Gå til hovedindholdet
EURES
Nyhedsartikel19. juni 2017Den Europæiske Arbejdsmarkedsmyndighed, Generaldirektoratet for Beskæftigelse, Sociale Anliggender, Arbejdsmarkedsforhold og Inklusion

Sverige inviterer græske sundhedsspecialister nordpå

Et vellykket beskæftigelseskoncept opfordrer sundhedsprofessionelle til at udskifte Grækenland med Sverige. Den seneste udgave af Den Svenske Uge, der afholdes hvert halve år i Athen og Thessaloníki, løb af stablen sidste måned, og samarbejdet mellem de to lande går mange år tilbage.

Sweden invites Greek health specialists to move north
EURES Sweden

”Grækenland er meget Sverige-venlig,” forklarer Mia Myrgren, Eures-vejleder med ansvar for Grækenland og et af syv medlemmer i den svenske sundhedsgruppe.

”Der har været mange eksempler på samarbejde mellem vores regeringer igennem årene, ikke mindst i 1960erne og 1970erne, hvor mange grækere kom hertil for at finde arbejde. Det er et af de eneste lande i Europa, hvor du som rekrutteringsmedarbejder kan forvente at modtage CV’er fra ansøgere, der allerede taler svensk.”

På grund af den historiske forbindelse vælger mange grækere at lære svensk og er åbne over for udsigten til at flytte nordpå. Eures Sverige har arrangeret Joint Sweden-Greece European Job Day to gange om året i adskillige år.

Den seneste jobdag blev afholdt 3.-6. april med det formål at matche læger, sygeplejersker, biomedicinske analytikere, fysioterapeuter, IT-professionelle og life science-eksperter med arbejdsgivere i hele Sverige.

Myrgren, som har base i Malmø, arbejder for kommuner og regioner i hele Sverige og rejste til Grækenland sammen med repræsentanter fra tre arbejdsgivere, der var på udkig efter medarbejdere: Region Norrbotten, Närhälsan Västra Götaland og privathospitalet Stockholms Sjukhem.

Ud af de 72 ansøgninger, som Eures modtog, udvalgte de tre arbejdsgivere 31 sygeplejersker og læger, som de havde samtaler med på stedet. Yderligere 13 personer kom til samtale, efter at de havde ansøgt spontant ved arrangementets ‘Open Space’. Arbejdsgiverne vil nu invitere omkring 10 kandidater til Sverige til anden runde i udvælgelsesfasen.

CV’erne fra de personer, der ansøgte, men ikke kom til samtale på dagen, videresendes til de andre arbejdsgivere i branchen inden for de kommende måneder.

”Sidste år placerede vi omkring 20 læger og sygeplejersker fra Grækenland i det nordlige Sverige,” fortæller Myrgren. "I alt har vi skaffet job til 67 læger og sygeplejersker i hele landet. Grækerne er meget interesserede i at kommer hertil for at arbejde.”

De svenske myndigheder har for nylig strammet reglerne vedrørende de sprogfærdigheder, som en person skal have, før de får tilladelse til at praktisere medicin. Normalt sørger de arbejdsgivere, der rekrutterer kandidater fra Den Svenske Uge, for at de får sprogundervisning i Athen og Thessaloníki, og når deres sprogfærdigheder ligger på niveau B1 eller B2, bliver de ansat som assistenter, før de får tilladelse til at praktisere i Sverige.

 

Relevante links:

3.-6. april, Joint Sweden-Greece European Job Day for sundhedsprofessionelle

Leve- og arbejdsvilkår i Sverige

 

Læs mere:

Find en Euresvejleder

Leve- og arbejdsvilkår i Eureslandene

Eures' jobdatabase

Eures' tjenester for arbejdsgivere

Eures' kalender over events

Kommende onlineevents

Eures på Facebook

Eures på Twitter

Eures på LinkedIn

Eures på Google+

Emner
EURES bedste praksisEksterne interessenterJobdage/begivenhederArbejdsmarkedsnyheder/mobilitetsnyhederRekrutteringstendenserSociale medier
Relaterede sektion(er)
Leve- og arbejdsvilkår
Sektor
Accomodation and food service activitiesActivities of extraterritorial organisations and bodiesActivities of households as employers, undifferentiated goods- and servicesAdministrative and support service activitiesAgriculture, forestry and fishingArts, entertainment and recreationConstructionEducationElectricity, gas, steam and air conditioning supplyFinancial and insurance activitiesHuman health and social work activitiesInformation and communicationManufacturingMining and quarryingOther service activitiesProfessional, scientific and technical activitiesPublic administration and defence; compulsory social securityReal estate activitiesTransportation and storageWater supply, sewerage, waste management and remediation activitiesWholesale and retail trade; repair of motor vehicles and motorcycles

Ansvarsfraskrivelse

Artikler har til formål at give brugere af EURES-portalen information om aktuelle emner og tendenser og stimulere diskussion og debat. Deres indhold afspejler ikke nødvendigvis holdningen fra European Labor Authority (ELA) eller Europa-Kommissionen. Desuden støtter EURES og ELA ikke tredjepartswebsteder nævnt ovenfor.