Skip to main content
EURES
News article21 februar 2018European Labour Authority, Directorate-General for Employment, Social Affairs and Inclusion

Det personlige preget: Historier fra virkeligheten om å arbeide i Danmark

Workindenmark har gitt ut en ny brosjyre som gjengir flere personlige suksesshistorier til mennesker som tok det modige skrittet å bo og arbeide i Danmark.

The personal touch: Real stories of making it work in Denmark.

Brosjyren heter “Making it Work in Denmark” (Få det til i Danmark) og følger prøvelsene til åtte mennesker, alle fra ulike samfunnslag, som forlot hjem, venner og familie for å starte et Danmark-eventyr.

Workindenmark er en offentlig arbeidsformidler som har som mål å hjelpe utenlandske kandidater med å finne arbeid i det danske markedet, samt å hjelpe arbeidsgivere med å finne personale til stillinger som er vanskelige å få besatt. Brosjyren er laget for å gi et realistisk bilde av hva det innebærer å flytte til og bo i Danmark som utlending.

“Making it Work in Denmark” viser fram det rike utbudet av muligheter i det danske arbeidsmarkedet. Personene i brosjyren fant nye stillinger på mange ulike områder, som ingeniørarbeid, helsevesen, miljø- og biovitenskap, kommunikasjon og IT.

Brosjyren gir innsikt i årsakene til flyttingen, førsteinntrykket av landet og kulturen, vanskelighetene folk opplevde og hvordan de taklet dem, samt nyansene de fant ved ankomst.

Som Pedro Leitao, som flyttet til Aars fra Lisboa, Portugal sier: “Den største overraskelsen for meg, var at danskene var så åpne ... allerede etter den andre uken ble jeg invitert på middag.”

Andre forklarer hvor overrasket de ble over det flate hierarkiet i den danske ledelsesstrukturen, som gjør det raskere og enklere å stige i gradene enn i enkelte andre land.

Brosjyren gir en dypere forståelse for balansen mellom arbeid og privatliv i Danmark. Som Fabrizio Moroni, som er fra Milano, men nå bor i Skanderborg, sier: “Jeg ble virkelig overrasket over at alt er så avslappet i forhold til det jeg er vant til, men fortsatt veldig produktivt ... Her arbeider jeg mindre, men mer fokusert. Det er en stor forskjell i arbeidskulturen.”

Brosjyren gir deg et realistisk bilde av hvordan det faktisk føles å flytte. Det dreier seg om mer enn statistikk og tall, nemlig virkelige mennesker og deres opplevelser, fortalt av dem selv.

Hvis du ser etter en ny jobb, en karriereendring og en ny livsstil, hvorfor ikke vurdere Danmark? Kontakt Workindenmark for å få ditt eget eksemplar av “Making it Work in Denmark” eller last ned pdf-versjonen fra nettstedet. Du kan komme i kontakt på e-post workindenmarkatworkindenmark [dot] dk (workindenmark[at]workindenmark[dot]dk) eller på live-chat hver fredag fra 10–13 (CET).

 

Relevante lenker:

Workindenmark

 

Les mer:

Finn en Eures-rådgiver

Leve- og arbeidsvilkår i Eures-landene

Eures’ jobbdatabase

Eures’ tjenester for arbeidsgivere

Eures' aktivitetskalender

Kommende arrangementer på nett

Eures på Facebook

Eures på Twitter

Eures på LinkedIn

 

Nærmere opplysninger

Temaer
Suksesshistorier
Relaterte seksjon(er)
Leve- og arbeidsvilkår
Sektor
Accomodation and food service activitiesActivities of extraterritorial organisations and bodiesActivities of households as employers, undifferentiated goods- and servicesAdministrative and support service activitiesAgriculture, forestry and fishingArts, entertainment and recreationConstructionEducationElectricity, gas, steam and air conditioning supplyFinancial and insurance activitiesHuman health and social work activitiesInformation and communicationManufacturingMining and quarryingOther service activitiesProfessional, scientific and technical activitiesPublic administration and defence; compulsory social securityReal estate activitiesTransportation and storageWater supply, sewerage, waste management and remediation activitiesWholesale and retail trade; repair of motor vehicles and motorcycles

Ansvarsfraskrivelse

Artiklene er ment å gi brukere av EURES-portalen informasjon om aktuelle emner og trender og stimulere til diskusjon og debatt. Innholdet deres gjenspeiler ikke nødvendigvis synet til European Labour Authority (ELA) eller EU-kommisjonen. EURES og ELA støtter heller ikke tredjeparts nettsteder nevnt ovenfor.