Направо към основното съдържание
Лого
EURES (EURopean Employment Services)
Новинарска статия29 Mай 2020 г.Европейски орган по труда, Генерална дирекция „Трудова заетост, социални въпроси и приобщаване“

Осем инструмента за онлайн сътрудничество за екипи, работещи от разстояние

Работата от разстояние има своите положителни страни. Не губите време в пътуване до офиса и можете да носите най-удобните си дрехи. Ако обаче работите от дома по време на пандемията, може да ви бъде трудно да си сътрудничите с колегите или да следите напредъка на всички.

Top 8 online collaboration tools for remote teams
Shutterstock

Ето защо изготвихме списък с полезни онлайн инструменти, които ще ви позволят да споделяте файлове, да провеждате видео разговори и презентации, да си сътрудничите с колеги и да управлявате проекти.

Бележка: Всички инструменти в тази статия са безплатни, но срещу заплащане могат да се използват и подобрени версии.

Управление на проекта

Asana

Asana може да осигури добър преглед на всички проекти, които понастоящем се изпълняват във вашата организация. Можете да изготвите списъци със задачи във връзка с текущи проекти, да задействате напомняния за предстоящи крайни срокове и да изпращате искания до колеги.

Trello

Trello ви позволява да управлявате проектите си онлайн, като използвате карти върху дъска. Представете си, че записвате задачите си върху листчета и ги залепвате в колони на стената. Можете да пишете върху тях, да ги сваляте от стената и да ги движите — всичко това е много лесно.

Комуникация

Slack

Slack е мощен инструмент за сътрудничество с милиони потребители по света. Можете да изпращате директни съобщения и файлове на отделни колеги или на работни екипи. Освен това различните отдели и екипи могат да разполагат със специални канали за комуникация.

Chanty

Chanty е приложение за разговори, което ви позволява да общувате с членовете от вашия екип. Освен обмен на текстови съобщения можете да провеждате аудио и видео разговори и да споделяте екрана си с други участници в разговора.

Видео конферентна връзка

Zoom

Zoom придоби голяма популярност, особено след началото на пандемията, като предпочитан инструмент за видео разговори, онлайн презентации и уебинари. Zoom предлага голямо разнообразие от функции и може да бъде интегриран с други програми, напр. Microsoft Outlook и Google Calendar.

Whereby

Whereby вероятно е един от най-лесните инструменти за използване при видео разговори. Не е необходима регистрация и изтегляне на допълнителен софтуер — всичко се случва във вашия браузър.

Споделяне на документи и файлове

Dropbox

Dropbox има лесен за ползване интерфейс, който ви позволява лесно да съхранявате и споделяте документи дори с лица, които не са потребители на Dropbox. Това е като да съхранявате файлове директно на твърдия диск — трябва просто да ги преместите с курсора върху иконата на Dropbox.

Google Drive

Със своето безплатно място за съхранение от 15 GB Google Drive е може би един от най-благодатните инструменти за споделяне на файлове. Вашите документи са лесно достъпни за вас и вашия екип и можете да ги отворите от всяко устройство.

Надяваме се, че тези инструменти ще помогнат на вашия екип да се събере в този периоди на социално дистанциране. Може би планирате вашата първа онлайн виртуална срещи или уебинар? Разгледайте нашите съвети за организиране на успешна онлайн среща.

 

Връзки по темата:

Asana

Chanty

Dropbox

Google Drive

Trello

Slack

Whereby

Zoom

 

Допълнителна информация:

Европейски дни на труда

Drop’pin@EURES

Намерете съветници на EURES

Условия на живот и труд в страните от EURES

База данни с работни места на EURES

Услуги на EURES за работодатели

Календар на събитията на EURES

Предстоящи онлайн събития

EURES във Facebook

EURES в Twitter

EURES в LinkedIn

Теми
Бизнес /ПредприемачествоПрепоръки и съветиНовини от пазара на труда/новини за мобилносттаСоциална медияМладост
Сектор
Accomodation and food service activitiesActivities of extraterritorial organisations and bodiesActivities of households as employers, undifferentiated goods- and servicesAdministrative and support service activitiesAgriculture, forestry and fishingArts, entertainment and recreationConstructionEducationElectricity, gas, steam and air conditioning supplyFinancial and insurance activitiesHuman health and social work activitiesInformation and communicationManufacturingMining and quarryingOther service activitiesProfessional, scientific and technical activitiesPublic administration and defence; compulsory social securityReal estate activitiesTransportation and storageWater supply, sewerage, waste management and remediation activitiesWholesale and retail trade; repair of motor vehicles and motorcycles

Опровержение

Статиите имат за цел да предоставят на потребителите на портала EURES информация по актуални теми и тенденции и да стимулират дискусия и дебат. Тяхното съдържание не отразява непременно гледната точка на Европейския орган по труда (ELA) или Европейската комисия. Освен това EURES и ELA не подкрепят споменатите по-горе уебсайтове на трети страни.