Gå til hovedindholdet
EURES (EURopean Employment Services)
Nyhedsartikel29. maj 2020Den Europæiske Arbejdsmarkedsmyndighed, Generaldirektoratet for Beskæftigelse, Sociale Anliggender, Arbejdsmarkedsforhold og Inklusion

De otte bedste onlinesamarbejdsværktøjer til fjernteams

Distancearbejde har sine fordele. Du spilder ikke tid på transport til kontoret, og du kan gå klædt som du vil. Men hvis du arbejder hjemmefra under pandemien, kan det føles vanskeligt at arbejde effektivt sammen med kollegerne eller at holde styr på udviklingen.

Top 8 online collaboration tools for remote teams
Shutterstock

Derfor har vi udarbejdet en liste over nyttige onlineværktøjer, som giver dig mulighed for at dele filer, foretage videoopkald og give præsentationer, samarbejde med kolleger og lede projekter.

Bemærk: Alle værktøjerne i denne artikel er gratis, men findes også i en betalt version med opgraderede brugerfunktioner.

Projektledelse

Asana

Asana kan give et godt overblik over alle igangværende projekter i din organisation. Du kan udarbejde opgavelister for igangværende projekter, indstille påmindelser om kommende frister og sende anmodninger til kolleger.

Trello

Trello giver dig mulighed for at lede dine projekter online ved hjælp af kort på en tavle. Lidt ligesom at skrive noter på huskesedler og klistre dem på væggen. Du kan skrive på dem, fjerne dem igen og flytte dem rundt — så enkelt kan det gøres.

Kommunikation

Slack

Slack er et effektivt samarbejdsredskab med millioner af brugere rundt om i verden. Du kan sende direkte meddelelser og filer til individuelle kolleger eller til arbejdsgrupper. Desuden kan forskellige afdelinger og teams oprette særlige kommunikationskanaler.

Chanty

Chanty er en chatapp, der giver dig mulighed for at kommunikere med dine teamkolleger. Ud over at udveksle tekstbeskeder kan du også foretage audio- og videoopkald og dele din skærm med andre deltagere i opkaldet.

Videokonferencer

Zoom

Zoom har opnået stor popularitet, især efter pandemiudbruddet, som det foretrukne værktøj til videoopkald, onlinepræsentationer og webinarer. Det tilbyder en bred vifte af funktioner og kan integreres i andre programmer, såsom Microsoft Outlook og Google Kalender.

Whereby

Whereby er nok ét af de mest ligetil videoopkaldsværktøjer at bruge. Ingen brug for at logge ind og downloade ekstra software — alt foregår i din browser.

Dokument- og fildeling

Dropbox

Dropbox har en brugervenlig grænseflade, der gør det let for dig at lagre og dele dokumenter, også med ikkebrugere. Det er som at lagre filer på din harddisk — du skal bare trække dem hen til det lille Dropbox-ikon.

Google Drev

Med sine 15 GB gratis lagerplads, er Google Drev nok ét af de mest generøse fildelingsværktøjer. Du og dit team har let adgang til dine dokumenter, og I kan åbne dem fra enhver enhed.

Vi håber, at disse værktøjer vil være med til at knytte teams tættere sammen i denne tid med fysisk distancering. Planlægger du dit første online virtuelle møde eller webinar? Se vores tips til, hvordan du organiserer et vellykket onlinemøde.

 

Relevante links:

Asana

Chanty

Dropbox

Google Drev

Trello

Slack

Whereby

Zoom

 

Læs mere:

Europæiske jobdage

Drop'pin@EURES

Find Euresvejledere

Leve- og arbejdsvilkår i Eureslandene

Eures' jobdatabase

Eures' tjenester for arbejdsgivere

Eures' kalender over events

Kommende onlineevents

Eures på Facebook

Eures på Twitter

Eures på LinkedIn

Emner
Forretning/iværksætteriRåd og tipsArbejdsmarkedsnyheder/mobilitetsnyhederSociale medierUngdom
Sektor
Accomodation and food service activitiesActivities of extraterritorial organisations and bodiesActivities of households as employers, undifferentiated goods- and servicesAdministrative and support service activitiesAgriculture, forestry and fishingArts, entertainment and recreationConstructionEducationElectricity, gas, steam and air conditioning supplyFinancial and insurance activitiesHuman health and social work activitiesInformation and communicationManufacturingMining and quarryingOther service activitiesProfessional, scientific and technical activitiesPublic administration and defence; compulsory social securityReal estate activitiesTransportation and storageWater supply, sewerage, waste management and remediation activitiesWholesale and retail trade; repair of motor vehicles and motorcycles

Ansvarsfraskrivelse

Artikler har til formål at give brugere af EURES-portalen information om aktuelle emner og tendenser og stimulere diskussion og debat. Deres indhold afspejler ikke nødvendigvis holdningen fra European Labor Authority (ELA) eller Europa-Kommissionen. Desuden støtter EURES og ELA ikke tredjepartswebsteder nævnt ovenfor.