Direct la conținutul principal
EURES
Știre22 octombrie 2021Autoritatea Europeană a Muncii, Direcția Generală Ocuparea Forței de Muncă, Afaceri Sociale și Incluziune

5 sfaturi importante pentru angajații care se întorc la locul de muncă

După munca din bucătărie, din sufragerie și chiar din dormitor în timpul pandemiei de COVID-19, întoarcerea la birou poate părea descurajantă. Citiți 5 sfaturi importante pentru o revenire lină la locul de muncă.

Our top 5 tips for employees returning to the workplace
EURES

1.Începeți cu o perioadă de adaptare

Dacă angajatorul vă permite, încercați să vă reintroduceți treptat la locul de muncă obișnuit. La început, ca să aveți timp să vă adaptați la diferențele dintre mediile de lucru, alternați câteva zile pe săptămână la locul de muncă cu lucrul de acasă în alte zile. Pentru mulți, revenirea la locul de muncă va însemna o schimbare uriașă: mai multă lume, mai mult zgomot și timp de deplasare mai lung, iar pentru alții întoarcerea completă va înseamnă poate o perioadă de readaptare.

2.Adaptați-vă programul săptămânal

Pentru deplasarea la locul de muncă vă trebuie sigur mai mult timp decât până la biroul de acasă, deci deșteptătorul trebuie pus să sune mai devreme. Ca să pregătiți revenirea la locul de muncă, chiar și pentru o zi pe săptămână, începeți să vă treziți mereu la ora necesară pentru zilele când veți pleca și să vă pregătiți prânzul de cu seară. Revenirea la locul de muncă va fi astfel mai ușoară și cu mai puține schimbări față de programul obișnuit.

3.Nu vă fie teamă să întrebați

Întoarcerea la locul de muncă este pentru fiecare altfel, iar întreprinderile explorează o serie de politici diferite. S-ar putea să aveți multe întrebări în acest sens. Înainte să reveniți la locul de muncă, întrebați angajatorul în legătură cu parcările auto, parcări și încăperi securizate pentru biciclete sau despre măsurile de sănătate și siguranță. E important să știți la ce să vă așteptați când ajungeți acolo. Cu cât știți mai multe, cu atât veți fi mai liniștit. Dacă nu sunteți sigur ce politici de telemuncă și hibride are întreprinderea, deschideți conversația!

4.Încercați noi modalități de lucru

Lumea muncii de după COVID-19 este mult mai flexibilă. Vă recomandăm să începeți să lucrați mai devreme pentru a evita traficul de vârf sau să încercați modurile de lucru hibride dacă politica întreprinderii o permite. După ce vă consultați cu angajatorul, vedeți ce vă convine și ce metodă vă maximizează productivitatea, dar și sănătatea și starea de bine. Ați putea câștiga timp pe care să-l petreceți cu familia sau cu activități care vă fac plăcere. În acest fel ați îndeplini obiectivele întreprinderii având și o săptămână de lucru mai plăcută.

5.Nu uitați de instrumentele online

Dacă ați trecut la instrumente online mai colaborative în timpul pandemiei, continuați să le utilizați la locul de muncă. În multe cazuri, colaborarea în echipe și în întreprinderi s-a îmbunătățit, iar aceste inovații vor continua să fie utile și să consolideze sistemele de lucru. Noile platforme online vor avea un impact de durată asupra practicilor de lucru și vor continua să dea posibilitatea colegilor să participe de oriunde s-ar afla. Prin urmare, nu este nevoie să schimbați abordarea muncii când vă întoarceți la locul de muncă.

Pentru mai multe sfaturi despre lucrul după pandemia de COVID-19, citiți De ce sunt competențele non-tehnice și inteligența emoțională mai importante ca niciodată.

 

Linkuri conexe:

De ce sunt competențele non-tehnice și inteligența emoțională mai importante ca niciodată

 

Mai multe informații:

Zilele europene ale locurilor de muncă

Căutare consilieri EURES

Condiții de viață și de muncă în țările participante la EURES

Baza de date cu locuri de muncă a EURES

Servicii EURES pentru angajatori

Calendarul evenimentelor EURES

Următoarele evenimente online

EURES pe Facebook

EURES pe Twitter

EURES pe LinkedIn

Teme
Afaceri / AntreprenoriatȘtiri despre piața muncii/știri despre mobilitate
Sectorul
Accomodation and food service activitiesActivities of extraterritorial organisations and bodiesActivities of households as employers, undifferentiated goods- and servicesAdministrative and support service activitiesAgriculture, forestry and fishingArts, entertainment and recreationConstructionEducationElectricity, gas, steam and air conditioning supplyFinancial and insurance activitiesHuman health and social work activitiesInformation and communicationManufacturingMining and quarryingOther service activitiesProfessional, scientific and technical activitiesPublic administration and defence; compulsory social securityReal estate activitiesTransportation and storageWater supply, sewerage, waste management and remediation activitiesWholesale and retail trade; repair of motor vehicles and motorcycles

Disclaimer

Articolele sunt menite să ofere utilizatorilor portalului EURES informații despre subiecte și tendințe actuale și să stimuleze discuțiile și dezbaterile. Conținutul acestora nu reflectă neapărat punctul de vedere al Autorității Europene a Muncii (ELA) sau al Comisiei Europene. În plus, EURES și ELA nu aprobă site-urile web ale terților menționate mai sus.