Siirry pääsisältöön
EURES
Uutisartikkeli8. heinäkuuta 2021Euroopan työviranomainen, Työllisyys-, sosiaali- ja osallisuusasioiden pääosasto

”Kausityötä EURESin avulla” -kampanja käynnistyy

EURES on käynnistänyt kausityötä käsittelevän tiedotuskampanjan. Sen yhteydessä jaetaan lokakuun loppuun asti tietoja ja välineitä, jotka auttavat ymmärtämään työnhakijan ja työnantajan oikeuksia ja velvollisuuksia sekä hyödyntämään kausityön mahdollisuuksia.

‘Seasonal work with EURES’ campaign launches
EURES

Miksi kausityötä?

Kausityö on erittäin tärkeää EU:n taloudelle, erityisesti maataloudelle, matkailulle, majoitus-, ravitsemis- ja elämystoimialoille sekä rakennusalalle. Toiseen jäsenvaltioon muuttaa joka vuosi jopa 850 000 EU:n kansalaista kausityön perässä. Oikeudet ja velvollisuudet ovat kuitenkin epäselviä monille työnhakijoille ja työnantajille.

Kampanjan avulla haluamme auttaa löytämään tarvittavia tietoja ja kertoa, miten EURES voi tukea kausityön hakemisessa tai rekrytointiprosessissa, erityisesti covid-19-pandemian aiheuttamassa vaikeassa tilanteessa.

Kampanja on osa kausityöhön liittyviä oikeuksia koskevaa Euroopan työviranomaisen (ELA) laajempaa tiedotuskampanjaa ”Rights for all seasons”. Katso esittelyvideo täältä.

Työnhakijat – huomioitavaa

Työnhakijalla on monia hyviä syitä harkita kausityötä. Koko Euroopassa on jatkuvasti tilaisuuksia kausityöhön, ja näillä työpaikoilla voi joustavasti oppia uusia taitoja, ansaita rahaa ja viettää aikaa ulkomailla ilman pitkäaikaista sitoutumista.

Kausityöntekijällä on kuitenkin myös monia oikeuksia esimerkiksi palkan, työajan, terveyden ja turvallisuuden osalta. Kampanjassa jaetaan paljon lisää hyödyllistä tietoa, joka auttaa ymmärtämään omat oikeudet ja tunnistamaan tekaistut työpaikkailmoitukset, väärät tiedot ja petokset.

Muista, että voit aina myös ottaa yhteyttä paikalliseen EURES-neuvojaan ja saada neuvoja ja tukea työtilaisuuksien etsimiseen. Kausityötä on ehkä edelleen tarjolla täksi kesäksi, joten etsintä kannattaa aloittaa heti.

Työnantajat – huomioitavaa

Kausityöntekijöiden rekrytointi ulkomailta voi auttaa varmistamaan sesonkihuippuina tarvittavan henkilöstön saamisen. Tämä on erityisen tärkeää, jos henkilöstötarpeet vaihtelevat vuoden aikana tai jos omasta maasta ei löydy tarpeeksi sopivia hakijoita.

EURES jakaa kampanjassa tietoa, joka auttaa ymmärtämään kausityönantajan oikeudet ja velvollisuudet. Näin pystyt hyödyntämään kausirekrytointia täysimääräisesti sekä ymmärtämään velvollisuudet, joita sinulla on palkkaamiasi työntekijöitä kohtaan, erityisesti covid-19-pandemian aiheuttamassa tilanteessa.

Jos olet kiinnostunut kausityöntekijöiden rekrytoinnista, voit ottaa yhteyttä EURES-neuvojaan, joka vastaa kysymyksiisi ja antaa tukea hallinnollisissa seikoissa.

Seuraa uusimpia tietoja kampanjasta

Julkaisemme koko kesän ajan tietoa kausityöstä EURESin tärkeimmillä Facebook-, Twitter-, LinkedIn- ja Instagram- kanavilla tunnisteilla #EURESeasonalWorks ja #Rights4AllSeasons. Seuraa kanaviamme, reagoi julkaisuihimme ja jaa niitä kavereillesi, joita ne voisivat kiinnostaa tai hyödyttää.

Useimmilla EURES-verkoston yksiköillä on myös omat sosiaalisen median kanavansa. Kannattaa siis seurata kansallisten tai alueellisten EURES-yksikköjesi sivuja, joilla jaetaan tietoa nimenomaan oman maasi tai alueesi kausityöstä.

Kampanjassa järjestetään lisäksi toimintaviikko 20.–24. syyskuuta. Viikon aikana ympäri Eurooppaa järjestetään useita tapahtumia, joten seuraa tarkkaan tulevia päivityksiä!
 

Aiheeseen liittyviä linkkejä:

ELA:”Rights for all seasons” -tiedotuskampanja

EURES Facebookissa Kampanjavideo
Kahdeksan syytä valita kausityö

Neljä asiaa, jotka on hyvä ottaa huomioon kausityöstä vuonna 2021

Etsi EURES-neuvojia

EURES Facebookissa

EURES Twitterissä

EURES LinkedInissä

EURES Instagramissa

 

Lisätietoja:

Euroopan työpaikkapäivät

Etsi EURES-neuvojaa

Eläminen ja työskentely EURES-maissa

EURESin työpaikkatietokanta

EURES-palvelut työnantajille

EURESin tapahtumakalenteri

Tulevat tapahtumat verkossa

EURES Facebookissa

EURES Twitterissä

EURES LinkedInissä

Aiheet
Ulkoiset EURES-uutisetTyömarkkinauutiset/liikkuvuusuutisetRekrytointitrenditSosiaalinen mediaNuoriso
Aiheeseen liittyvä(t) osio(t)
Asuminen ja työskentely
Sektori
Accomodation and food service activitiesActivities of extraterritorial organisations and bodiesActivities of households as employers, undifferentiated goods- and servicesAdministrative and support service activitiesAgriculture, forestry and fishingArts, entertainment and recreationConstructionEducationElectricity, gas, steam and air conditioning supplyFinancial and insurance activitiesHuman health and social work activitiesInformation and communicationManufacturingMining and quarryingOther service activitiesProfessional, scientific and technical activitiesPublic administration and defence; compulsory social securityReal estate activitiesTransportation and storageWater supply, sewerage, waste management and remediation activitiesWholesale and retail trade; repair of motor vehicles and motorcycles

Vastuuvapauslauseke

Artikkelien tarkoituksena on tarjota EURES-portaalin käyttäjille tietoa ajankohtaisista aiheista ja suuntauksista sekä herättää keskustelua ja keskustelua. Niiden sisältö ei välttämättä vastaa Euroopan työviranomaisen (ELA) tai Euroopan komission näkemystä. Lisäksi EURES ja ELA eivät tue edellä mainittuja kolmansien osapuolien verkkosivustoja.