Skip to main content
EURES (EURopean Employment Services)
News article5 november 2020European Labour Authority, Directorate-General for Employment, Social Affairs and Inclusion

Tips for å finne jobber i utlandet under Covid-19 begrensningene

Det er en uvanlig tid å være på jobbsøk, ettersom vi fortsetter å se en omfattende omstilling til eksternt arbeid og reisebegrensninger på grunn av Covid-19. Arbeidsgivere over hele Europa har imidlertid fortsatt behov for ny arbeidskraft, og det er mange måter du kan optimalisere søkene dine for å finne en jobb som passer deg.

Tips for finding jobs abroad during the COVID-19 restrictions
EURES

I denne artikkelen gir vi deg våre fem beste tips for å hjelpe deg med å finne en jobb i utlandet i disse vanskelige tider.

Vær strategisk i søket ditt

Covid-19 har hatt en betydelig innvirkning på det europeiske arbeidsmarkedet, men det finnes fortsatt mange ledige stillinger, men det kan hende at du må lete i andre sektorer eller regioner for å finne dem. Prøv å være strategisk. Hvilke sektorer gjør det bedre enn andre? Dette kan være sektorene som tilbyr ledige stillinger. Digitale næringer som IT og e-handel blir stadig viktigere, det samme gjelder for vitenskap, helse, utdanning, omsorg og offentlige tjenester. Husk at selv om sektorer som turisme og besøksnæringen har blitt rammet hardt av pandemien, kan det fremdeles hende at de er på utkikk etter sesongarbeidere i høysesonger.

Vær åpen for forskjellige muligheter

Hvis du ennå ikke har funnet den rette muligheten, kan det være lurt å holde et åpent sinn. Mulighetene er der, det kan likevel hende at du må utvide søket mer enn vanlig. Selv om de fleste av oss ønsker en stabil, fast stilling, kan et kortsiktige engasjement ofte føre til en fast ansettelse. Hvis du viser at du kan tilby nyttige ferdigheter til arbeidsgiveren din, kan du raskt bli en viktig del av hva de gjør. Det kan også lønne seg å være åpen for muligheter i andre land. Selv om et bestemt land for øyeblikket har reisebegrensninger, kan dette raskt endre seg. Vårt viktigste råd vil være å bruke Re-open EU for å følge med på de siste reiserådene.

Vis at du er fleksibel

Det kan være lurt å fokusere på myke, overførbare ferdigheter som kreativitet, kommunikasjon og problemløsning i søknaden, spesielt hvis du ikke har direkte erfaring med rollen. Legg vekt på hvordan kompetansen og erfaringen du har fra tidligere jobber er overførbare til stillingen du søker. Husk også på å fremheve eventuell kompetanse som gjør at du skiller deg ut fra andre kandidater. Husk at all erfaring er god erfaring. I disse usikre tidene er fleksibilitet, tilpasningsevne og vilje til å lære spesielt viktige egenskaper for arbeidsgivere. Mange arbeidsgivere ser etter arbeidstakere med sterk digital kompetanse, som er i stand til å jobbe eksternt om nødvendig.

Vær forberedt på online rekruttering og eksternt arbeid

Selv om jobben innebærer at du flytte til utlandet, kan intervjuet ditt foregå eksternt. De fleste arbeidsgivere vil bruke velkjent, gratis programvare som Skype eller Zoom, sørg imidlertid for at du vet hvordan det fungerer og har testet det på forhånd. Du trenger også en pålitelig internettforbindelse.

Et videointervju er også en god mulighet til å demonstrere din digital kompetanse, som nevnt ovenfor. Et vellykket videointervju vil gi din potensielle arbeidsgiver tillit til at du kan jobbe effektivt hjemmefra, hvis dette er nødvendig. Denne prosessen vil også gi deg en idé om hva du kan forvente hvis du må starte den nye jobben eksternt.

Du kan finne flere nyttige tips i våre tidligere artikler om online jobbintervjuer og hva du trenger for å begynne å jobbe hjemmefra.

Få støtte fra EURES!

Til sist, ikke glem at det er rikelig med støtte tilgjengelig via EURES. EURES-portalen inneholder nesten 3 millioner ledige stillinger over hele Europa og oppdateres daglig. Du kan også få personlig hjelp og støtte fra din lokale EURES-rådgiver. Våre rådgivere kan blant annet gi deg hjelp ved å anbefale jobbmuligheter, gi karriereveiledning, forbedre CVen din og gi råd om administrative aspekter.

Finn ut mer om hvordan EURES kan hjelpe deg her.

 

Relevante lenker:

Re-open EU

Skype

Zoom

Hvordan skille seg ut i et online jobbintervju

Fem ting du trenger for å begynne å jobbe hjemmefra

EURES-portalen

Søke etter EURES-rådgivere

Hvordan kan EURES hjelpe deg med å finne en jobb i Europa?

 

Les mer:

Europeiske jobbdager

Drop’pin@EURES

Finn EURES-rådgivere

Leve- og arbeidsvilkår i EURES-landene

EURES' jobbdatabase

EURES' tjenester for arbeidsgivere

EURES' aktivitetskalender

Kommende arrangementer på nett

EURES på Facebook

EURES på Twitter

EURES på LinkedIn

Nærmere opplysninger

Temaer
EU-verktøykasse for mobilitetRåd og tipsArbeidsmarkedsnyheter/mobilitetsnyheterRekrutteringstrenderUngdom
Relaterte seksjon(er)
Hjelp & supportLeve- og arbeidsvilkår
Sektor
Accomodation and food service activitiesActivities of extraterritorial organisations and bodiesActivities of households as employers, undifferentiated goods- and servicesAdministrative and support service activitiesAgriculture, forestry and fishingArts, entertainment and recreationConstructionEducationElectricity, gas, steam and air conditioning supplyFinancial and insurance activitiesHuman health and social work activitiesInformation and communicationManufacturingMining and quarryingOther service activitiesProfessional, scientific and technical activitiesPublic administration and defence; compulsory social securityReal estate activitiesTransportation and storageWater supply, sewerage, waste management and remediation activitiesWholesale and retail trade; repair of motor vehicles and motorcycles

Ansvarsfraskrivelse

Artiklene er ment å gi brukere av EURES-portalen informasjon om aktuelle emner og trender og stimulere til diskusjon og debatt. Innholdet deres gjenspeiler ikke nødvendigvis synet til European Labour Authority (ELA) eller EU-kommisjonen. EURES og ELA støtter heller ikke tredjeparts nettsteder nevnt ovenfor.