Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο
Λογότυπο
EURES
Ειδησεογραφικό άρθρο6 Σεπτεμβρίου 2023Ευρωπαϊκή Αρχή Εργασίας, Γενική Διεύθυνση Απασχόλησης, Κοινωνικών Υποθέσεων και Ένταξης

Το μυστικό για να αξιοποιήσετε την ανατροφοδότηση του προϊσταμένου σας ως καταλυτικό παράγοντα εξέλιξης

Η ανατροφοδότηση του προϊσταμένου σας είναι απαραίτητη για την εξέλιξη της σταδιοδρομίας σας και την επαγγελματική σας ανάπτυξη. Σε αυτό το άρθρο, μοιραζόμαστε τους καλύτερους τρόπους για να απαντήσετε και να αντιδράσετε στην ανατροφοδότηση του προϊστάμενου σας με θετικό και αποτελεσματικό τρόπο.

The secret to using your manager’s feedback as a catalyst for growth

Διατηρήστε θετική στάση

Η αρνητική κριτική δεν είναι ποτέ ευχάριστη και συχνά μπορεί να σας αποθαρρύνει. Ωστόσο, προσπαθήστε να μην παίρνετε προσωπικά τα αρνητικά σχόλια — ο προϊστάμενός σας είναι με το μέρος σας. Μη βιάζεστε να αντιδράσετε και περιμένετε λίγο πριν απαντήσετε. Θα πρέπει να προσπαθήσετε να δεχτείτε την κριτική ως ευκαιρία για μάθηση και εξέλιξη. Ακούστε με ανοιχτό μυαλό και κάντε ερωτήσεις για να διευκρινίσετε τα σημεία που αναφέρθηκαν. Έτσι θα δείξετε στον προϊστάμενό σας τον επαγγελματισμό σας και τη διάθεσή σας να προχωρήσετε μπροστά. Μην ξεχνάτε ότι ο προϊστάμενός σας θέλει το καλύτερο για εσάς, και να σας βοηθήσει να επιτύχετε τους στόχους και τις φιλοδοξίες σας στην εταιρεία.

Δημιουργήστε ένα σχέδιο δράσης

Συνεργαστείτε με τον προϊστάμενό σας για να δημιουργήσετε ένα σχέδιο δράσης για τα επόμενα βήματά σας. Το βασικό εδώ είναι να προσδιορίσετε συγκεκριμένα και πρακτικά μέτρα που μπορείτε να λάβετε για να ανταποκριθείτε στην ανατροφοδότηση του προϊστάμενου σας. Στη συνέχεια, σκεφτείτε τις δραστηριότητες και τις ενέργειες που πρέπει να αναλάβετε για να επιτύχετε τους στόχους σας. Προσπαθήστε να τις κάνετε εφικτές και διαχειρίσιμες, ορίζοντας προθεσμίες και επίπεδα προτεραιότητας για καθεμία από αυτές. Το σχέδιο δράσης δεν χρειάζεται να είναι δεσμευτικό, μπορείτε να κάνετε αλλαγές και να το αναθεωρείτε. Σκεφτείτε πώς θα παρακολουθείτε και θα αξιολογείτε την πρόοδό σας και πώς σκοπεύετε να παρακολουθείτε τις επιδόσεις και τα αποτελέσματά σας. Αυτό είναι σημαντικό για να εξασφαλίσετε ότι θα ανταποκριθείτε επιτυχώς στην ανατροφοδότηση του προϊσταμένου σας.

Αναγνωρίστε τα δυνατά σας σημεία

Η ανατροφοδότηση είναι απαραίτητη για να σας βοηθήσει να κάνετε βελτιώσεις σε βασικούς τομείς και να προχωρήσετε στο επόμενο επίπεδο της επαγγελματικής σας εξέλιξης. Έχουμε την τάση να εστιάζουμε στις αδυναμίες μας, αλλά φροντίστε να αναγνωρίζετε και τα δυνατά σας σημεία. Αυτό είναι σημαντικό, καθώς τα δυνατά σας σημεία μπορούν να σας βοηθήσουν να ανταποκριθείτε στον μέγιστο βαθμό στην ανατροφοδότηση του διευθυντή σας. Σημειώστε όλα τα δυνατά σας σημεία σε μια στήλη και σε δεύτερη στήλη σημειώστε τις παρατηρήσεις του προϊστάμενου σας και τα σημεία που απαιτούν δράση. Στο εξής θα είναι σαφές ποιο δυνατό σημείο μπορεί να χρησιμοποιηθεί για την επιτυχή εφαρμογή ενός σημείου δράσης. Για παράδειγμα, εάν έχετε ισχυρές επικοινωνιακές δεξιότητες, μπορείτε να αξιοποιήσετε αυτό το δυνατό σημείο για να βελτιώσετε το κομμάτι της επιτυχούς προσέγγισης νέων πελατών. Είναι σημαντικό να θυμάστε τα δυνατά σας σημεία και τον τρόπο με τον οποίο μπορούν να συνεισφέρουν στην εταιρεία σας.

Παρακολούθηση και ενημέρωση

Η τακτική επικοινωνία με τον προϊστάμενό σας μετά την ανατροφοδότηση είναι ένας από τους καλύτερους τρόπους για να αποδείξετε την πρόοδό σας στην εφαρμογή των παρατηρήσεων. Προγραμματίστε εβδομαδιαίες ή μηνιαίες συναντήσεις διαδικτυακά ή από κοντά για να συζητήσετε την πρόοδό σας και τις προκλήσεις που ενδεχομένως αντιμετωπίζετε. Αν δυσκολεύεστε, είναι καλύτερα να το συζητήσετε. Θα πρέπει να προετοιμάσετε από πριν συγκεκριμένα παραδείγματα για να δείξετε στον προϊστάμενό σας πώς ανταποκριθήκατε σε προηγούμενη ανατροφοδότηση. Να θυμάστε ότι ο προϊστάμενός σας είναι εκεί για να σας βοηθήσει, οπότε μη διστάσετε να ζητήσετε περισσότερη ανατροφοδότηση και υποστήριξη.

Θέλετε περισσότερες συμβουλές για επιτυχημένη σταδιοδρομία; Δείτε το άρθρο μας σχετικά με τις «προσωπικές δεξιότητες που θα ενισχύσουν την επαγγελματική σας εξέλιξη».

 

Σχετικοί σύνδεσμοι:

Αυτές είναι οι προσωπικές δεξιότητες που θα ενισχύσουν την επαγγελματική σας εξέλιξη

 

Διαβάστε περισσότερα:

Ευρωπαϊκές ημερίδες για την απασχόληση

Αναζητήστε σύμβουλο EURES

Συνθήκες διαβίωσης και εργασίας στις χώρες EURES

Βάση αναζήτησης εργασίας EURES

Υπηρεσίες EURES για τους εργοδότες

Πρόγραμμα εκδηλώσεων EURES

Προσεχείς διαδικτυακές εκδηλώσεις

Το EURES στο Facebook

Το EURES στο Twitter

Το EURES στο LinkedIn

Λεπτομέρειες

Θέματα
Επιχειρήσεις /ΕπιχειρηματικότηταΧρήσιμες συμβουλές
Σχετικές ενότητες
Χρήσιμες συμβουλέςΜάθησηΔιαβίωση και εργασία
Τομέας
Accomodation and food service activitiesActivities of extraterritorial organisations and bodiesActivities of households as employers, undifferentiated goods- and servicesAdministrative and support service activitiesAgriculture, forestry and fishingArts, entertainment and recreationConstructionEducationElectricity, gas, steam and air conditioning supplyFinancial and insurance activitiesHuman health and social work activitiesInformation and communicationManufacturingMining and quarryingOther service activitiesProfessional, scientific and technical activitiesPublic administration and defence; compulsory social securityReal estate activitiesTransportation and storageWater supply, sewerage, waste management and remediation activitiesWholesale and retail trade; repair of motor vehicles and motorcycles

Αποποίηση ευθυνών

Τα άρθρα προορίζονται να παρέχουν στους χρήστες της πύλης EURES πληροφορίες για τρέχοντα θέματα και τάσεις και να ενθαρρύνουν τη συζήτηση και τη συζήτηση. Το περιεχόμενό τους δεν αντικατοπτρίζει απαραίτητα την άποψη της Ευρωπαϊκής Αρχής Εργασίας (ELA) ή της Ευρωπαϊκής Επιτροπής. Επιπλέον, το EURES και το ELA δεν υποστηρίζουν ιστοτόπους τρίτων που αναφέρονται παραπάνω.