Direct naar de inhoud
EURES
Nieuwsartikel17 maart 2023Europese Arbeidsautoriteit, Directoraat-generaal Werkgelegenheid, Sociale Zaken en Inclusie

Doe mee en help evenementen rond vaardigheden in de hele EU te promoten tijdens het Europees Jaar van de vaardigheden!

De Europese Commissie heeft 2023 uitgeroepen tot het Europees Jaar van de vaardigheden is om aandacht te vragen voor vaardigheden. Hiertoe heeft zij onder meer een speciale toolkit ontwikkeld om belanghebbenden in heel Europa te helpen hun evenementen te promoten en mediarelaties te versterken.

Promote and join skills events across the EU during the European Year of Skills!

Vaardigheden in de schijnwerpers zetten

Het Europees Jaar van de vaardigheden is bedoeld om mensen te helpen de juiste vaardigheden te verwerven voor hoogwaardige banen en om bedrijven, met name kleine en middelgrote ondernemingen, te helpen om de vaardighedenkloof in de EU aan te pakken. Om dit te bereiken gaan verschillende belanghebbenden in 2023 in heel Europa:

  • de aandacht vestigen op mogelijkheden en activiteiten voor de ontwikkeling van vaardigheden;
  • de grensoverschrijdende erkenning van kwalificaties bevorderen;
  • organisaties en mensen samenbrengen om hun ervaringen en inzichten te delen;
  • ruchtbaarheid geven aan relevante EU-initiatieven en financieringsmogelijkheden.

Organisaties, scholen, werkgevers en andere relevante actoren in de hele EU zijn uitgenodigd om hun eigen evenementen en activiteiten te organiseren en deze te promoten op de officiële kaart van het Europees Jaar van de vaardigheden. Via de dynamische kaart kun je ook vaardigheidsgerelateerde evenementen in heel Europa vinden en je ervoor inschrijven.

Toolkit “Europees Jaar van de vaardigheden”

De Commissie heeft een speciale communicatietoolkit samengesteld om het organiseren en promoten van evenementen te vergemakkelijken en een consistente presentatie te waarborgen. De toolkit bevat:

  • een herkenbare visuele identiteit om alle in het kader van het Jaar georganiseerde activiteiten met elkaar te verbinden;
  • een visuele handtekening in verschillende talen en formaten;
  • een gebruiksklare PowerPoint-template;
  • een beeldbank;
  • een e-mailhandtekening;
  • een achtergrond voor Microsoft Teams.

Bekijk de communicatietoolkit.

Registreer uw evenement of activiteit op de website van het Europees Jaar van de vaardigheden om het zichtbaar te maken voor mensen in heel Europa.

 

Links:

Website van het Europees Jaar van de vaardigheden

Toolkit “Europees Jaar van de vaardigheden”

Evenement/activiteit registreren voor het Europees Jaar van de vaardigheden

 

Meer informatie:

Europese banendagen

Zoek een EURES-adviseur

Leven en werken in EURES-landen

EURES-vacaturebank

EURES-diensten voor werkgevers

EURES-evenementenkalender

Toekomstige online-evenementen

EURES op Facebook

EURES op Twitter

EURES op LinkedIn

Onderwerpen
Bedrijf/OndernemerschapJobdagen/evenementenArbeidsmarktnieuws/mobiliteitsnieuwsJeugd
Gerelateerde sectie(s)
Hulp & ondersteuningLeren
Sector
Accomodation and food service activitiesActivities of extraterritorial organisations and bodiesActivities of households as employers, undifferentiated goods- and servicesAdministrative and support service activitiesAgriculture, forestry and fishingArts, entertainment and recreationConstructionEducationElectricity, gas, steam and air conditioning supplyFinancial and insurance activitiesHuman health and social work activitiesInformation and communicationManufacturingMining and quarryingOther service activitiesProfessional, scientific and technical activitiesPublic administration and defence; compulsory social securityReal estate activitiesTransportation and storageWater supply, sewerage, waste management and remediation activitiesWholesale and retail trade; repair of motor vehicles and motorcycles

Vrijwaring

De artikelen zijn bedoeld om gebruikers van het EURES-portaal informatie te verstrekken over actuele onderwerpen en trends en om discussie en debat te stimuleren. Hun inhoud komt niet noodzakelijk overeen met het standpunt van de Europese Arbeidsautoriteit (ELA) of de Europese Commissie. Bovendien onderschrijven EURES en ELA de bovengenoemde websites van derden niet.