Siirry pääsisältöön
EURES
Uutisartikkeli21. helmikuuta 2018Euroopan työviranomainen, Työllisyys-, sosiaali- ja osallisuusasioiden pääosasto

Henkilökohtaisesti: tositarinoita onnistumisista Tanskassa

Workindenmark on julkaissut uuden kirjasen, johon on koottu menestystarinoita ihmisistä, jotka ovat tehneet rohkean muutoksen ja muuttaneet asumaan ja työskentelemään Tanskaan.

The personal touch: Real stories of making it work in Denmark.

Kirjasessa Making it Work in Denmark seurataan kahdeksan hyvin erilaisista taustoista tulevan henkilön kokemuksia ja koettelemuksia heidän jätettyään kotinsa, ystävänsä ja perheensä ja aloitettua uuden seikkailun Tanskassa.

Workindenmark on julkinen työvoimapalvelu, jonka tavoitteena on auttaa kansainvälisiä hakijoita löytämään työpaikka Tanskan markkinoilta ja avustaa työnantajia löytämään henkilökuntaa vaikeasti täytettäviin tehtäviin. Kirjasen tarkoituksena on antaa realistinen kuva siitä, millaista on muuttaa Tanskaan ja asua maassa ulkomaalaisena työntekijänä.

Making it Work in Denmark esittelee Tanskan työmarkkinoiden mahdollisuuksien kirjoa. Kirjasessa esiintyvät henkilöt löysivät uuden työpaikan eri ammattialoilta, kuten tekniikka, terveydenhuolto, biotieteet, viestintä ja tietotekniikka.

Kirjasessa käsitellään syitä muuttoon, ensivaikutelmia maasta ja kulttuurista, muuttajien kohtaamia vaikeuksia ja niistä selviämistä sekä maahan saavuttaessa havaittuja pieniä yksityiskohtia.

Lissabonista Portugalista Årsiin muuttanut Pedro Leitao kertoo: ”Suurin yllätys minulle oli, että tanskalaiset olivat niin avoimia. Jo toisen viikon jälkeen minut kutsuttiin illalliselle.”

Toiset sanovat yllättyneensä hierarkian puutteesta tanskalaisyritysten hallintorakenteissa, minkä ansiosta uralla eteneminen on nopeampaa ja helpompaa kuin joissakin muissa maissa.

Kirjanen antaa yksityiskohtaisempaa tietoa työn ja henkilökohtaisen elämän tasapainosta Tanskassa. Milanosta muuttanut nykyinen skanderborgilainen Fabrizio Moroni toteaa: ”Olen todella yllättynyt siitä, että täällä asiat otetaan paljon rennommin kuin mihin olen tottunut, mutta tuottavuus on silti korkeaa. Täällä teen töitä vähemmän mutta keskittyneemmin. Se on yksi suuri ero työkulttuurissa.”

Kirjanen antaa todentuntuisen käsityksen siitä, millaista Tanskaan muuttaminen on. Siinä mennään tilastojen ja numeroiden taakse ja annetaan oikeiden ihmisten kertoa kokemuksistaan omin sanoin.

Jos etsit uutta työtä tai mietit uranvaihtoa ja uudenlaista elämäntapaa, mikset harkitsisi Tanskaa. Ota yhteyttä Workindenmark-palveluun, jos haluat oman kappaleen Making it Work in Denmark -kirjasesta, tai lataa pdf-versio verkkosivustolta. Voit ottaa yhteyttä sähköpostitse workindenmarkatworkindenmark [dot] dk (workindenmark[at]workindenmark[dot]dk) tai online-chatissä perjantaisin klo 10.00–13.00 (CET).

 

Asiaan liittyviä linkkejä:

Workindenmark

 

Lisätietoja:

Hae EURES-neuvojaa

Elin- ja työolot EURES-maissa

EURESin työpaikkatietokanta

EURES-palvelut työnantajille

EURESin tapahtumakalenteri

Tulevat online-tapahtumat

EURES Facebookissa

EURES Twitterissä

EURES LinkedInissä

Aiheet
Menestystarinat
Aiheeseen liittyvä(t) osio(t)
Asuminen ja työskentely
Sektori
Accomodation and food service activitiesActivities of extraterritorial organisations and bodiesActivities of households as employers, undifferentiated goods- and servicesAdministrative and support service activitiesAgriculture, forestry and fishingArts, entertainment and recreationConstructionEducationElectricity, gas, steam and air conditioning supplyFinancial and insurance activitiesHuman health and social work activitiesInformation and communicationManufacturingMining and quarryingOther service activitiesProfessional, scientific and technical activitiesPublic administration and defence; compulsory social securityReal estate activitiesTransportation and storageWater supply, sewerage, waste management and remediation activitiesWholesale and retail trade; repair of motor vehicles and motorcycles

Vastuuvapauslauseke

Artikkelien tarkoituksena on tarjota EURES-portaalin käyttäjille tietoa ajankohtaisista aiheista ja suuntauksista sekä herättää keskustelua ja keskustelua. Niiden sisältö ei välttämättä vastaa Euroopan työviranomaisen (ELA) tai Euroopan komission näkemystä. Lisäksi EURES ja ELA eivät tue edellä mainittuja kolmansien osapuolien verkkosivustoja.