Gå til hovedindholdet
EURES (EURopean Employment Services)
Nyhedsartikel12. marts 2018Den Europæiske Arbejdsmarkedsmyndighed, Generaldirektoratet for Beskæftigelse, Sociale Anliggender, Arbejdsmarkedsforhold og Inklusion

Det rette cv til det rette job, takket være Eures Italien

Eures Italien udruster unge jobsøgende med værktøjerne til at hjælpe dem med at tage de første skridt mod en international karriere.

The right CV for the right job, thanks to EURES Italy
EURES Abruzzo

I samarbejde med Teramo Universitet, i Italien, tilbyder Eures Italien studerende, nyuddannede og offentligheden workshopper, hvor de lærer, hvordan de kan udarbejde overbevisende cv'er på italiensk og engelsk.

Deltagerne lærer, hvordan de skriver et cv på begge sprog, med fokus på den europæiske Europass-skabelon, registrerer deres cv på Euresportalen, skriver en ansøgning til arbejdsgivere i Italien og udlandet, skriver en uopfordret ansøgning, ansøger om en ledig stilling på Euresportalen og præsenterer sig selv under en jobsamtale.

Talrige unge jobsøgende høster frugterne af dette projekt. En af dem er Saverio Zappacosta, 24, fra Pescara, Italien, der er indskrevet på universitetets fakultet for kommunikationsvidenskaber og tilbringer et år på Wyoming Universitet i USA.

"Dette seminar var et vendepunkt for mig, da det blev afholdt, lige inden jeg rejste til USA," siger han. "Det gav mig mulighed for at forstå forskellene mellem cv'er i forskellige lande, og hvordan jeg bedst kunne fremvise mine kvalifikationer på grundlag af det land, jeg rejste til, og den type job, jeg søgte. Inden seminaret var jeg ikke klar over, at nogle af mine kvalifikationer var unikke, og jeg kunne sætte bedre fokus på dem i min dataliste." Han fandt med det samme et job, så snart han var ankommet til USA.

En anden tilfreds deltager er den 22-årige Mirko Rabottini fra Teramo, Italien, som studerer økonomi på andet år.

"Workshoppen var af afgørende betydning for udarbejdelsen af mit cv. Jeg lærte navnlig meget om, hvilken model jeg skulle bruge, og hvordan jeg kunne tilpasse den til specifikke ansøgninger," siger han. "I sidste ende lavede jeg et infografisk cv og en engelsk version af Europass-cv'et, som jeg har anvendt til at søge flere job. Jeg blev udvalgt af tre af de fem bureauer, jeg søgte hos."

Anna Bongiovanni, der er Euresvejleder i Abruzzo, Italien, leder samarbejdet med Teramo Universitet. "Samarbejdet opstod i 2011: Den 22. november i det pågældende år afholdt vi den første workshop, hvor vi gav studerende råd om, hvordan de kan udarbejde et cv på begge sprog," siger hun.

Arrangementet er blevet et fast element af universitetets to årlige karrieredage. Den næste workshop fandt sted den 6. november.

Professor Christian Corsi, der er repræsentant for rektoren for Teramo Universitet, er glad for samarbejdet med Eures.

"Seminaret er en del af vores karrieredag, som forbereder vores nyuddannede og studerende til jobsamtaler," siger han. "Workshoppen er meget nyttig med hensyn til at forbedre de studerendes kendskab til værktøjer til aktiv research. Mange studerende har deltaget i dette forløb, og det giver de unge deltagere en bevidsthed om behovet for at holde øje med, hvilke kvalifikationer og faglige profiler der kræves af jobmarkedet, og derved øge deres beskæftigelsesegnethed."

 

Relevante links:

Teramo Universitet

Eures Italiens workshop om udarbejdelse af cv'er

Europass-skabelon

Ledige stillinger på Euresportalen

Teramo Universitets karrieredag

 

Læs mere:

Europæiske jobdage

Drop'pin@EURES

Find en Euresvejleder

Leve- og arbejdsvilkår i Eureslandene

Eures' jobdatabase

Eures' tjenester for arbejdsgivere

Eures' kalender over events

Kommende onlineevents

Eures på Facebook

Eures på Twitter

Eures på LinkedIn

Eures på Google+

Emner
EURES bedste praksisRåd og tipsRekrutteringstendenser
Sektor
Accomodation and food service activitiesActivities of extraterritorial organisations and bodiesActivities of households as employers, undifferentiated goods- and servicesAdministrative and support service activitiesAgriculture, forestry and fishingArts, entertainment and recreationConstructionEducationElectricity, gas, steam and air conditioning supplyFinancial and insurance activitiesHuman health and social work activitiesInformation and communicationManufacturingMining and quarryingOther service activitiesProfessional, scientific and technical activitiesPublic administration and defence; compulsory social securityReal estate activitiesTransportation and storageWater supply, sewerage, waste management and remediation activitiesWholesale and retail trade; repair of motor vehicles and motorcycles

Ansvarsfraskrivelse

Artikler har til formål at give brugere af EURES-portalen information om aktuelle emner og tendenser og stimulere diskussion og debat. Deres indhold afspejler ikke nødvendigvis holdningen fra European Labor Authority (ELA) eller Europa-Kommissionen. Desuden støtter EURES og ELA ikke tredjepartswebsteder nævnt ovenfor.