Направо към основното съдържание
Лого
EURES
Новинарска статия17 Mарт 2023 г.Европейски орган по труда, Генерална дирекция „Трудова заетост, социални въпроси и приобщаване“

Популяризирайте и обединявайте събития за умения в ЕС по време на Европейската година на уменията!

Европейската комисия обяви, че 2023 г. е Европейската година на уменията, с което поставя уменията в центъра на вниманието. Като част от това тя е подготвила специален набор от инструменти, за да помогне на заинтересованите страни в Европа да популяризират своите прояви и да засилят връзките си с медиите.

Promote and join skills events across the EU during the European Year of Skills!

Поставяне на уменията в центъра на вниманието

Целта на Европейската година на уменията е да се помогне на хората да придобият подходящи умения за постигане на качество на работното място и да се помогне на предприятията, и по-специално на МСП, да се справят с недостига на умения в ЕС. За да се постигне това, през цялата 2023 г. различните заинтересовани страни в цяла Европа:

  • ще представят възможности и дейности за развитие на уменията;
  • ще насърчават по-лесното признаване на квалификациите в други държави;
  • ще уреждат срещи на организации и хора, които да споделят своя опит и знания;
  • ще повишават осведомеността за съответните инициативи и възможностите за финансиране от ЕС.

Организациите, училищата, работодателите и други заинтересовани страни в целия ЕС се приканват да организират свои собствени прояви и дейности и да ги популяризират на официалната карта на Европейската година на уменията. Динамичната карта може да се използва също за намиране и участие в събития, свързани с умения, в цяла Европа.

Набор от инструменти за комуникация за Европейската година на уменията

Комисията е изготвила специален набор от инструменти за комуникация, за да улесни организирането и насърчаването на събития и да гарантира последователност. Наборът от инструменти включва:

  • разпознаваема визуална идентичност, свързваща всички дейности, организирани в рамките на Европейската година;
  • визуален подпис на различни езици и в различни формати;
  • готов образец в PowerPoint;
  • база данни със снимки;
  • електронен подпис;
  • фон от Microsoft Teams.

Разгледайте набора от инструменти за комуникация.

Регистрирайте събитие или дейност, свързани с вашите умения, на уебсайта на Европейската година на уменията, за да бъде то видимо за хората в цяла Европа.

 

Връзки по темата:

Уебсайт на Европейската година на уменията

Набор от инструменти за комуникация за Европейската година на уменията

Регистрирайте събитие/дейност за Европейската година на уменията

 

Допълнителна информация:

Европейски дни на труда

Намерете съветници на EURES

Условия на живот и труд в страните от EURES

База данни с работни места на EURES

Услуги на EURES за работодатели

Календар на събитията на EURES

Предстоящи онлайн събития

EURES във Facebook

EURES в Twitter

EURES в LinkedIn

Теми
Бизнес /ПредприемачествоДни/събития на работаНовини от пазара на труда/новини за мобилносттаМладост
Свързан раздел(и)
Помощ и съдействиеУчене
Сектор
Accomodation and food service activitiesActivities of extraterritorial organisations and bodiesActivities of households as employers, undifferentiated goods- and servicesAdministrative and support service activitiesAgriculture, forestry and fishingArts, entertainment and recreationConstructionEducationElectricity, gas, steam and air conditioning supplyFinancial and insurance activitiesHuman health and social work activitiesInformation and communicationManufacturingMining and quarryingOther service activitiesProfessional, scientific and technical activitiesPublic administration and defence; compulsory social securityReal estate activitiesTransportation and storageWater supply, sewerage, waste management and remediation activitiesWholesale and retail trade; repair of motor vehicles and motorcycles

Опровержение

Статиите имат за цел да предоставят на потребителите на портала EURES информация по актуални теми и тенденции и да стимулират дискусия и дебат. Тяхното съдържание не отразява непременно гледната точка на Европейския орган по труда (ELA) или Европейската комисия. Освен това EURES и ELA не подкрепят споменатите по-горе уебсайтове на трети страни.