Ugrás a fő tartalomra
EURES
Sajtócikk2022. augusztus 10.Európai Munkaügyi Hatóság, A Foglalkoztatás, a Szociális Ügyek és a Társadalmi Befogadás Főigazgatósága

A humán készségek fejlesztése nem szükségszerűen nehéz

A másokkal közösen folytatott hatékony munkavégzéshez különböző humán készségekre van szükség, beleértve a kommunikációt, az időgazdálkodást és a problémamegoldást is. Bár egyesek számára ezek a készségek természetesnek tűnhetnek, számos egyszerű mód van ezeknek a készségeinknek a fejlesztésére.

Strengthening your soft skills doesn’t need to be hard

1. Kérjünk visszajelzést!

A saját munkánkkal kapcsolatban nehéz lehet megőrizni az objektivitást. Kérjük meg azokat a megbízható kollégáinkat, akikkel rendszeresen együttműködünk, hogy adjanak rövid visszajelzést rólunk. Például adják meg három erősségünket, és jelöljenek meg három fejlesztendő területet. Erre megfelelő alkalom lehet egy fontos projekt lezárása vagy a teljesítményértékelés előtti időszak. Ez segíthet azonosítani azokat a humán készségeket, amelyeket tovább kell fejlesztenünk.

2. Tanuljunk másoktól!

Próbáljuk ki és modellezzük azoknak a viselkedését, akikkel a legjobban szeretünk együtt dolgozni. Gondoljuk végig, hogy mi az, ami miatt olyan jó együtt dolgozni egy adott kollégával vagy ügyféllel. Talán abban jók, hogy nyomás alatt is nyugodtak tudnak maradni, vagy talán igazán hasznos, építő jellegű visszajelzést adnak? Bármi legyen is az, törekedjünk arra, hogy bevezessük ezt saját munkamódszerünkbe.

3. Vegyünk részt képzéseken!

A munkaidőben megmaradt szabadidőt használjuk ki arra, hogy online képzéseken vegyünk részt és fejlesszük humán készségeinket. A LinkedIn Learning például tanulási pályát kínál a keresett szakmai humán készségekkel kapcsolatban, az Udemy pedig tanfolyamot biztosít a szakmai életben elengedhetetlen 11 legfontosabb humán készségről.

4. Szabadidőnkben gyakoroljunk!

Vegyünk részt más emberekkel együtt végzett tevékenységekben, hogy a munkahelyen kívül is gyakorolhassuk humán készségeinket. Például csatlakozzunk egy sportcsapathoz vagy önkénteskedjünk egy helyi jótékonysági szervezetnél. A gyakorlat teszi a mestert, és ez remek lehetőséget biztosíthat arra, hogy kevésbé feszült környezetben tegyük próbára készségeinket.

5. A „hibákra” tekintsünk úgy, hogy azok lehetőséget adnak az elgondolkodásra és a fejlődésre!

Azokat a pillanatokat, amikor a dolgok nem a terv szerint alakulnak, használjuk ki arra, hogy elgondolkodjunk, a jövőben hogyan kerülhetjük el vagy minimalizálhatjuk ugyanezeket a problémákat, és ennek megfelelően alakítsuk ki magatartásunkat. Ez segít abban, hogy folyamatosan fejlesszük és javítsuk humán készségeinket.

Partnerségben az EURES-szel, az Európai Foglalkoztatási Mobilitás Portáljával.

 

Kapcsolódó linkek:

LinkedIn Learning Pathway – ‘In-Demand Professional Soft Skills’ (LinkedIn tanulási pálya – „Keresett szakmai humán készségek”

Udemy – ‘11 Essential Career Soft Skills’ (Udemy – „A szakmai életben elengedhetetlen 11 legfontosabb humán készség”)

 

További információ:

Európai Foglalkoztatási Napok

Az Ön EURES-tanácsadója

Élet- és munkakörülmények az EURES-országokban

EURES állásadatbázis

Az EURES szolgáltatásai munkaadóknak

Az EURES rendezvénynaptára

Közelgő online események

Az EURES a Facebookon

Az EURES a Twitteren

Az EURES a LinkedInen

Témák
Javaslatok és tippekIfjúság
Kapcsolódó szakasz(ok)
Javaslatok és tippekOktatás és képzésÉlet és munka
Ágazat
Accomodation and food service activitiesActivities of extraterritorial organisations and bodiesActivities of households as employers, undifferentiated goods- and servicesAdministrative and support service activitiesAgriculture, forestry and fishingArts, entertainment and recreationConstructionEducationElectricity, gas, steam and air conditioning supplyFinancial and insurance activitiesHuman health and social work activitiesInformation and communicationManufacturingMining and quarryingOther service activitiesProfessional, scientific and technical activitiesPublic administration and defence; compulsory social securityReal estate activitiesTransportation and storageWater supply, sewerage, waste management and remediation activitiesWholesale and retail trade; repair of motor vehicles and motorcycles

Jogi nyilatkozat

A cikkek célja az EURES portál felhasználóinak tájékoztatása az aktuális témákról és trendekről, valamint viták és viták ösztönzése. Tartalmuk nem feltétlenül tükrözi az Európai Munkaügyi Hatóság (ELA) vagy az Európai Bizottság álláspontját. Ezenkívül az EURES és az ELA nem támogatja a fent említett harmadik felek webhelyeit.