Direct la conținutul principal
EURES
Știre22 septembrie 2020Autoritatea Europeană a Muncii, Direcția Generală Ocuparea Forței de Muncă, Afaceri Sociale și Incluziune

Șase avantaje de a avea personal care lucrează de acasă

Criza COVID-19 a obligat mulți angajatori să-și lase personalul să lucreze de acasă. Dar ceea ce la început a fost o necesitate, devine acum un mod preferat de lucru în toată Europa. Iată câteva motive pentru care munca la distanță câștigă teren.

Six advantages of having staff who work from home
Shutterstock

Creșterea calității și productivității muncii

Munca la distanță permite personalului să petreacă mai mult timp cu familia și cu cei dragi și să mențină un bun echilibru între viața profesională și cea privată. Există numeroase studii conform cărora acest lucru este esențial pentru a fi mai mulțumiți la locul de muncă, iar angajații mulțumiți furnizează o muncă de calitate superioară. În plus, lucrul în birouri deschise poate fi adesea mai puțin productiv din cauza factorilor perturbatori și a lipsei generale de intimitate.

Mai mult timp pentru muncă

Mulți angajați, în special cei care lucrează în orașe mai mari, pot petrece anual sute de ore pe drum către locul de muncă și înapoi. Naveta nu este numai stresantă psihic și fizic, dar ia și timp — o resursă valoroasă pentru persoanele cu volum mare de muncă,  ceea ce se leagă de ideea de mai sus despre productivitate.

Mai multe economii pentru toți

Formulele flexibile de muncă au și beneficii financiare, atât pentru angajatori, cât și pentru angajați. Având mai puține persoane care lucrează la birou, întreprinderile își pot reduce cheltuielile cu utilitățile sau își pot micșora bugetul pentru gustări de protocol și pentru activități la locul de muncă. În același timp, angajații pot economisi o sumă importantă cu cheltuielile de navetă, pentru achiziția de îmbrăcăminte de lucru și pentru masa de prânz. În plus, multe întreprinderi aleg să-și instaleze birourile în orașe mari, unde costurile de trai sunt ridicate. Munca la distanță le permite angajaților să lucreze din locații mai puțin costisitoare, astfel încât să-și poată permite o calitate mai bună a vieții.

Mai multe opțiuni de recrutare

Întreprinderile care permit telemunca au mai multe opțiuni când recrutează personal nou. Angajatorii nu mai sunt limitați să angajeze persoane care locuiesc la o distanță de serviciu care să le permită să facă naveta sau care sunt dispuse să se mute la oraș. Telemunca le permite întreprinderilor să găsească candidatul perfect, indiferent de locul în care se află, și să facă economii la pachetele de relocare.

Mai puține zile de concediu medical

Să lucrați când sunteți răcit sau aveți probleme cu stomacul nu pare chiar atât de dificil când lucrați de acasă. Angajații cu o formă ușoară de boală pot în general să lucreze dacă nu trebuie să meargă la birou, împiedicând astfel și răspândirea virusurilor la locul de muncă.

Avem tehnologia necesară

COVID-19 a fost cel mai mare motor al transformării digitale, demonstrând întreprinderilor din întreaga lume că personalul nu trebuie să se afle într-un birou pentru a-și îndeplini sarcinile de lucru. Având la dispoziție atât de multe instrumente online, angajații au nevoie doar de o conexiune bună la internet pentru a colabora și a comunica la distanță, în timp ce angajatorii le urmăresc progresele și le monitorizează activitatea.

Nu aveți nevoie de un birou pentru a colabora cu colegii dumneavoastră și pentru a fi productivi în muncă. Citiți articolul nostru Primele 8 instrumente de colaborare online pentru echipe aflate la distanță pentru afla cum să fiți un jucător de echipă, chiar și de acasă.

 

Linkuri conexe:

Primele 8 instrumente de colaborare online pentru echipe aflate la distanță

 

Mai multe informații:

Zilele europene ale locurilor de muncă

Drop’pin@EURES

Căutare consilieri EURES

Condiții de viață și de muncă în țările participante la EURES

Baza de date cu locuri de muncă a EURES

Servicii EURES pentru angajatori

Calendarul evenimentelor EURES

Următoarele evenimente online

EURES pe Facebook

EURES pe Twitter

EURES pe LinkedIn

Teme
Afaceri / AntreprenoriatPărțile interesate externeSugestii și sfaturiTendințe de recrutareTineret
Secțiuni aferente
Condiții de viață și de muncă
Sectorul
Accomodation and food service activitiesActivities of extraterritorial organisations and bodiesActivities of households as employers, undifferentiated goods- and servicesAdministrative and support service activitiesAgriculture, forestry and fishingArts, entertainment and recreationConstructionEducationElectricity, gas, steam and air conditioning supplyFinancial and insurance activitiesHuman health and social work activitiesInformation and communicationManufacturingMining and quarryingOther service activitiesProfessional, scientific and technical activitiesPublic administration and defence; compulsory social securityReal estate activitiesTransportation and storageWater supply, sewerage, waste management and remediation activitiesWholesale and retail trade; repair of motor vehicles and motorcycles

Disclaimer

Articolele sunt menite să ofere utilizatorilor portalului EURES informații despre subiecte și tendințe actuale și să stimuleze discuțiile și dezbaterile. Conținutul acestora nu reflectă neapărat punctul de vedere al Autorității Europene a Muncii (ELA) sau al Comisiei Europene. În plus, EURES și ELA nu aprobă site-urile web ale terților menționate mai sus.