Gå til hovedindholdet
EURES (EURopean Employment Services)
Nyhedsartikel6. juli 2023Den Europæiske Arbejdsmarkedsmyndighed, Generaldirektoratet for Beskæftigelse, Sociale Anliggender, Arbejdsmarkedsforhold og Inklusion4 min læsetid

Disse bløde færdigheder vil booste din faglige udvikling

Flere arbejdsgivere prioriterer bløde færdigheder, som er afgørende for karrierefremgang og -udvikling. For unge jobsøgende kan en fintuning af disse værdifulde færdigheder åbne dørene op for nye muligheder og hjælpe dem med at skille sig ud.

 woman laughing amidst men in chairs

Kommunikationsevner

Gode kommunikationsevner bliver ofte overset, men de er en af byggestenene for enhver succesfuld fagperson. Uanset om du taler med kolleger, kunder eller forretningspartnere, er det vigtigt, at du kan formidle dine ideer klart og lytte opmærksomt til, hvad den anden person siger.

Man kan ikke forbedre sine kommunikationsevner fra den ene dag til den anden, men man kan starte med altid at tænke sig om, før man taler, og sørge for, at det man siger er klart og præcist. Hvis noget er uklart, så vær ikke bange for at stille spørgsmål. Benyt enhver lejlighed til at øve dig, og glem ikke at få feedback.

Evne til at tale foran større forsamlinger

En anden undervurderet evne er at tale foran større forsamlinger. I forbindelse med kommunikationsevner har det at tale foran større forsamlinger sit eget sæt af udfordringer, især for folk, der er generte eller har sceneskræk. Men det kan have betydning for din karriere, hvis du forbedrer denne færdighed, da alle virksomheder har brug for en god taler til at præsentere ved firmaevents, kundemøder, konferencer osv.

For at forbedre dine evner til at tale foran større forsamlinger skal du starte i det små – tag initiativ til at præsentere for dit team eller din afdeling. Tag dig tid til at øve dig, og sørg altid for at få feedback fra dine kolleger, så du ved, hvad der fungerede godt, og hvad der kunne blive bedre. Ligesom kommunikationsevner tager det tid at perfektionere, men fordelene kan være betydelige.

Tidsstyring

Effektiv tidsstyring er afgørende for unge fagfolk, der ønsker at maksimere deres produktivitet og overholde frister. Prioritering af opgaver, fastsættelse af mål og håndtering af distraktioner er afgørende for succes. Ved at udvikle rigtig gode færdigheder inden for tidsstyring kan du opbygge et ry for at være pålidelig og effektiv, hvilket altid er en god ting i et arbejdsmiljø.

Du kan begynde at forbedre dine tidsstyringsevner ved at tjekke denne Euresartikel om, hvordan du leverer til tiden.

Ansvarlighed

Uanset hvor meget vi prøver, vil vi uvægerligt begå fejl på arbejdet. Forskellen mellem en god og dårlig medarbejder er, hvordan du håndterer disse fejl. Prøver du at skyde skylden på andre, forsøger du at finde undskyldninger, eller tager du det fulde ansvar for dine handlinger? Hvis du har begået en fejl, skal du være på det rene med, hvilken rolle du har spillet, og acceptere konsekvenserne. Det er den bedste måde at lære noget af hændelsen på.

Problemløsning

I disse dynamiske tider værdsætter virksomhederne medarbejdere, der kan løse komplekse problemer. Denne færdighed gør det muligt for unge fagfolk at analysere situationer objektivt, evaluere alternativer og træffe informerede beslutninger. For at forbedre dine problemløsningsevner skal du opsøge muligheder for at tackle udfordrende projekter, deltage i brainstorming-sessioner og lægge mærke til, hvordan mere erfarne kolleger håndterer vanskelige situationer.

Teamwork

Virksomheder er komplekse organismer, hvor hver enkelt medarbejder spiller en vigtig rolle. Det har stor betydning, at medarbejderne arbejder godt sammen, så de kan tackle mere vanskelige udfordringer. Teamwork er afgørende for enhver afdelings succes. Teamworkfærdigheder indebærer aktiv lytning, respekt for forskellige perspektiver og effektiv kommunikation og koordinering med teammedlemmer. For at forbedre disse færdigheder skal du forsøge at finde muligheder for at deltage i gruppeprojekter og melde dig frivilligt til teambaserede opgaver.

Forhandling

Forhandlingsevner er nok de sværeste at udvikle på denne liste, men de er måske nok de mest værdifulde. Gode forhandlingsevner kan bruges i mange arbejdssammenhænge, såsom at forhandle aftaler på plads, løse konflikter på arbejdet eller endda forhandle løn.

For at forbedre dine forhandlingsevner skal du øve dig i at lytte aktivt for at forstå den anden parts perspektiv og stræbe efter win-win-resultater ved at fokusere på gensidige fordele og kreative løsninger. Du kan også tjekke denne Euresartikel, som kan hjælpe dig, når du skal forhandle om lønforhøjelse.

I partnerskab med Eures, den europæiske jobmobilitetsportal.

 

Relevante links:

Kniber det med at blive færdig til tiden? Lær, hvordan du aldrig mere kommer til at overskride en frist

Sådan beder du din arbejdsgiver om en lønforhøjelse

 

Læs mere:

Europæiske jobdage

Find Euresvejledere

Leve- og arbejdsvilkår i Eureslandene

Eures' jobdatabase

Eures' tjenester for arbejdsgivere

Eures' kalender over arrangementer

Kommende onlinearrangementer

Eures på Facebook

Eures på Twitter

Eures på LinkedIn

Emner
 • Råd og tips
 • Rekrutteringstendenser
 • Ungdom
Relaterede sektion(er)
Sektor
 • Accomodation and food service activities
 • Activities of extraterritorial organisations and bodies
 • Activities of households as employers, undifferentiated goods- and services
 • Administrative and support service activities
 • Agriculture, forestry and fishing
 • Arts, entertainment and recreation
 • Construction
 • Education
 • Electricity, gas, steam and air conditioning supply
 • Financial and insurance activities
 • Human health and social work activities
 • Information and communication
 • Manufacturing
 • Mining and quarrying
 • Other service activities
 • Professional, scientific and technical activities
 • Public administration and defence; compulsory social security
 • Real estate activities
 • Transportation and storage
 • Water supply, sewerage, waste management and remediation activities
 • Wholesale and retail trade; repair of motor vehicles and motorcycles

Ansvarsfraskrivelse

Artikler har til formål at give brugere af EURES-portalen information om aktuelle emner og tendenser og stimulere diskussion og debat. Deres indhold afspejler ikke nødvendigvis holdningen fra European Labor Authority (ELA) eller Europa-Kommissionen. Desuden støtter EURES og ELA ikke tredjepartswebsteder nævnt ovenfor.