Skip to main content
EURES
News article31 juli 2017European Labour Authority, Directorate-General for Employment, Social Affairs and Inclusion

Fransk reiseleder til Azorene etter nettbasert jobbdag

“Seize the Summer”, en nettbasert jobbmesse med fokus på sesongarbeid, har båret frukter for en portugisisk reisearrangør og en fransk jobbsøker.

Online job day sends French tour guide to Portuguese islands
E(O)JD

TuriAzores er en liten reisearrangør på Azorene som konsentrerer seg om guidede turer og friluftsaktiviteter. Direktøren ønsket å rekruttere internasjonalt og bestemte seg for å delta på den nettbaserte europeiske jobbdagen som ble arrangert i februar under tittelen Seize the Summer.

Samme dag var franske Laura Combrié inne på nettet og søkte etter jobb. Der fant hun TuriAzores, som søkte etter guider og minibussførere. Hun grep umiddelbart telefonen og ringte dem opp. Selskapet fattet umiddelbart interesse for Lauras profil og bestemte seg for å ansette henne.

TuriAzores har kontor på Terceira, en øy i Azorene, den portugisiske øygruppen i Atlanterhavet. – Vi har spesialisert oss på byvandringer med guide, fotturer, rundturer med større og mindre busser, og så videre. For tiden har vi fire guider ansatt, forteller Miguel Mendonça, som er direktør for selskapet.

– Vi bestemte oss for å delta på Eures’ jobbdag fordi vi trengte en person som snakket flytende fransk eller tysk. Vedkommende burde dessuten også være åpen for å oppleve nye ting og utvide sin horisont.

Rekrutteringsprosessen var enkel og grei, sier han, og han vil ikke nøle med å anbefale andre å delta på slike arrangementer, enten de er arbeidsgivere eller arbeidssøkende.

– Jeg var inne på chattetjenesten til Eures og så etter informasjon om arbeidsmarkedet på Azorene, forteller 27 år gamle Laura, som er fra Ardèche-regionen i Frankrike. – Den portugisiske rådgiveren som svarte på spørsmålene mine, fortalte om jobbdagen og sa jeg burde melde meg på. Så fant jeg en liste over selskaper som jeg sendte åpne jobbsøknader til. Først hadde jeg litt problemer med å forstå chattetjenesten, men jeg kan absolutt anbefale slike nettbaserte arrangementer – det er en annen måte å få informasjon på.

Laura får nå støtte fra Din første Eures-jobb i forbindelse med flyttingen til Terceira og for å lære portugisisk.

Akkurat denne jobbdagen, som var rettet mot reiseliv og hotell- og restaurantbransjen, kom i stand gjennom et samarbeid mellom Eures Portugal, Kroatia, Slovenia og Spania. I tillegg deltok både Italia, Hellas, Malta og Kypros.

– De fleste arbeidsgiverne var imponert over antallet og kvaliteten på søknadene de fikk inn, sier Ana Margarida Silva i Eures Portugal. – Og de har gitt uttrykk for at de ønsker å delta på fremtidige arrangementer av denne typen.

 

Relevante lenker:

Seize the Summer

Guider og minibussførere

TuriAzores’ nettsted

Din første Eures-jobb

Din første Eures-jobb på Eures

 

Les mer:

Finn en Eures-rådgiver

Leve- og arbeidsvilkår i Eures-landene

Eures' jobbdatabase

Eures' tjenester for arbeidsgivere

Eures' aktivitetskalender

Kommende arrangementer på nett

Eures på Facebook

Eures på Twitter

Eures på LinkedIn

Eures på Google+

Nærmere opplysninger

Temaer
EURES beste praksisJobbdager/arrangementerRekrutteringstrenderSosiale medierUngdom
Relaterte seksjon(er)
Leve- og arbeidsvilkår
Sektor
Accomodation and food service activitiesActivities of extraterritorial organisations and bodiesActivities of households as employers, undifferentiated goods- and servicesAdministrative and support service activitiesAgriculture, forestry and fishingArts, entertainment and recreationConstructionEducationElectricity, gas, steam and air conditioning supplyFinancial and insurance activitiesHuman health and social work activitiesInformation and communicationManufacturingMining and quarryingOther service activitiesProfessional, scientific and technical activitiesPublic administration and defence; compulsory social securityReal estate activitiesTransportation and storageWater supply, sewerage, waste management and remediation activitiesWholesale and retail trade; repair of motor vehicles and motorcycles

Ansvarsfraskrivelse

Artiklene er ment å gi brukere av EURES-portalen informasjon om aktuelle emner og trender og stimulere til diskusjon og debatt. Innholdet deres gjenspeiler ikke nødvendigvis synet til European Labour Authority (ELA) eller EU-kommisjonen. EURES og ELA støtter heller ikke tredjeparts nettsteder nevnt ovenfor.