Gå til hovedindholdet
EURES
Nyhedsartikel21. februar 2018Den Europæiske Arbejdsmarkedsmyndighed, Generaldirektoratet for Beskæftigelse, Sociale Anliggender, Arbejdsmarkedsforhold og Inklusion

Det personlige aftryk: Rigtige historier om at få det til at lykkes in Danmark

Workindenmark har udarbejdet en ny brochure, der samler en række personlige succeshistorier om personer, der tog det modige spring og besluttede at bo og arbejde i Danmark.

The personal touch: Real stories of making it work in Denmark.

Brochuren, der har titlen "Making it Work in Denmark", følger prøvelser hos otte personer fra forskellige samfundslag, som forlod deres hjem, venner og familier for starte et dansk eventyr.

Workindenmark er en offentlig arbejdsformidling, der skal hjælpe internationale kandidater med at finde et job på det danske marked og bistå arbejdsgivere med at finde kandidater til job, der er svære at besætte. Brochuren blev udarbejdet for at give et reelt indtryk af, hvad det indebærer at flytte til Danmark og bo dér som tilflytter.

"Making it Work in Denmark" viser det væld af muligheder, der er på det danske jobmarked. De personer, der optræder i brochuren, fandt nye job inden for så forskellige områder som ingeniørarbejde, sundhedspleje, biovidenskab, kommunikation og it.

Brochuren giver et indblik i overvejelserne om at flytte, de første indtryk af landet og kulturen, de problemer, personerne stod over for, og hvordan de løste dem, samt de små nuancer, som de oplevede ved ankomsten.

Som Pedro Leitao, der flyttede til Aars fra Lissabon i Portugal, nævner: "Den største overraskelse for mig har været, at danskerne er så åbne…allerede efter min anden uge havde jeg fået en middagsinvitation."

Andre fortæller om deres overraskelse over manglen på hierarki i den danske ledelsesstruktur, der giver mulighed for en hurtigere og lettere karriere end i nogle andre lande.

Brochuren giver en dybere forståelse af balancen mellem arbejde og fritid i Danmark. Herom siger Fabrizio Moroni, der er fra Milano, men nu er bosat i Skanderborg: "Jeg er virkelig blevet overrasket over, at tingene foregår mere afslappet, end jeg er vant til, men stadig meget produktivt... Her arbejder jeg mindre, men mere fokuseret. Dette er en stor forskel i arbejdskulturen."

Brochuren giver et realistisk billede af, hvad det vil sige at tage et sådant skridt. Det er mere end statistik og tal, det er rigtige mennesker og deres oplevelser fortalt med deres egne ord.

Hvis du er på udkig efter et nyt job, en karriereændring eller en ny måde at leve på, hvorfor så ikke overveje Danmark. Kontakt Workindenmark og modtag din egen kopi af "Making it Work in Denmark" eller download pdf-versionen fra webstedet. Du kan også tage kontakt via e-mail workindenmarkatworkindenmark [dot] dk (workindenmark[at]workindenmark[dot]dk) eller via livechat hver fredag kl. 10-13 (CET).

 

Relevante links:

Workindenmark

 

Læs mere:

Find en Euresvejleder

Leve- og arbejdsvilkår i Eureslandene

Eures' jobdatabase

Eures' tjenester for arbejdsgivere

Eures' kalender over events

Kommende onlineevents

Eures på Facebook

Eures på Twitter

Eures på LinkedIn

Emner
Succeshistorier
Relaterede sektion(er)
Leve- og arbejdsvilkår
Sektor
Accomodation and food service activitiesActivities of extraterritorial organisations and bodiesActivities of households as employers, undifferentiated goods- and servicesAdministrative and support service activitiesAgriculture, forestry and fishingArts, entertainment and recreationConstructionEducationElectricity, gas, steam and air conditioning supplyFinancial and insurance activitiesHuman health and social work activitiesInformation and communicationManufacturingMining and quarryingOther service activitiesProfessional, scientific and technical activitiesPublic administration and defence; compulsory social securityReal estate activitiesTransportation and storageWater supply, sewerage, waste management and remediation activitiesWholesale and retail trade; repair of motor vehicles and motorcycles

Ansvarsfraskrivelse

Artikler har til formål at give brugere af EURES-portalen information om aktuelle emner og tendenser og stimulere diskussion og debat. Deres indhold afspejler ikke nødvendigvis holdningen fra European Labor Authority (ELA) eller Europa-Kommissionen. Desuden støtter EURES og ELA ikke tredjepartswebsteder nævnt ovenfor.