Ugrás a fő tartalomra
EURES
Sajtócikk2017. október 25.Európai Munkaügyi Hatóság, A Foglalkoztatás, a Szociális Ügyek és a Társadalmi Befogadás Főigazgatósága

Felvétel mindenkinek

Miért tud ugyanannyit nyújtani egy munkatapasztalattal rendelkező fiatal alkalmazottjelölt, mint az, akinek diplomája van?

Recruitment for all

Európában az egyetemre járó fiatalok száma megugrott az utóbbi évtizedekben. Sok országban az egyetemet az iskola elvégzése utáni természetes lépésnek tekintették, és kevés választási lehetőség állt a fiatalok előtt azon kívül, hogy egyenesen munkába álljanak. Jóllehet ez a hozzáállás az utóbbi években a szakoktatás és -képzés előtérbe kerülésével és a gyakornoki programok térnyerésével megváltozott, sok vállalat és szervezet még mindig ragaszkodik ahhoz, hogy a leendő alkalmazottaik diplomával rendelkezzenek.

Néhány ágazat – különösen a természettudományos vagy az orvosi ágazatok – számára az egyetemi diploma megkövetelése valóban alapvető fontosságú. De mi a helyzet azokkal az ágazatokkal, amelyek nincsenek ebben a helyzetben? Vajon elszalaszthatják a tökéletes jelentkezőt egyszerűen azért, mert az a fiatal a munkát választja a tanulás helyett?

Igen, úgy gondoljuk, elszalaszthatják.

Való életbeli tapasztalat

A diplomával nem rendelkezők ugyanannyit nyújthatnak, mint a diplomások, csak más módon. Míg náluk hiányozhat az egyetemi kurzusokon tanított ismeretanyag és élvonalbeli technikák, nagyobb valószínűséggel rendelkeznek jelentős munkatapasztalattal – valószínűleg több évvel – és ez a való életbeli tapasztalat felbecsülhetetlen értékű, amikor az üzlet előreviteléről van szó. Az iparra, az ügyfelekre, eljárásokra és a szemléletre vonatkozó tudás jól képzett alkalmazottat eredményez, akinek olyan rálátása van, amellyel egy diplomás valószínűleg nem rendelkezik.

Személyes készségek

Kommunikáció, csapatmunka, problémamegoldás, tárgyalás... a munka jóval több, mint pusztán gyakorlati tudás. Bár természetesen az egyetemi élet is merít a hatékony kommunikáció és a csapatmunka aspektusaiból, ezek a „személyes készségek" jellemzően a munkahelyi tapasztalat során fejlődnek ki. A fiatal munkavállalók megtanulják, hogyan viseljék a felelősséget, dolgozzanak nyomás alatt és kezeljék a határidőket úgy, ahogyan az egyetemet végzett társaik nem biztos, hogy megtanulták.

A munkahely ismerete

Az egyetem utáni első munkahelyre besétálni sokkoló lehet. Nemcsak a környezet teljesen új, hanem a munkahelyi élet is más szemléletet igényel, mint az egyetemi élet. Időt vehet igénybe a megfelelő viselkedés elsajátítása és az alkalmazkodás az olyan kollégákkal való együttműködéshez, akiknek mind megvan a maguk szemlélete és furcsa szokásaik.

Azok számára, akik a diploma helyett munkatapasztalatot szereztek, valószínűleg könnyebb az átmenet, mivel korábban már megtapasztalhatták a munkahelyi környezetet. Ők szintén képesek lesznek azonnal hozzájárulni a cég előremeneteléhez a már meglévő készségeik révén, és nem kell úgy betanítani őket, ahogyan a diplomásokat általában.

Egyenlő bánásmód

Természetesen nem azt mondjuk, hogy a cégek soha ne vegyenek fel diplomásokat – végső soron a diplomások sokat nyújtanak, és az egyetemen eltöltött idő sok értékes tanulsággal szolgál. Azonban minden lehetőség szabad mérlegelésével és a munkatapasztalattal rendelkezők egyenlő bánásmódban részesítésével a vállalatok és a szervezetek mindkét világ legjobbjaiból profitálhatnak, és megtalálhatják cégük számára az ideális jelentkezőt.

A jó csapathoz jó munkahely szükséges, így érdemes egy pillantást vetni az 5 tipp arra, hogyan teremthet motiváló munkahelyet c. írásunkra néhány ötletért.

 

További információk:

Európai Foglalkoztatási Napok

Drop’pin@EURES

Az Ön EURES-tanácsadója

Élet- és munkakörülmények az EURES-országokban

EURES állásadatbázis

Az EURES szolgáltatásai munkaadóknak

EURES rendezvénynaptár

Közelgő online események

Az EURES a Facebookon

Az EURES a Twitteren

Az EURES a LinkedInen

Az EURES a Google+-on

Témák
Üzlet / VállalkozásToborzási trendekIfjúság
Kapcsolódó szakasz(ok)
Élet és munka
Ágazat
Accomodation and food service activitiesActivities of extraterritorial organisations and bodiesActivities of households as employers, undifferentiated goods- and servicesAdministrative and support service activitiesAgriculture, forestry and fishingArts, entertainment and recreationConstructionEducationElectricity, gas, steam and air conditioning supplyFinancial and insurance activitiesHuman health and social work activitiesInformation and communicationManufacturingMining and quarryingOther service activitiesProfessional, scientific and technical activitiesPublic administration and defence; compulsory social securityReal estate activitiesTransportation and storageWater supply, sewerage, waste management and remediation activitiesWholesale and retail trade; repair of motor vehicles and motorcycles

Jogi nyilatkozat

A cikkek célja az EURES portál felhasználóinak tájékoztatása az aktuális témákról és trendekről, valamint viták és viták ösztönzése. Tartalmuk nem feltétlenül tükrözi az Európai Munkaügyi Hatóság (ELA) vagy az Európai Bizottság álláspontját. Ezenkívül az EURES és az ELA nem támogatja a fent említett harmadik felek webhelyeit.