Siirry pääsisältöön
EURES (EURopean Employment Services)
Uutisartikkeli12. maaliskuuta 2018Euroopan työviranomainen, Työllisyys-, sosiaali- ja osallisuusasioiden pääosasto

Oikea ansioluettelo oikeaan työpaikkaan Italian EURESin avulla

Italian EURES tarjoaa nuorille työnhakijoille välineitä, joiden avulla he voivat ottaa ensimmäiset askelensa kansainväliselle uralle.

The right CV for the right job, thanks to EURES Italy
EURES Abruzzo

Italian EURES tekee yhteistyötä italialaisen Teramon yliopiston kanssa ja tarjoaa seminaareja opiskelijoille, tutkinnon suorittaneille ja muillekin opettaen heitä laatimaan vakuuttavan ansioluettelon italiaksi ja englanniksi.

Osallistujat oppivat kirjoittamaan ansioluettelon kummallakin kielellä, varsinkin EU:n Europass-mallin mukaisesti, rekisteröimään ansioluettelonsa EURES-portaaliin, kirjoittamaan hakemuskirjeen italialaisille ja ulkomaisille työnantajille, kirjoittamaan avoimen hakemuksen, hakemaan työpaikkaa EURES-portaalissa ja esittelemään itsensä työhaastattelussa.

Monet nuoret työnhakijat ovat hyötyneet tästä hankkeesta. Yksi heistä on 24-vuotias Saverio Zappacosta Pescarasta, Italiasta. Hän opiskelee yliopistossa viestintätieteiden laitoksella ja viettää parhaillaan vuotta Wyomingin yliopistossa Yhdysvalloissa.

”Seminaari oli minulle käännekohta, koska se pidettiin juuri ennen lähtöäni Yhdysvaltoihin”, hän toteaa. ”Tajusin erot ansioluetteloiden välillä eri maissa ja sen, miten esittelen osaamiseni parhaiten ottaen huomioon maan, johon olen lähdössä, ja työpaikan, jota olen hakemassa. Ennen seminaaria en ymmärtänyt, että jotkin taidoistani ovat ainutlaatuisia, ja näin pystyin esittelemään ne entistä paremmin ansioluettelossani.” Päästyään Yhdysvaltoihin hän löysi heti työpaikan.

Toinen tyytyväinen osallistuja on taloustiedettä toista vuotta opiskeleva 22-vuotias Mirko Rabottini Teramosta, Italiasta.

”Seminaari oli ratkaisevan tärkeä ajatellen ansioluetteloani. Opin erityisesti sen, mitä mallia käytän ja miten mukautan sen kuhunkin hakemukseen”, hän toteaa.  ”Lopulta laadin infografiikalla varustetun ansioluettelon ja englanninkielisen version Europass-ansioluettelosta, jolla hain useaa työpaikkaa. Minut hyväksyi kolme viidestä virastosta, joihin oli hakenut.”

Italiassa Abruzzon alueella työskentelevä EURES-neuvoja Anna Bongiovanni johtaa yhteistyötä Teramon yliopiston kanssa. ”Yhteistyö alkoi vuonna 2011: 22. marraskuuta pidimme ensimmäisen seminaarin, jossa opastimme opiskelijoita laatimaan ansioluettelon kahdella kielellä”, hän toteaa.

Tapahtumasta on tullut kiinteä osa yliopiston kahta vuosittaista Career Day -tapahtumaa. Seuraava seminaari pidettiin 6. marraskuuta.

Teramon yliopiston rehtorin edustaja professori Christian Corsi on tyytyväinen EURES-yhteistyöhön.

”Seminaari on osa Career Day -tapahtumaamme, jossa tutkinnon suorittaneita ja opiskelijoita autetaan valmistautumaan työhaastatteluihin”, hän toteaa. ”Seminaarissa opiskelijat saavat paljon lisätietoa toimivista hakuvälineistä. Monet opiskelijat ovat hyötyneet tästä koulutuksesta, ja siinä nuoria opetetaan seuraamaan, millaisia taitoja ja ammatillisia profiileja työmarkkinoilla vaaditaan, ja parantamaan siten työllistyvyyttään.”

 

Asiaan liittyviä linkkejä

Teramon yliopisto

Italian EURESin seminaari ansioluetteloiden laatimisesta

Europass-malli

Työpaikkoja EURES-portaalissa

Teramon yliopiston Career Day

 

Lisätietoja

Euroopan työpaikkapäivät

Drop’pin@EURES

Etsi EURES-neuvojaa

Elin- ja työolot EURES-maissa

EURESin työpaikkatietokanta

EURES-palvelut työnantajille

EURESin tapahtumakalenteri

Tulevat online-tapahtumat

EURES Facebookissa

EURES Twitterissä

EURES LinkedInissä

EURES Google+:ssa

Tiedot

Aiheet
EURESin paras käytäntöVinkkejäRekrytointitrendit
Sektori
Accomodation and food service activitiesActivities of extraterritorial organisations and bodiesActivities of households as employers, undifferentiated goods- and servicesAdministrative and support service activitiesAgriculture, forestry and fishingArts, entertainment and recreationConstructionEducationElectricity, gas, steam and air conditioning supplyFinancial and insurance activitiesHuman health and social work activitiesInformation and communicationManufacturingMining and quarryingOther service activitiesProfessional, scientific and technical activitiesPublic administration and defence; compulsory social securityReal estate activitiesTransportation and storageWater supply, sewerage, waste management and remediation activitiesWholesale and retail trade; repair of motor vehicles and motorcycles

Vastuuvapauslauseke

Artikkelien tarkoituksena on tarjota EURES-portaalin käyttäjille tietoa ajankohtaisista aiheista ja suuntauksista sekä herättää keskustelua ja keskustelua. Niiden sisältö ei välttämättä vastaa Euroopan työviranomaisen (ELA) tai Euroopan komission näkemystä. Lisäksi EURES ja ELA eivät tue edellä mainittuja kolmansien osapuolien verkkosivustoja.