Gå til hovedindholdet
EURES
Nyhedsartikel12. november 2018Den Europæiske Arbejdsmarkedsmyndighed, Generaldirektoratet for Beskæftigelse, Sociale Anliggender, Arbejdsmarkedsforhold og Inklusion

Spansk kok fortæller en inspirerende Eures-succeshistorie

En kok fra Menorca realiserede sin drøm om at arbejde i udlandet, da han fandt arbejde - først i Sverige og dernæst i Tyskland - via Eures.

Spanish chef shares inspiring EURES success story
Juan Carlos de la Cruz Pons

Juan Carlos de la Cruz Pons lærte sit fag som kok på Menorca, en af øerne i Balearerne, hvor han erhvervede arbejdserfaring og kvalifikationer inden for gastronomi og gastronomisk ledelse. Selv om han havde fået gode karakterer, begyndte han at føle et behov for at se sig længere omkring for at fremme sin karriere og fik den tanke at forlade øen eller endog Spanien fuldstændigt.

Udvidelse af horisonten

"Jeg var så heldig at møde en gruppe europæiske volontører, som tilbragte et år på Menorca med den europæiske volontørtjeneste," forklarer Juan Carlos. Han tænkte mere og mere på at tage afsted og gjorde en indsats for at øve sit engelsk.

"Efter et par år, i 2016, besluttede jeg at indstille studierne og udforske nye horisonter," fortæller han. "Så skete der noget utroligt: To af mine gode venner - som hver især ikke var klar over, at den anden havde kontaktet mig - gjorde mig begge opmærksom på en mulighed for at arbejde i Sverige gennem en tjeneste kaldet Eures."

Svar inden for én dag

Juan Carlos besluttede at fremsende sit cv, og til sin overraskelse modtog han svar inden for én dag. "Det var utrolig hurtigt. Jeg gennemgik udvælgelsesprocessen og endte med at tage til Barcelona for at deltage i jobsamtaler med henblik på arbejde hos forskellige svenske arbejdsgivere, alt sammen styret af Eures."

Juan Carlos modtog tre tilbud om beskæftigelse - ét i Helsingborg, ét i Göteborg og et andet i Stockholm. Han blev gennem hele rekrutteringsprocessen støttet af Euresvejledere fra begge lande, fik betalt sine rejseomkostninger og fik mulighed for at tilbringe tid i alle tre byer. Efter en vellykket prøve blev Juan Carlos tilbudt jobbet i Stockholm og flyttede inden for få uger.

Vedvarende støtte

Efter et par måneder gik det desværre ikke som forventet på jobbet i Stockholm. Juan Carlos kontaktede sine Euresvejledere, Arnau Soy Massoni (Eures Spanien) og Maria Thoren (Eures Sverige), og forklarede sin situation.

"Støtten var der med det samme," fortæller han. "De reagerede hurtigt og professionelt. De forholdt sig til problemet og foreslog forskellige løsninger." Én mulighed var at flytte til en anden arbejdsgiver i Sverige, men han besluttede i stedet at tage en pause og vende tilbage til Spanien. Euresvejlederne gjorde det imidlertid klart, at han fortsat var velkommen til at kontakte dem igen i fremtiden.

Anden gang lykkens gang

Efter et par måneder besluttede Juan Carlos at flytte til Tyskland, som han så som endnu en mulighed for at starte et nyt liv - denne gang i sin partners hjemland. "Jeg besluttede at kontakte mine Euresvejledere igen," siger han. "Jeg vidste, at de også havde Eures i Tyskland, og jeg tænkte derfor, at det måske var muligt at lede efter et job gennem dem."

Med Arnaus støtte kontaktede Juan Carlos den tyske internationale arbejdsformidling (ZAV) og fandt et job inden for to uger. Han arbejder nu som souschef i et professionelt køkken i Saarbrücken og er allerede blevet forfremmet.

Det hårde arbejde værd

"Det var forbundet med en masse papirarbejde, formularer, der skulle udfyldes, og hårdt arbejde," indrømmer han. "Men jeg kunne ikke være lykkeligere." Juan Carlos fik værdifuld støtte fra Euresmedarbejdere i tre lande og er særdeles taknemlig.

"Lige nu har jeg et fast job og et stabilt liv i et andet land, og alt dette er takket være alle disse mennesker, der har gjort min rejse og overgang mulig."

Klik ind på Euresportalen og find ud af, hvordan Eures kan støtte dig. Du kan også læse Juan Carlos' originale historie (på spansk) her.

 

Relevante links:

Euresportalen

Eures Spanien på Facebook

 

Læs mere:

Europæiske jobdage

Drop'pin@EURES

Find en Euresvejleder

Leve- og arbejdsvilkår i Eureslandene

Eures' jobdatabase

Eures' tjenester for arbejdsgivere

Eures' kalender over events

Kommende onlineevents

Eures på Facebook

Eures på Twitter

Eures på LinkedIn

Emner
SucceshistorierUngdom
Relaterede sektion(er)
Leve- og arbejdsvilkår
Sektor
Accomodation and food service activitiesActivities of extraterritorial organisations and bodiesActivities of households as employers, undifferentiated goods- and servicesAdministrative and support service activitiesAgriculture, forestry and fishingArts, entertainment and recreationConstructionEducationElectricity, gas, steam and air conditioning supplyFinancial and insurance activitiesHuman health and social work activitiesInformation and communicationManufacturingMining and quarryingOther service activitiesProfessional, scientific and technical activitiesPublic administration and defence; compulsory social securityReal estate activitiesTransportation and storageWater supply, sewerage, waste management and remediation activitiesWholesale and retail trade; repair of motor vehicles and motorcycles

Ansvarsfraskrivelse

Artikler har til formål at give brugere af EURES-portalen information om aktuelle emner og tendenser og stimulere diskussion og debat. Deres indhold afspejler ikke nødvendigvis holdningen fra European Labor Authority (ELA) eller Europa-Kommissionen. Desuden støtter EURES og ELA ikke tredjepartswebsteder nævnt ovenfor.