Skip to main content
EURES
News article1 juni 2021European Labour Authority, Directorate-General for Employment, Social Affairs and Inclusion

7 topp tips for å redusere angst i forbindelse med tilbakevending til kontoret

Nå som stadig flere mennesker mottar sine covid-19-vaksiner, forbereder selskapene rundt om Europa seg på å gjenåpne kontorene sine. Mange ansatte føler seg imidlertid engstelige om å komme tilbake til kontoret. Her hos EURES har vi utarbeidet noen nyttige tips for å hjelpe med dette.

Top 7 tips to reduce your back-to-office anxiety
Unsplash

Å føle seg engstelig om å returnere til kontoret er helt normalt. Enten du er bekymret for helsen din eller helsen til noen i husstanden din, du gruer deg til den lange pendlingen til jobben eller du rett og slett har blitt vant til å jobbe hjemmefra – angst i forbindelse med tilbakevending til kontoret er ikke til å spøke med. Å ta vare på den psykiske helsen er like viktig som å ta vare på den fysiske helsen. Hvis du føler deg engstelig i forbindelse med å komme tilbake til arbeidsplassen, har vi utarbeidet noen gode tips for å lette overgangen.

Ikke undertrykk følelsene dine

Når vi føler oss engstelige om arbeidet, kan det hende at vi blir flaue fordi vi tror at vi er de eneste som føler dette. Det er viktig å ikke undertrykke angsten, men å møte den og prøve å forstå dens opprinnelse. Dette betyr ikke at du bør fokusere på dine negative følelser. Å konfrontere frykten og forstå årsaken, er det første steget mot å overvinne den.

Forbered deg på de nye arbeidsforholdene

Selv om vi vil kunne få en mer normal hverdag igjen, betyr ikke dette at arbeidsmiljøet vil være det samme som før pandemien. Det kan hende at det er iverksatt endringer for å sikre tryggheten til de ansatte, for eksempel regler om å holde avstand og obligatoriske ansiktsmasker. Det kan ta noen dager eller uker å venne seg til dette nye miljøet, og dette kan få deg til å føle deg mer sliten enn vanlig på slutten av arbeidsdagen.

Oppretthold en god balanse mellom jobb og fritid

Å jobbe hjemmefra kan ha sine ulemper, men mange rapporterer om økt velvære og en bedre balanse mellom jobb og fritid. Ikke la tilbakevendingen til kontoret påvirke din daglige rutine. Hvis du for eksempel er vant til å ta en spasertur rundt etter lunsj, hold deg til denne rutinen til tross for din «nye» arbeidsplass, og prøv å fullføre arbeidet når det er mulig.

Identifiser dine stresssignaler

Stress manifesterer seg fysisk i kroppen, for eksempel i form av en sammenbitt kjeve, muskelspenninger i skuldre og rygg eller overfladisk pust. Hvis du føler deg stresset på kontoret, ta deg tid til å identifisere disse signalene, ta noen dype pust og fokuser på å slappe av og strekke den delen av kroppen din.

Spre positivitet

Gjøre en innsats for å være en kilde til positivitet for medarbeiderne dine. Det kan oppleves som vanskelig først, men du vil snart innse at det er like gunstig for dem som det er for deg. Denne tilnærmingen vil hjelpe deg med å fokusere på de positive aspektene ved å returnere til kontoret og ikke dvele på de negative scenariene.

Utforsk mulighetene for fleksibelt arbeid

Finn ut hva bedriftens retningslinjer er for fleksibelt arbeid. Det kan hende at du kan komme frem til en hybrid tilnærming med arbeidsgiveren din, noe som sikrer at du bare jobber på kontoret noen dager i uken. Du kan også se på mulighetene for å endre arbeidstiden for å unngå morgen-/kveldstrafikken.

Ikke vær redd for å be om hjelp

Hvis du føler deg overveldet med angst og trenger hjelp, snakk med personalavdelingen om eventuelle tiltak for psykiske helse / velvære. Ikke nøl med å kontakte legen din eller en annet helsepersonell for støtte.

Covid-19-pandemien har forandret livene våre på mange måter, spesielt i arbeidslivet. Arbeidstider, verktøy, miljøer og prioriteter har blitt påvirket av helsekrisen. Ta en titt på denne artikkelen for å finne ut mer om hvordan arbeidslivet kan bli annerledes i 2021.

 

Relevante lenker:

Hvordan pandemien kan påvirke arbeidslivet i 2021

 

Les mer:

Europeiske jobbdager

Finn EURES-rådgivere

Leve- og arbeidsvilkår i EURES-landene

EURES' jobbdatabase

EURES' tjenester for arbeidsgivere

EURES' aktivitetskalender

Kommende arrangementer på nett

EURES på Facebook

EURES på Twitter

EURES på LinkedIn

Nærmere opplysninger

Temaer
Business /EntreprenørskapUngdom
Sektor
Accomodation and food service activitiesActivities of extraterritorial organisations and bodiesActivities of households as employers, undifferentiated goods- and servicesAdministrative and support service activitiesAgriculture, forestry and fishingArts, entertainment and recreationConstructionEducationElectricity, gas, steam and air conditioning supplyFinancial and insurance activitiesHuman health and social work activitiesInformation and communicationManufacturingMining and quarryingOther service activitiesProfessional, scientific and technical activitiesPublic administration and defence; compulsory social securityReal estate activitiesTransportation and storageWater supply, sewerage, waste management and remediation activitiesWholesale and retail trade; repair of motor vehicles and motorcycles

Ansvarsfraskrivelse

Artiklene er ment å gi brukere av EURES-portalen informasjon om aktuelle emner og trender og stimulere til diskusjon og debatt. Innholdet deres gjenspeiler ikke nødvendigvis synet til European Labour Authority (ELA) eller EU-kommisjonen. EURES og ELA støtter heller ikke tredjeparts nettsteder nevnt ovenfor.