Gå til hovedindholdet
EURES
Nyhedsartikel29. oktober 2021Den Europæiske Arbejdsmarkedsmyndighed, Generaldirektoratet for Beskæftigelse, Sociale Anliggender, Arbejdsmarkedsforhold og Inklusion

De 6 bedste tips til effektivt online netværkssamarbejde

Selv om vi lever i en digital tidsalder, annonceres mange ledige stillinger stadig ikke offentligt. I stedet besættes de gennem mund-til-mund-metoden og fagligt netværkssamarbejde. I denne artikel vil vi dele nogle tips til at blive en effektiv online netværker.

Top 6 tips for effective online networking
EURES

Øg din online tilstedeværelse

Inden du starter, skal du sørge for at opdatere dine profiler på de netværksplatforme, du bruger. Upload et professionelt foto på din profil, skriv en fængende overskrift, jobbeskrivelse og sammenfatning, specificer din erfaring og lav en liste over dine relevante resultater og færdigheder. Når du opretter din profil, så prøv at se den med en potentiel arbejdsgivers øjne. En god profil er ikke nødvendigvis en lang profil. Fat dig i korthed. En velgennemtænkt profil kan virke stærkere, end du tror.

Glem heller ikke at gennemgå dine andre sociale medier. Potentielle arbejdsgivere og rekrutteringsbureauer søger ofte kandidater på de sociale medier, så det kan være klogt at slette eventuelle kontroversielle opslag og tjekke dine privatlivsindstillinger. Søg på dit navn online for at sikre, at du ikke har overset noget.

Opbyg et velafbalanceret netværk

En af de bedste ting ved netværkssamarbejde er, at det kan give dig et nyt perspektiv på din karriere. Når du opbygger dit netværk, skal du sørge for også at tilføje personer uden for din sektor. Det felt, du arbejder inden for, overlapper sandsynligvis med andre brancher. Tænk på, hvad de kunne være, og find relevante personer fra disse områder. Man ved aldrig, hvor en anbefaling kan komme fra.

Giv dine beskeder et personligt præg

En af de største fejl fagpersoner begår, når de netværkssamarbejder, er at de udsender upersonlige beskeder. Jo mere generel din besked er, des større er sandsynligheden for, at personen, som du kontakter, vil betragte den som spam og ignorere den. Inden du tilføjer nogen til dit netværk, så tjek deres profil, og se, hvad I har til fælles. Det behøver ikke altid være erhvervserfaring — måske støtter I lignende sager eller har fælles uddannelsesmæssige interesser. Sørg for at starte din besked med at begrunde, hvorfor du kontakter den pågældende person, og hvorfor du valgte vedkommende.

Vær aktiv

At tilslutte sig et fagligt netværk er ikke nok. Du er nødt til at skille dig ud ved aktivt at lave opslag og dele relevant indhold og ved at kommentere opslag. Lad netværket mærke din passion for dit felt.

Vær velinformeret

Husk, at kvantitet ikke er ensbetydende med kvalitet. Sørg for, at dine opslag er relevante — at der er et formål med dine indlæg. Hvis folk opdager, at du blot lægger indhold ud for syns skyld, vil de hurtigt miste interessen.

Giv en hjælpende hånd

Netværkssamarbejde er gensidigt, så du bør også være på udkig efter stillinger, der passer til andre. Hvis du hjælper nogen med at finde et job, vil de måske engang gøre gengæld.

Vi håber, at disse tips vil styrke dit online netværkssamarbejde. Med lempelsen af covid-19-restriktionerne begynder de fysiske netværksarrangementer at komme i gang igen. Sørg for også at tjekke vores ultimative guide til at netværke ansigt til ansigt.

Udarbejdet i samarbejde med Eures, den europæiske jobmobilitetsportal.

 

Relevante links:

Den ultimative guide til at netværke

 

Læs mere:

Europæiske jobdage

Find en Euresvejleder

Leve- og arbejdsvilkår i Eureslandene

Eures' jobdatabase

Eures' tjenester for arbejdsgivere

Eures' kalender over events

Kommende onlineevents

Eures på Facebook

Eures på Twitter

Eures på LinkedIn

Emner
Forretning/iværksætteriRekrutteringstendenserSociale medierUngdom
Sektor
Accomodation and food service activitiesActivities of extraterritorial organisations and bodiesActivities of households as employers, undifferentiated goods- and servicesAdministrative and support service activitiesAgriculture, forestry and fishingArts, entertainment and recreationConstructionEducationElectricity, gas, steam and air conditioning supplyFinancial and insurance activitiesHuman health and social work activitiesInformation and communicationManufacturingMining and quarryingOther service activitiesProfessional, scientific and technical activitiesPublic administration and defence; compulsory social securityReal estate activitiesTransportation and storageWater supply, sewerage, waste management and remediation activitiesWholesale and retail trade; repair of motor vehicles and motorcycles

Ansvarsfraskrivelse

Artikler har til formål at give brugere af EURES-portalen information om aktuelle emner og tendenser og stimulere diskussion og debat. Deres indhold afspejler ikke nødvendigvis holdningen fra European Labor Authority (ELA) eller Europa-Kommissionen. Desuden støtter EURES og ELA ikke tredjepartswebsteder nævnt ovenfor.