Gå til hovedindholdet
EURES
Nyhedsartikel28. marts 2019Den Europæiske Arbejdsmarkedsmyndighed, Generaldirektoratet for Beskæftigelse, Sociale Anliggender, Arbejdsmarkedsforhold og Inklusion

Målrettet rekrutteringsindsats hjælper to nederlandske lærere med at finde arbejde i Sverige med Eures

"Det var under min første ferie i Sverige, at jeg forelskede mig i dette land," siger Kirsten van Agthoven. "Jeg ønskede allerede at flytte til Sverige som barn, da jeg var 10 år. Det var naturen, jeg virkelig elskede. Den var så forskellig fra mit eget land."

Targeted recruitment drive helps two Dutch teachers find jobs in Sweden with EURES
Kirsten van Agthoven

Efter at have afsluttet studierne arbejdede Kirsten som grundskolelærer i "et fantastisk job" i sit hjemland Nederlandene. "Jeg havde en virkelig dejlig lejlighed, og jeg var glad for mit liv," siger hun. "Men jeg havde stadig min drøm om at flytte til Sverige."

Kirsten så en stillingsannonce via Eures, hvor man søgte en lærer i Sverige. "Det var ikke nødvendigt at tale perfekt svensk, så jeg tænkte "dette er min chance"."

Med hjælp fra Eures fandt hun arbejde i Mora Kommune, hvor hun har været siden januar 2018.

Ligheder og forskelle

Merlijn Scheperboer, der også er nederlænder og har fået hjælp fra Eures, har også arbejdet som lærer i Mora Kommune siden august 2017. For Merlijn har valget om at arbejde i Sverige dog været et mere praktisk valg.

Merlijn studerede i den svenske by Linköping i 2017, da hun fik en "fantastisk mulighed". "Jeg havde aldrig overvejet at blive efter studierne, og jeg var derfor ikke engang på udkig efter arbejde", indrømmer Merlijn.

Hun besluttede dog at tage chancen, da hun vidste, at det ville blive vanskeligt for hende at finde et underviserjob på fuld tid i hendes region i Nederlandene. "Det eneste, jeg kunne have gjort, var at blive lærervikar, uden nogen som helst sikkerhed."

"Efter at regeringen hævede pensionsalderen, skulle ældre lærere arbejde længere, og der var få stillinger til yngre lærere. Dette var ikke tilfældet i hele landet, men det var sådan i det område, hvor jeg boede."

"Vi er nødt til at kigge uden for landets grænser"

Ifølge Lara Feller, der er Euresvejleder hos den svenske offentlige arbejdsformidling Arbetsförmedlingen og rådgav Kirsten og Merlijn, har Arbetsförmedlingen arbejdet tæt sammen med Mora Kommune siden 2016.

"Vi oplever en bekymrende mangel på lærere i Sverige, og vi er nødt til at kigge uden for landets grænser," forklarer Lara.

"Da jeg selv taler nederlandsk, og vi har set, at nederlændere generelt ikke har så svært ved at lære sproget, var det det første land, jeg valgte.

"Jeg skrev en stillingsannonce på nederlandsk og slog den op på sociale medier, og snart kom jeg i kontakt med Kirsten og Merlijn. Vi inviterede dem til en jobsamtale, viste dem en skole og rundt i byen, og de fik jobtilbud."

"Eures hjalp mig med næsten alt"

Lara og Eures hjalp med forskellige aspekter af lærernes liv — "næsten alt", som Merlijn udtrykker det.

"Lara Feller taler nederlandsk, ligesom jeg gør. Det var derfor virkelig let at kommunikere med hende," siger Kirsten. "Ud over at hjælpe mig med at få arbejde, hjalp hun med at finde en lejlighed."

"Jeg vil absolut anbefale Eures til andre," siger Kirsten. "Jeg fik al den hjælp, jeg havde brug for, og Lara interesserer sig stadig for mig og for, hvordan mit job [går]."

"Jeg satte virkelig stor pris på hjælpen fra Eures, og jeg vil afgjort anbefale organisationen til enhver, der overvejer at flytte til udlandet," siger Merlijn også.

"Når man kommer til et nyt land, er mange ting lidt anderledes, og man ved ikke, hvor man kan henvende sig, eller hvad man skal prioritere. Eures er en rigtig god støtte til at hjælpe dig med at komme i gang."

Hvis du er interesseret i at arbejde i udlandet, hvorfor ikke kontakte din lokale Euresvejleder i dag?

 

Relevante links:

Arbetsförmedlingen

 

Læs mere:

Europæiske jobdage

Drop'pin@Eures

Find en Euresvejleder

Leve- og arbejdsvilkår i Eureslandene

Eures' jobdatabase

Eures' tjenester for arbejdsgivere

Eures' kalender over events

Kommende onlineevents

Eures på Facebook

Eures på Twitter

Eures på LinkedIn

Emner
EURES bedste praksisEksterne EURES-nyhederArbejdsmarkedsnyheder/mobilitetsnyhederRekrutteringstendenserSucceshistorierUngdom
Relaterede sektion(er)
Leve- og arbejdsvilkår
Sektor
Accomodation and food service activitiesActivities of extraterritorial organisations and bodiesActivities of households as employers, undifferentiated goods- and servicesAdministrative and support service activitiesAgriculture, forestry and fishingArts, entertainment and recreationConstructionEducationElectricity, gas, steam and air conditioning supplyFinancial and insurance activitiesHuman health and social work activitiesInformation and communicationManufacturingMining and quarryingOther service activitiesProfessional, scientific and technical activitiesPublic administration and defence; compulsory social securityReal estate activitiesTransportation and storageWater supply, sewerage, waste management and remediation activitiesWholesale and retail trade; repair of motor vehicles and motorcycles

Ansvarsfraskrivelse

Artikler har til formål at give brugere af EURES-portalen information om aktuelle emner og tendenser og stimulere diskussion og debat. Deres indhold afspejler ikke nødvendigvis holdningen fra European Labor Authority (ELA) eller Europa-Kommissionen. Desuden støtter EURES og ELA ikke tredjepartswebsteder nævnt ovenfor.