Skip to main content
EURES
News article29 oktober 2021European Labour Authority, Directorate-General for Employment, Social Affairs and Inclusion

Våre 6 beste tips for effektiv nettverksbygging på nettet

Selv om vi lever i en digital tidsalder, blir mange ledige stillinger fortsatt ikke annonsert offentlig. De fylles i stedet gjennom henvisninger og profesjonelle nettverk. I denne artikkelen vil vi dele noen tips om hvordan du effektivt kan bygge nettverk på nettet.

Top 6 tips for effective online networking
EURES

Sørg for en god tilstedeværelse på nettet

Før du begynner, må du sørge for å oppdatere profilene dine på de forskjellige nettverksplattformene du bruker. Last opp et profesjonelt profilbilde, skriv en fengslende overskrift, stillingsbeskrivelse og sammendrag, og list opp relevante prestasjoner, erfaring og kompetanse. Prøv å se profilen gjennom øynene til en potensiell arbeidsgiver. En lang profil er ikke alltid ensbetydende med en god profil. Hold informasjonen kort og konsis. En godt gjennomtenkt profil kan være av større betydning enn du tror.

Husk også på å gjennomgå andre kanaler på sosiale medier. Potensielle arbeidsgivere og rekrutteringsansvarlige søker ofte opp kandidater på nettet og sosiale medier, så det kan være lurt å slette kontroversielle innlegg og sjekke personverninnstillingene dine. Søk navnet ditt på nettet for å være sikker på at du ikke har oversett noe.

Bygg et balansert nettverk

En av de største fordelene med nettverksbygging er at det kan gi deg et nytt perspektiv på karrièren din. Når du bygger nettverket ditt, må du også sørge for å legge til folk fra utenfor sektoren din. Arbeidsområdet ditt overlapper sannsynligvis med andre bransjer. Tenk på hvilke bransjer dette kan være og finn relevante mennesker fra disse områdene. Man vet aldri hvor en henvisning kan komme fra.

Gjør meldingene dine personlig

En av de største feilene folk gjør i forbindelse med nettverksbygging, er å sende ut upersonlige meldinger. Jo mer generisk meldingen er, desto mer sannsynlig er det at personen du kontakter vil se på den som spam og ignorere den. Før du legger noen til i nettverket ditt, bør du utforske profilen deres og se hva dere har til felles. Det trenger ikke alltid å være yrkeserfaring – det kan hende at dere støtter lignende sosiale saker eller har felles utdanningsinteresser. Sørg for å starte meldingen med hvorfor du kontakter personen og hva som fikk deg til å velge dem.

Vær aktiv

Å bli med i et profesjonelt nettverk er ikke nok for å bli lagt merke til. Du må skille deg ut ved å aktivt legge ut og dele relevant innhold samt engasjere deg i innlegg. Vis nettverket din lidenskap for feltet ditt.

Vær kunnskapsrik

Husk at kvantitet ikke betyr kvalitet. Sørg for at innleggene dine er relevante og at bidragene dine er hensiktsmessige. Hvis folk legger merke til at du bare legger ut innhold for moro skyld, vil de slutte å bry seg om din aktivitet i nettverket.

Hjelp andre

Nettverksbygging er gjensidig, noe som betyr at du også bør være på utkikk etter gode henvisninger. Hvis du hjelper noen med å finne en jobb, kan det hende de vil returnere tjenesten i fremtiden.

Vi håper at disse tipsene vil øke dine ferdigheter innen nettbasert nettverksbygging. Lettelser av koronarestriksjoner har ført til at fysiske arrangementer for nettverksbygging har begynt å ta seg opp igjen. Sørg for å ta en titt på Den ultimate guiden til nettverksbygging ansikt til ansikt.

I partnerskap med Eures, den europeiske jobbmobilitetsportalen.

 

Relevante lenker:

Den ultimate guiden til nettverking

 

Les mer:

Europeiske jobbdager

Finn en EURES-rådgiver

Leve- og arbeidsvilkår i EURES-landene

EURES' jobbdatabase

EURES' tjenester for arbeidsgivere

EURES' aktivitetskalender

Kommende arrangementer på nett

EURES på Facebook

EURES på Twitter

EURES på LinkedIn

Nærmere opplysninger

Temaer
Business /EntreprenørskapRekrutteringstrenderSosiale medierUngdom
Sektor
Accomodation and food service activitiesActivities of extraterritorial organisations and bodiesActivities of households as employers, undifferentiated goods- and servicesAdministrative and support service activitiesAgriculture, forestry and fishingArts, entertainment and recreationConstructionEducationElectricity, gas, steam and air conditioning supplyFinancial and insurance activitiesHuman health and social work activitiesInformation and communicationManufacturingMining and quarryingOther service activitiesProfessional, scientific and technical activitiesPublic administration and defence; compulsory social securityReal estate activitiesTransportation and storageWater supply, sewerage, waste management and remediation activitiesWholesale and retail trade; repair of motor vehicles and motorcycles

Ansvarsfraskrivelse

Artiklene er ment å gi brukere av EURES-portalen informasjon om aktuelle emner og trender og stimulere til diskusjon og debatt. Innholdet deres gjenspeiler ikke nødvendigvis synet til European Labour Authority (ELA) eller EU-kommisjonen. EURES og ELA støtter heller ikke tredjeparts nettsteder nevnt ovenfor.