Skip to main content
EURES
News article27 juni 2017European Labour Authority, Directorate-General for Employment, Social Affairs and Inclusion

Både kvalitet og kvantitet på slovakiske jobbmesser

Cruiseselskaper og byggefirmaer fra hele Europa ønsker nye arbeidstakere fra Slovakia velkommen, takket være en europeiske jobbdag.

Quality and quantity on offer at Slovakian jobs fair
EURES SK

Over 200 innenlandske og utenlandske utstillere deltok på aprilutgaven av Job Expo 2017 i Nitra i Slovakia, og 50 av dem sto på paviljongen til De europeiske jobbdagene og presenterte jobbmuligheter i utlandet. Blant utstillerne var arbeidsgivere, representanter fra private bemanningsbyråer og europeiske informasjonsnettverk med base i Slovakia. I tillegg deltok Eures-rådgivere fra 10 land.

Serge Terburg er områdeleder for Alertec Group i Nederland, som spesialiserer seg på rekruttering til teknisk sektor og bygg- og anleggsbransjen. – Eures ønsket oss velkommen med åpne armer, forteller han. – Vi snakket med svært mange jobbsøkere, og de første arbeidstakerne har allerede kommet seg i arbeid hos oppdragsgiveren. De slovakiske arbeidstakerne er godt kvalifisert og har gode engelskkunnskaper, så både vi og oppdragsgiverne våre er svært godt fornøyd.

Også Stefan Liebig, daglig leder for det slovakiske bemanningsbyrået Backup, gleder seg over resultatene. – Vi har allerede tre kandidater som har begynt å jobbe for et ledende elvecruiseselskap, og de er fornøyd med de nye jobbene sine, forteller han. – I tillegg har vi fire kandidater som er inne til annengangsintervju for det tyske elvecruiseselskapet A-ROSA. Når det gjelder cruisebåter som seiler til sjøs, er vi i kontraktfasen med tre kandidater. Så totalt sett kan vi si at det har vært en vellykket prosess, og at vi har klart å nå ut til potensielle arbeidsgivere.

I løpet av den to dager lange jobbmessen oppsøkte 6 500 personer paviljongen til De europeiske jobbdagene for å få informasjon om hvordan det er å jobbe i utlandet. Blant utstillerne var Eures-rådgivere fra Tsjekkia, Ungarn, Østerrike, Polen, Bulgaria, Nederland, Tyskland, Sverige, Finland og Litauen.

Den svenske Eures-rådgiveren Olof Person sier: – På messen var det flere svært relevante kandidater med tanke på Sveriges behov. Vi må ikke bare se på kvantitet, men også kvalitet. Jeg møtte faktisk noen kandidater som snakket litt svensk, og det er det ikke ofte jeg gjør! Vi gleder oss til å komme tilbake neste år.

Annabelle Schmitt, Eures-rådgiver basert i Dortmund, forteller: – De fleste jobbsøkerne vi snakket med – minst femti eller seksti – var interessert i hotell- og restaurantbransjen. Foruten "flaskehalssektorer" som logistikk, bygg og anlegg og IT var det flere lærere med utmerkede tyskkunnskaper som var interessert i å jobbe i Tyskland, samt en laboratoriekjemiker og en førskolelærer. Vi kommer til å ta kontakt med alle kandidatene som ga oss CV-en sin, og vil hjelpe dem videre med jobbsøkingen.

Utstillerne kunne tilby til sammen 4 258 ledige stillinger, hovedsakelig innen bygg og anlegg, helse og omsorg og hotell- og restaurantbransjen, og i yrker som snekker, metallarbeider, sveiser, operatør og sjåfør. Jobber for europeiske cruiseselskaper var nytt av året.

Utenlandske arbeidsgivere gjennomførte 435 jobbintervjuer i løpet av den to dager lange messen og planlegger å ansette 294 nye arbeidstakere. I et brev til utstillerne etter arrangementet skrev Matúš Caban, som er nasjonal koordinator for Eures Slovakia, følgende: – Vi er overbevist om at årets jobbmesse har bidratt til at dere har funnet de rette kandidatene til de ledige stillingene deres, og vi ønsker dere velkommen tilbake til neste års jobbmesse!

 

Relevante lenker:

Job Expo 2017

Alertec Group

Det slovakiske bemanningsbyrået Backup

 

Les mer:

Finn en Eures-rådgiver

Leve- og arbeidsvilkår i Eures-landene

Eures' jobbdatabase

Eures' tjenester for arbeidsgivere

Eures' aktivitetskalender

Kommende arrangementer på nett

Eures på Facebook

Eures på Twitter

Eures på LinkedIn

Eures på Google+

Nærmere opplysninger

Temaer
Business /EntreprenørskapEURES beste praksisEksterne interessenterJobbdager/arrangementerRekrutteringstrenderSosiale medier
Relaterte seksjon(er)
Leve- og arbeidsvilkår
Sektor
Accomodation and food service activitiesActivities of extraterritorial organisations and bodiesActivities of households as employers, undifferentiated goods- and servicesAdministrative and support service activitiesAgriculture, forestry and fishingArts, entertainment and recreationConstructionEducationElectricity, gas, steam and air conditioning supplyFinancial and insurance activitiesHuman health and social work activitiesInformation and communicationManufacturingMining and quarryingOther service activitiesProfessional, scientific and technical activitiesPublic administration and defence; compulsory social securityReal estate activitiesTransportation and storageWater supply, sewerage, waste management and remediation activitiesWholesale and retail trade; repair of motor vehicles and motorcycles

Ansvarsfraskrivelse

Artiklene er ment å gi brukere av EURES-portalen informasjon om aktuelle emner og trender og stimulere til diskusjon og debatt. Innholdet deres gjenspeiler ikke nødvendigvis synet til European Labour Authority (ELA) eller EU-kommisjonen. EURES og ELA støtter heller ikke tredjeparts nettsteder nevnt ovenfor.