Preskoči na glavno vsebino
EURES
Novice7. marec 2019Evropski organ za delo, Generalni direktorat za zaposlovanje, socialne zadeve in vključevanje

Pogajanja o plači: kje naj začnem?

Na svoji poklicni poti boste morda dobili priložnost, da se pogajate o svoji plači. To je zahtevna naloga. Naj postavite visoko postavko in tvegate, da boste žaljivi? Ali pa naj postavite nizko postavko in tvegate, da boste podcenili svoja znanja in spretnosti? V tem članku ponujamo nekaj nasvetov za začetek.

Salary negotiation: Where should I start?
EURES

Pozanimajte se

V pogajanja se boste želeli podati z jasno oblikovano plačo (ali razponom plače) v mislih, tako da boste imeli dobro izhodišče. Pri tem pa morate biti realistični, sicer boste ugotovili, da pogajanja ne gredo tako, kot bi si želeli. Pozanimajte se o podobnih delovnih mestih in z njimi povezanih plačah, saj vam lahko to prinese jasno sliko o tem, k čemu morate stremeti, poleg tega pa boste imeli na splošno boljše pogajalsko izhodišče.

Poznajte svojo vrednost

Morda dobro prodajate. Morda lahko natipkate 70 besed na minuto. Morda lahko določen koncept pretvorite v nekaj čarobnega. Ne glede na svoja znanja in spretnosti ste zaradi njih za podjetje dragoceni. Poleg tega ti predstavljajo odlične točke za pogajanje, zato jih nujno upoštevajte, ko se pripravljate na pogovor o plači.

Pustite, da delodajalec prevzame vodilno vlogo.

Tako kot vi bo verjetno tudi delodajalec imel v mislih jasno predstavo o plači. Ta je morda podobna vaši ali pa se od nje popolnoma razlikuje. Če delodajalcu pustite, da prevzame vodilno vlogo in prvi razkrije številko, boste lahko videli, kako blizu so vaša pričakovanja, in po želji prilagodili lastno postavko.

Pustite čustva ob strani.

Kar zaslužimo, lahko pomembno vpliva na številna področja našega življenja, zaradi česar so lahko pogajanja o plači zelo osebna izkušnja. To je sicer razumljivo, vendar je pomembno, da se pri tem v čim večji meri izognemo čustvom. Če ostanete mirni, boste nastopili bolj profesionalno, kar bo delodajalcu verjetno ugajalo. Na drugi strani obstaja nevarnost, da bi se zaradi čustev delodajalec odtujil, kar bi vaš pogajalski položaj oslabilo.

Vzemite si čas.

Pogajanja o plači so lahko naporna in stresna, zato smo pogosto v skušnjavi, da z njimi čim hitreje opravimo. Temu se morate upreti! Vzemite si čas in se prepričajte, da izpostavite vse točke, ki so za vas pomembne. Zadnja stvar, ki jo želite, je, da se s pogajanj vrnete polni obžalovanj.

Upamo, da vam bo s temi nasveti uspelo doseči želeno plačo. Srečno na vaših pogajanjih!

Članek je nastal v partnerstvu z evropskim portalom za zaposlitveno mobilnost, Eures.

 

Več o tem:

Evropski dnevi zaposlovanja

Drop’pin@EURES

Poiščite Euresovegasvetovalca

Življenjske in delovne razmere v državah Euresa

Euresova zbirka podatkov o prostih delovnih mestih

Euresove storitve za delodajalce

Euresov koledar prireditev

Prihodnji spletni dogodki

EURES na Facebooku

EURES na Twitterju

EURES na LinkedInu

Teme
Poslovanje/podjetništvoNamigi in nasvetiTrendi zaposlovanjaMladina
Sektor
Accomodation and food service activitiesActivities of extraterritorial organisations and bodiesActivities of households as employers, undifferentiated goods- and servicesAdministrative and support service activitiesAgriculture, forestry and fishingArts, entertainment and recreationConstructionEducationElectricity, gas, steam and air conditioning supplyFinancial and insurance activitiesHuman health and social work activitiesInformation and communicationManufacturingMining and quarryingOther service activitiesProfessional, scientific and technical activitiesPublic administration and defence; compulsory social securityReal estate activitiesTransportation and storageWater supply, sewerage, waste management and remediation activitiesWholesale and retail trade; repair of motor vehicles and motorcycles

Izjava o omejitvi odgovornosti

Članki so namenjeni zagotavljanju informacij uporabnikom portala EURES o aktualnih temah in trendih ter spodbujanju razprav in debat. Njihova vsebina ne odraža nujno stališča Evropskega urada za delo (ELA) ali Evropske komisije. Poleg tega EURES in ELA ne podpirata zgoraj omenjenih spletnih mest tretjih oseb.