Gå til hovedindholdet
EURES
Nyhedsartikel6. september 2023Den Europæiske Arbejdsmarkedsmyndighed, Generaldirektoratet for Beskæftigelse, Sociale Anliggender, Arbejdsmarkedsforhold og Inklusion

Hemmeligheden bag at bruge din chefs feedback som redskab til at udvikle dig

Feedback fra din chef er afgørende for dit karriereforløb og din faglige udvikling. I denne artikel deler vi, hvordan du bedst reagerer og handler på din chefs feedback på en positiv og effektiv måde.

The secret to using your manager’s feedback as a catalyst for growth

Hav en positiv indstilling

Negativ feedback er aldrig rar at høre og kan ofte være demotiverende. Men forsøg ikke at tage dårlig feedback personligt – din chef er på din side. Reagér ikke for hurtigt, og tag dig tid, før du svarer. Du bør prøve at se feedbacken som en mulighed for at lære og vokse. Lyt med et åbent sind, og stil spørgsmål for at få afklaret de forskellige punkter. Dette vil vise din chef, at du er professionel og ivrig efter at nå videre fremad. Husk, at din chef ønsker det bedste for dig og vil hjælpe dig med at nå dine mål og ambitioner i virksomheden.

Lav en handlingsplan

Opstil en handlingsplan sammen med din chef for, hvordan du kommer videre. Nøglen her er at identificere specifikke og håndgribelige skridt, som du kan tage for at implementere din chefs feedback. Tænk dernæst på, hvilke aktiviteter og tiltag der skal til for at nå dine mål. Forsøg at gøre dem opnåelige og håndterbare ved at fastsætte frister og prioritetsniveauer for de enkelte opgaver. En handlingsplan behøver ikke at være et konkret dokument; du kan løbende opdatere og revidere den. Tænk over, hvordan du vil overvåge og evaluere dine fremskridt, og hvordan du vil måle dine resultater. Det er vigtigt for at sikre, at det lykkes at følge op på din chefs feedback.

Find dine styrker

Feedback er afgørende for, at du kan gøre fremskridt på vigtige områder og komme videre til det næste niveau i din faglige udvikling. Vi har en tendens til at fokusere på vores svagheder, men sørg for også at tage højde for dine styrker. Det er vigtigt, da dine styrker kan hjælpe dig med at implementere din chefs feedback bedst muligt. Lav en liste, hvor du skriver dine styrker i én kolonne og din chefs feedback og handlingspunkter i en anden kolonne. Ud fra dette bør det være klart, hvilken styrke der kan bruges til at gennemføre et handlingspunkt. Hvis du f.eks. har stærke kommunikationsevner, kan du bruge denne styrke til at forbedre det vindende aspekt i dit arbejde. Det er vigtigt at huske dine styrker, og hvordan de kan bidrage til virksomheden.

Følg op, og opdater

Regelmæssig kontakt med din chef, efter du har fået feedback, er en af de bedste måder til at vise, at du er i færd med at implementere feedbacken. Hold møde hver anden uge eller hver måned online eller personligt for at drøfte fremskridt og eventuelle udfordringer. Hvis du har problemer, er det bedst at gøre opmærksom på det. Du bør forberede specifikke eksempler på forhånd for at vise din chef, hvordan du arbejder på tidligere feedback. Husk, at din chef er der for at hjælpe dig, så tøv ikke med at bede om mere feedback og støtte.

Vil du have flere råd om, hvordan du kommer fremad i din karriere? Se vores artikel om "de bløde færdigheder, der vil booste din faglige udvikling".

 

Relevante links:

Disse bløde færdigheder vil booste din faglige udvikling

 

Læs mere:

Europæiske jobdage

Find en Euresvejleder

Leve- og arbejdsvilkår i Eureslandene

Eures' jobdatabase

Eures' tjenester for arbejdsgivere

Eures' kalender over arrangementer

Kommende onlinearrangementer

Eures på Facebook

Eures på Twitter

Eures på LinkedIn

Emner
Forretning/iværksætteriRåd og tips
Relaterede sektion(er)
Råd og tipsUddannelseLeve- og arbejdsvilkår
Sektor
Accomodation and food service activitiesActivities of extraterritorial organisations and bodiesActivities of households as employers, undifferentiated goods- and servicesAdministrative and support service activitiesAgriculture, forestry and fishingArts, entertainment and recreationConstructionEducationElectricity, gas, steam and air conditioning supplyFinancial and insurance activitiesHuman health and social work activitiesInformation and communicationManufacturingMining and quarryingOther service activitiesProfessional, scientific and technical activitiesPublic administration and defence; compulsory social securityReal estate activitiesTransportation and storageWater supply, sewerage, waste management and remediation activitiesWholesale and retail trade; repair of motor vehicles and motorcycles

Ansvarsfraskrivelse

Artikler har til formål at give brugere af EURES-portalen information om aktuelle emner og tendenser og stimulere diskussion og debat. Deres indhold afspejler ikke nødvendigvis holdningen fra European Labor Authority (ELA) eller Europa-Kommissionen. Desuden støtter EURES og ELA ikke tredjepartswebsteder nævnt ovenfor.