Direct la conținutul principal
EURES (EURopean Employment Services)
Știre11 mai 2020Autoritatea Europeană a Muncii, Direcția Generală Ocuparea Forței de Muncă, Afaceri Sociale și Incluziune

Cele mai bune 6 platforme gratuite de cursuri online

Dacă lucrați sau studiați de acasă din cauza pandemiei de COVID-19, s‑ar putea să constatați că aveți mai mult timp liber la dispoziție, deoarece nu puteți să ieșiți din casă și să faceți unele din lucrurile pe care le-ați fi făcut în mod normal.

Top 6 free platforms for online courses
Shutterstock

În acest caz, ați putea profita de timpul liber pentru a dobândi noi competențe. Cursurile online deschise și în masă (Massive open online courses - MOOC) sunt un mijloc excelent de a dobândi competențe și de a lucra la dezvoltarea personală. Multe persoane aleg MOOC pentru a învăța mai multe despre un subiect care îi interesează, pentru a-și perfecționa competențele sau a dobândi altele noi, în domenii variate, de la artă și arheologie romană până la programare de bază.

Fiecare platformă MOOC oferă o gamă largă de cursuri online gratuite, organizate de instituții de învățământ de prestigiu sau de experți în domeniu. Pentru a participa la cursuri nu aveți nevoie decât de un calculator, de conexiune la internet și de câteva ore libere pe săptămână.

Pentru a vă ajuta să alegeți, am întocmit o listă cu cele mai bune 6 platforme MOOC gratuite:

  1. Coursera

Probabil una din cele mai cunoscute platforme MOOC, Coursera oferă sute de cursuri online, în diferite limbi, de la instituții de învățământ acreditate. Este de departe una din platformele MOOC cu cea mai vastă ofertă de cursuri de pe piață. Deși multe MOOC sunt gratuite, veți găsi și cursuri cu plată sau cursuri care sunt gratuite, dar au o taxă pentru certificarea oficială.

  1. edX

Cu peste 2 500 de cursuri online, edX propune peste 30 de subiecte academice, de la medicină până la design. Înființată în 2012 de Harvard și de Institutul de Tehnologie din Massachusetts, organizația non-profit lucrează în prezent în parteneriat cu instituții renumite din toată lumea.

  1. FutureLearn

Cu o mare varietate de cursuri online gratuite și cu plată, FutureLearn se distinge ca fiind una din platformele cu cel mai mare număr de diplome acreditate acordate. Înființată de prestigioasa Open University, FutureLearn are peste 40 de ani de experiență în învățământul universitar de la distanță și în învățământul online.

  1. Udemy

Cu Udemy, deprinderea de abilități practice și dobândirea de cunoștințe sunt mai ușoare ca niciodată. Fie că vreți să obțineți o promovare, să vă reprofilați sau să demarați propria afacere, Udemy vă va ajuta să dobândiți competențele necesare pentru a reuși.

  1. Saylor

Saylor apelează la profesori acreditați pentru a crea cursuri gratuite și resurse educaționale utile și accesibile permanent și gratuit din peste 15 categorii. După ce iau examenul final, participanții pot descărca certificatul de absolvire.

  1. Khan Academy

Ne-am dorit cu toții la un moment dat să fi fost mai conștiincioși la școală. Khan Academy vă oferă ocazia de a vă completa eventualele lacune sau de a vă reîmprospăta cunoștințele în științe, IT, economie, limbi străine, matematică și istorie.

Sperăm ca această listă să vă ajute să găsiți cursul MOOC potrivit pentru dumneavoastră!

Pentru mai multe sfaturi despre cum să vă ocupați în mod util timpul liber pentru a dobândi noi competențe, citiți articolul nostru intitulat Cum să vă faceți remarcat la un interviu de angajare online.

 

Linkuri conexe:

Coursera

edX

FutureLearn

Udemy

Saylor

Khan Academy

Cum să vă faceți remarcat la un interviu de angajare online

 

Mai multe informații:

Zilele europene ale locurilor de muncă

Drop’pin@EURES

Căutare consilieri EURES

Condiții de viață și de muncă în țările participante la EURES

Baza de date cu locuri de muncă a EURES

Servicii EURES pentru angajatori

Calendarul evenimentelor EURES

Următoarele evenimente online

EURES pe Facebook

EURES pe Twitter

EURES pe LinkedIn

 

Teme
Sugestii și sfaturiTineret
Secțiuni aferente
Condiții de viață și de muncă
Sectorul
Accomodation and food service activitiesActivities of extraterritorial organisations and bodiesActivities of households as employers, undifferentiated goods- and servicesAdministrative and support service activitiesAgriculture, forestry and fishingArts, entertainment and recreationConstructionEducationElectricity, gas, steam and air conditioning supplyFinancial and insurance activitiesHuman health and social work activitiesInformation and communicationManufacturingMining and quarryingOther service activitiesProfessional, scientific and technical activitiesPublic administration and defence; compulsory social securityReal estate activitiesTransportation and storageWater supply, sewerage, waste management and remediation activitiesWholesale and retail trade; repair of motor vehicles and motorcycles

Disclaimer

Articolele sunt menite să ofere utilizatorilor portalului EURES informații despre subiecte și tendințe actuale și să stimuleze discuțiile și dezbaterile. Conținutul acestora nu reflectă neapărat punctul de vedere al Autorității Europene a Muncii (ELA) sau al Comisiei Europene. În plus, EURES și ELA nu aprobă site-urile web ale terților menționate mai sus.