- og arbejdsvilkår
Sektor
Arts, entertainment and recreationConstructionElectricity, gas, steam and air conditioning supplyHuman health and social work activitiesInformation and communicationReal estate activitiesWater supply, sewerage, waste management and remediation activities

Ansvarsfraskrivelse

Artikler har til formål at give brugere af EURES-portalen information om aktuelle emner og tendenser og stimulere diskussion og debat. Deres indhold afspejler ikke nødvendigvis holdningen fra European Labor Authority (ELA) eller Europa-Kommissionen. Desuden støtter EURES og ELA ikke tredjepartswebsteder nævnt ovenfor.