Ugrás a fő tartalomra
EURES
Sajtócikk2021. október 29.Európai Munkaügyi Hatóság, A Foglalkoztatás, a Szociális Ügyek és a Társadalmi Befogadás Főigazgatósága

A 6 legfontosabb tipp a hatékony online hálózatépítéshez

Bár digitális korban élünk, számos álláshelyet még mindig nem hirdetnek meg nyilvánosan. Ehelyett ajánlások és szakmai hálózatépítés útján töltik be őket. Ebben a cikkben néhány hasznos tippet osztunk meg az olvasókkal arról, hogy mit kell tenni a hatékony online hálózatépítés érdekében.

Top 6 tips for effective online networking
EURES

Tökéletesítse online jelenlétét!

Mindenekelőtt bizonyosodjon meg arról, hogy az Ön által használt hálózatépítési platformokon naprakészek a profiljai. Töltsön fel egy szakmai profilképet, írjon egy figyelemreméltó címsort, munkaköri leírást és összefoglalót, és sorolja fel a legfontosabb eredményeit, tapasztalatait és készségeit. Amikor a profil kialakításán dolgozik, próbálja azt egy potenciális munkáltató szemével nézni. A hosszú profil nem mindig jelenti azt, hogy jó is. Próbálja az információt röviden és tömören megfogalmazni. Egy jól átgondolt profil erőteljesebb lehet, mint gondolná.

Emellett ne felejtse el az egyéb közösségimédia-csatornái tartalmát is ellenőrizni. A potenciális munkaadók és toborzók gyakran megnézik a pályázók profilját a közösségi médiában, ezért érdemes lehet törölni az ellentmondásos posztokat, és ellenőrizni az adatvédelmi beállításokat. Keressen rá a nevére az interneten, hogy megbizonyosodjon arról, hogy nem kerülte el semmi a figyelmét.

Építsen ki egy kiegyensúlyozott hálózatot!

Az egyik legjobb dolog a hálózatépítésben az, hogy új perspektívát adhat a karrieréhez. Ahogy építi a hálózatát, ügyeljen arra, hogy ágazatán kívüli embereket is felvegyen a hálózatába. A terület, amelyen dolgozik, valószínűleg átfedésben van más iparágakkal. Gondolja át, mik lehetnek ezek, és keressen megfelelő embereket ezekről a területekről. Soha nem tudhatja, honnan érkezhet ajánlás.

Írjon személyre szabott üzeneteket!

Az egyik legnagyobb szakmai hiba, amit hálózatépítés során elkövethet, a személytelen üzenetek küldése. Minél általánosabb az üzenete, annál valószínűbb, hogy az Ön által megkeresett személy kéretlen üzenetnek fogja tekinteni és figyelmen kívül hagyja. Mielőtt felvenne valakit a hálózatába, tekintse meg az illető profilját, hogy megtudja, mi a közös Önökben. Nem kell mindig szakmai tapasztalatnak lennie – lehet, hogy hasonló társadalmi ügyeket támogatnak, vagy az oktatás területén közös az érdeklődésük. Mindenképp kezdje azzal az üzenetét, hogy miért fordul a szóban forgó személyhez, és miért pont őt választotta.

Legyen proaktív!

Egy szakmai hálózathoz való csatlakozás nem elég ahhoz, hogy észrevegyék Önt. Ki kell tűnnie azzal, hogy aktívan posztol és releváns tartalmakat oszt meg, valamint hozzászól a posztokhoz. Mutassa meg a hálózat tagjainak, hogy milyen szenvedélyesen szereti azt a területet, amelyen dolgozik.

Legyen tájékozott!

Ne feledje, hogy a mennyiség nem egyenlő a minőséggel. Győződjön meg róla, hogy a posztjai relevánsak, és a hozzászólásainak célja van. Ha az emberek azt látják, hogy Ön csak a posztolás kedvéért posztol, nem fognak többé odafigyelni az Ön tevékenységére a hálózaton belül.

Segítsen másnak!

A hálózatépítés kölcsönös; ez azt jelenti, hogy Önnek is keresnie kell a jó ajánlásokat. Ha Ön segít valakinek abban, hogy állást találjon, a jövőben talán viszonozni tudják Önnek a szívességet.

Reméljük, hogy ezek a tippek segítenek fejleszteni az online kapcsolatépítési készségeit. A COVID19-cel kapcsolatos korlátozások enyhülésével a személyes jelenléten alapuló hálózatépítő rendezvények ismét fellendülőben vannak. Ne felejtse el megtekinteni útmutatónkat a hálózatépítéshez.

Partnerségben az EURES-szel, az Európai Foglalkoztatási Mobilitás Portáljával.

 

Kapcsolódó linkek:

Útmutató a hálózatépítéshez

 

További információ:

Európai Foglalkoztatási Napok

Az Ön EURES-tanácsadója

Élet- és munkakörülmények az EURES-országokban

EURES állásadatbázis

Az EURES szolgáltatásai munkaadóknak

EURES rendezvénynaptár

Közelgő online események

Az EURES a Facebook-on

Az EURES a Twitter-en

Az EURES a LinkedIn-en

Témák
Üzlet / VállalkozásToborzási trendekKözösségi médiaIfjúság
Ágazat
Accomodation and food service activitiesActivities of extraterritorial organisations and bodiesActivities of households as employers, undifferentiated goods- and servicesAdministrative and support service activitiesAgriculture, forestry and fishingArts, entertainment and recreationConstructionEducationElectricity, gas, steam and air conditioning supplyFinancial and insurance activitiesHuman health and social work activitiesInformation and communicationManufacturingMining and quarryingOther service activitiesProfessional, scientific and technical activitiesPublic administration and defence; compulsory social securityReal estate activitiesTransportation and storageWater supply, sewerage, waste management and remediation activitiesWholesale and retail trade; repair of motor vehicles and motorcycles

Jogi nyilatkozat

A cikkek célja az EURES portál felhasználóinak tájékoztatása az aktuális témákról és trendekről, valamint viták és viták ösztönzése. Tartalmuk nem feltétlenül tükrözi az Európai Munkaügyi Hatóság (ELA) vagy az Európai Bizottság álláspontját. Ezenkívül az EURES és az ELA nem támogatja a fent említett harmadik felek webhelyeit.