Skip to main content
EURES
News article10 august 2022European Labour Authority, Directorate-General for Employment, Social Affairs and Inclusion

Det trenger ikke være vanskelig å styrke dine myke ferdigheter.

Effektivt arbeid med andre innebærer forskjellige myke ferdigheter, inkludert kommunikasjon, tidsstyring og problemløsing. Selv om det kan virke som om disse ferdighetene kommer helt naturlig og spontant for noen, kan du styrke dem på forskjellige enkle måter.

Strengthening your soft skills doesn’t need to be hard

1. Søke tilbakemelding

Det kan være vanskelig å ha et objektivt syn på sitt eget arbeid. Be kolleger du har tillit til og som du samarbeider med regelmessig, om å gi deg rask tilbakemelding. For eksempel tre sterke sider og tre forhold som kan forbedres. Et riktig tidspunkt å gjøre dette på kan være når et stort prosjekt er avsluttet eller før en medarbeidersamtale. Dette kan bidra til å identifisere de myke ferdighetene du trenger å videreutvikle.

2. Lær av andre

Prøv å ta modell av oppførselen til de du liker best å samarbeide med. Tenk på hva det er ved en bestemt kollega eller kunde som gjør at det er så positivt å samarbeide med dem. Er det fordi de forblir rolige i stressituasjoner eller fordi de gir deg virkelig nyttige, konstruktive tilbakemeldinger? Uansett hva det er, må du satse på å ta det med i din personlige holdning til arbeidet.

3. Ta del i opplæringen

Bruk eventuell tid du har til overs i løpet av en arbeidsdag til å delta i online-opplæring og bygge dine egne myke ferdigheter. LinkedIn Learning tilbyr for eksempel en opplæringsvei på "In-Demand Professional Soft Skills" ("Profesjonelle myke ferdigheter på forespørsel"), og Udemy et kurs om "11 Essential Career Soft Skills" (11 essensielle myke ferdigheter i karrieren").

4. Praktiser på fritiden

Delta i en aktivitet med andre for å praktisere myke ferdigheter utenom jobben. Bli for eksempel med i en idrettsgruppe eller gå inn i lokalt frivillig arbeid. Når alt kommer til alt, oppnår man perfekte resultater gjennom praksis, og slike aktiviteter er en ypperlig sjanse til å teste dine ferdigheter i en kontekst med mindre stress.

5. Anse "feil" som en mulighet til refleksjon og videreutvikling

Bruk situasjoner der ting ikke går etter planen som en sjanse til å tenke over hvordan du kan unngå eller redusere problemer i fremtiden, og juster din oppførsel tilsvarende. Dette vil bidra til å sikre at du kontinuerlig utvikler og forbedrer dine myke ferdigheter.

I partnerskap med EURES, den europeiske jobbmobilitetsportalen.

 

Relevante lenker:

LinkedIn Learning Pathway – ‘In-Demand Professional Soft Skills’

Udemy – ‘11 Essential Career Soft Skills’

 

Les mer:

Europeiske jobbdager

Finn en EURES-rådgiver

Leve- og arbeidsvilkår i EURES-landene

EURES’ jobbdatabase

EURES’ tjenester for arbeidsgivere

EURES’ aktivitetskalender

Kommende arrangementer på nett

EURES på Facebook

EURES på Twitter

EURES på LinkedIn

Nærmere opplysninger

Temaer
Råd og tipsUngdom
Relaterte seksjon(er)
Råd og tipsLæringLeve- og arbeidsvilkår
Sektor
Accomodation and food service activitiesActivities of extraterritorial organisations and bodiesActivities of households as employers, undifferentiated goods- and servicesAdministrative and support service activitiesAgriculture, forestry and fishingArts, entertainment and recreationConstructionEducationElectricity, gas, steam and air conditioning supplyFinancial and insurance activitiesHuman health and social work activitiesInformation and communicationManufacturingMining and quarryingOther service activitiesProfessional, scientific and technical activitiesPublic administration and defence; compulsory social securityReal estate activitiesTransportation and storageWater supply, sewerage, waste management and remediation activitiesWholesale and retail trade; repair of motor vehicles and motorcycles

Ansvarsfraskrivelse

Artiklene er ment å gi brukere av EURES-portalen informasjon om aktuelle emner og trender og stimulere til diskusjon og debatt. Innholdet deres gjenspeiler ikke nødvendigvis synet til European Labour Authority (ELA) eller EU-kommisjonen. EURES og ELA støtter heller ikke tredjeparts nettsteder nevnt ovenfor.