Direct la conținutul principal
EURES
Știre29 octombrie 2021Autoritatea Europeană a Muncii, Direcția Generală Ocuparea Forței de Muncă, Afaceri Sociale și Incluziune

6 sfaturi importante pentru o bună socializare în rețele online

Deși trăim în era digitală, multe locuri de muncă vacante încă nu se publică, ci sunt ocupate prin recomandări și rețele profesionale. În acest articol vă împărtășim câteva sfaturi pentru o bună socializare în rețelele online.

Top 6 tips for effective online networking
EURES

Cizelați-vă prezența online

Înainte să începeți, actualizați-vă profilurile de pe platformele de socializare pe care le utilizați. Încărcați o fotografie de profil profesional, scrieți un titlu convingător, o descriere a postului și un rezumat și enumerați realizările, experiența și competențele relevante. Când vă construiți profilul, încercați să-l vedeți prin prisma unui potențial angajator. Un profil lung nu înseamnă întotdeauna și un profil bun. Prezentați informațiile pe scurt și concis. Un profil bine gândit poate avea mai mult efect decât credeți.

În plus, nu uitați să verificați și celelalte canale de comunicare socială pe care activați. Potențialii angajatori și recrutori caută în general candidații pe platformele de comunicare socială, așa că poate e mai bine să ștergeți postările controversate și să verificați setările de confidențialitate. Căutați-vă numele online ca să fiți sigur că nu vă scapă nimic.

Creați-vă o rețea echilibrată

Unul dintre cele mai bune lucruri ale socializării în rețea este că vă poate oferi o nouă perspectivă asupra carierei. Când vă creați rețeaua, introduceți și persoane din afara domeniului dumneavoastră. Sectorul dumneavoastră de activitate se suprapune probabil cu alte domenii. Gândiți-vă care ar putea fi acestea și găsiți persoane relevante din aceste domenii. Nu se știe niciodată de unde poate veni o recomandare.

Personalizați-vă mesajele

Una dintre cele mai mari greșeli de socializare în rețea pe care o fac profesioniștii este trimiterea de mesaje impersonale. Cu cât mesajul este mai generic, cu atât este mai probabil ca persoana pe care o contactați să-l considere un spam și să-l ignore. Înainte să adăugați pe cineva în rețeaua dumneavoastră, studiați-i profilul ca să vedeți ce aveți în comun. Nu este întotdeauna nevoie de experiență profesională – puteți să susțineți cauze sociale similare sau să aveți interese educaționale comune. Începeți mesajul menționând motivele pentru care contactați persoana și ce v-a determinat să o alegeți.

Fiți activ

Nu este suficient să aderați la o rețea profesională ca să vă remarcați. Trebuie să vă evidențiați prin postări și să partajați activ conținut relevant, precum și să vă implicați în postări. Arătați rețelei pasiunea pe care o aveți pentru domeniul dumneavoastră.

Fiți un bun cunoscător

Cantitatea nu înseamnă calitate, nu uitați. Postările dumneavoastră trebuie să fie relevante și contribuțiile să aibă un scop. Dacă ceilalți observă că postați conținut de dragul postării, nu vor mai da atenție activității dumneavoastră din rețea.

Fiți serviabil

Socializarea în rețea este reciprocă, ceea ce înseamnă că și dumneavoastră trebuie să căutați să faceți recomandări. Dacă ajutați pe cineva să-și găsească un loc de muncă, persoana vă poate face un serviciu la rândul ei în viitor.

Sperăm ca aceste sfaturi să vă îmbunătățească competențele de socializare în rețea online. Odată cu relaxarea restricțiilor legate de COVID-19, încep să se relanseze din nou evenimentele de rețea cu prezență fizică. Consultați și ghidul nostru ideal de socializare față în față.

În parteneriat cu EURES, Portalul mobilității europene pentru ocuparea forței de muncă

 

Linkuri conexe:

Ghid ideal de socializare

 

Mai multe informații:

Zilele europene ale locurilor de muncă

Căutare consilieri EURES

Condiții de viață și de muncă în țările participante la EURES

Baza de date cu locuri de muncă a EURES

Servicii EURES pentru angajatori

Calendarul evenimentelor EURES

Următoarele evenimente online

EURES pe Facebook

EURES pe Twitter

EURES pe LinkedIn

Teme
Afaceri / AntreprenoriatTendințe de recrutareRețelele de socializareTineret
Sectorul
Accomodation and food service activitiesActivities of extraterritorial organisations and bodiesActivities of households as employers, undifferentiated goods- and servicesAdministrative and support service activitiesAgriculture, forestry and fishingArts, entertainment and recreationConstructionEducationElectricity, gas, steam and air conditioning supplyFinancial and insurance activitiesHuman health and social work activitiesInformation and communicationManufacturingMining and quarryingOther service activitiesProfessional, scientific and technical activitiesPublic administration and defence; compulsory social securityReal estate activitiesTransportation and storageWater supply, sewerage, waste management and remediation activitiesWholesale and retail trade; repair of motor vehicles and motorcycles

Disclaimer

Articolele sunt menite să ofere utilizatorilor portalului EURES informații despre subiecte și tendințe actuale și să stimuleze discuțiile și dezbaterile. Conținutul acestora nu reflectă neapărat punctul de vedere al Autorității Europene a Muncii (ELA) sau al Comisiei Europene. În plus, EURES și ELA nu aprobă site-urile web ale terților menționate mai sus.