Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο
Λογότυπο
EURES
Ειδησεογραφικό άρθρο21 Φεβρουαρίου 2018Ευρωπαϊκή Αρχή Εργασίας, Γενική Διεύθυνση Απασχόλησης, Κοινωνικών Υποθέσεων και Ένταξης

Η προσωπική πινελιά: αληθινές ιστορίες ανθρώπων που τα κατάφεραν στη Δανία

Η Υπηρεσία Workindenmark δημοσίευσε ένα νέο φυλλάδιο που παρουσιάζει τις επιτυχημένες ιστορίες ανθρώπων που έκαναν το τολμηρό βήμα να μετακομίσουν στη Δανία για να ζήσουν και να εργαστούν εκεί.

The personal touch: Real stories of making it work in Denmark.

Στο φυλλάδιο με τίτλο «Making it Work in Denmark» εξιστορούνται οι δοκιμασίες και οι περιπέτειες οκτώ ανθρώπων με διαφορετική πορεία, οι οποίοι άφησαν τα σπίτια τους, τους φίλους και τις οικογένειές τους για το ξεκίνημα μιας περιπέτειας στη Δανία.

To Workindenmark είναι μια δημόσια υπηρεσία εύρεσης εργασίας που έχει στόχο να βοηθήσει τους διεθνείς υποψηφίους να βρουν εργασία στην αγορά της Δανίας και να στηρίξει τους εργοδότες στην προσπάθειά τους να βρουν προσωπικό για θέσεις που είναι δύσκολο να πληρωθούν. Η Υπηρεσία δημοσίευσε το φυλλάδιο για να δώσει μια πραγματική εικόνα του τι σημαίνει η μετεγκατάσταση και η ζωή στη Δανία για έναν απόδημο πολίτη.

Στο «Making it Work in Denmark» προβάλλεται ο πλούτος των ευκαιριών στην αγορά εργασίας της Δανίας. Στο φυλλάδιο παρουσιάζονται οι ιστορίες ατόμων που βρήκαν νέες θέσεις σε διάφορους επαγγελματικούς τομείς, όπως στον μηχανολογικό και στον υγειονομικό τομέα, στις βιοεπιστήμες και στον τομέα των επικοινωνιών και της πληροφορικής.

Επισημαίνονται οι λόγοι της μετακόμισής τους, οι πρώτες τους εντυπώσεις για τη χώρα και την κουλτούρα, οι δυσκολίες που αντιμετώπισαν και ο τρόπος με τον οποίον τις ξεπέρασαν, καθώς και οι μικρές διαφορές που ανακάλυψαν κατά την άφιξή τους.

Ο Pedro Leitao, ο οποίος μετακόμισε στο Aars από τη Λισαβόνα της Πορτογαλίας, αναφέρει τα εξής: «Δεν περίμενα οι Δανοί να είναι τόσο ανοιχτοί ... μετά από μόλις δύο βδομάδες με κάλεσαν σε δείπνο».

Άλλοι περιγράφουν την έκπληξη που τους προκάλεσε η έλλειψη ιεραρχίας στη διοικητική δομή της Δανίας, η οποία επιτρέπει γρηγορότερη και ευκολότερη επαγγελματική εξέλιξη από ό,τι σε μερικές άλλες χώρες.

Το φυλλάδιο μάς βοηθά να κατανοήσουμε την ισορροπία μεταξύ επαγγελματικής και προσωπικής ζωής στη Δανία.  Ο Fabrizio Moroni, ο οποίος κατάγεται από το Μιλάνο και τώρα κατοικεί στο Skanderborg, αναφέρει τα εξής: «Με εξέπληξε το γεγονός ότι το περιβάλλον είναι πιο χαλαρό σε σύγκριση με αυτό που είχα συνηθίσει. Ωστόσο, η παραγωγικότητα είναι εξίσου υψηλή... Εδώ εργάζομαι λιγότερες ώρες, αλλά περισσότερο συγκροτημένα. Η διαφορά στην εργασιακή νοοτροπία είναι μεγάλη».

Το φυλλάδιο μάς δίνει μια σαφή εικόνα του τι ακριβώς σημαίνει μια τέτοια αλλαγή. Παρέχονται στατιστικές και στοιχεία, αλλά περιγράφονται επίσης και οι αληθινές ιστορίες και εμπειρίες συγκεκριμένων ατόμων, με βάση τα ίδια τους τα λόγια.

Εάν αναζητάτε νέα εργασία, μια αλλαγή στην καριέρα σας και έναν νέο τρόπο ζωής, λάβετε υπόψη τη Δανία. Επικοινωνήστε με την Υπηρεσία Workindenmark για να αποκτήσετε το δικό σας αντίτυπο του «Making it Work in Denmark» ή κατεβάστε την έκδοση pdf από τον ιστότοπο. Μπορείτε να επικοινωνήσετε μέσω ηλεκτρονικού ταχυδρομείου στη διεύθυνση workindenmarkatworkindenmark [dot] dk (workindenmark[at]workindenmark[dot]dk) ή μέσω ζωντανής διαδικτυακής συζήτησης (chat) κάθε Παρασκευή από τις 10 π.μ. έως τη 1 μ.μ. (ώρα Κεντρικής Ευρώπης).

 

Σχετικοί σύνδεσμοι:

Workindenmark

 

Διαβάστε περισσότερα:

Αναζητήστε  σύμβουλοEURES

Συνθήκες διαβίωσης και εργασίας στις χώρες EURES

Βάση αναζήτησης εργασίας EURES

Υπηρεσίες EURES για τους εργοδότες

Πρόγραμμα εκδηλώσεων EURES

Προσεχείς διαδικτυακές εκδηλώσεις

Το EURES στο Facebook

Το EURES στο Twitter

Το EURES στο LinkedIn

Λεπτομέρειες

Θέματα
Ιστορίες επιτυχίας
Σχετικές ενότητες
Διαβίωση και εργασία
Τομέας
Accomodation and food service activitiesActivities of extraterritorial organisations and bodiesActivities of households as employers, undifferentiated goods- and servicesAdministrative and support service activitiesAgriculture, forestry and fishingArts, entertainment and recreationConstructionEducationElectricity, gas, steam and air conditioning supplyFinancial and insurance activitiesHuman health and social work activitiesInformation and communicationManufacturingMining and quarryingOther service activitiesProfessional, scientific and technical activitiesPublic administration and defence; compulsory social securityReal estate activitiesTransportation and storageWater supply, sewerage, waste management and remediation activitiesWholesale and retail trade; repair of motor vehicles and motorcycles

Αποποίηση ευθυνών

Τα άρθρα προορίζονται να παρέχουν στους χρήστες της πύλης EURES πληροφορίες για τρέχοντα θέματα και τάσεις και να ενθαρρύνουν τη συζήτηση και τη συζήτηση. Το περιεχόμενό τους δεν αντικατοπτρίζει απαραίτητα την άποψη της Ευρωπαϊκής Αρχής Εργασίας (ELA) ή της Ευρωπαϊκής Επιτροπής. Επιπλέον, το EURES και το ELA δεν υποστηρίζουν ιστοτόπους τρίτων που αναφέρονται παραπάνω.