Glavni sadržaj
EURES
Novinski članak31. srpnja 2017.Europsko nadzorno tijelo za rad, Glavna uprava za zapošljavanje, socijalna pitanja i uključivanje

Dan poslova na mreži vodi francusku turističku vodičicu na portugalske otoke

Iskoristi ljeto, sajam poslova na mreži usmjeren na sezonske poslove, urodio je plodom za portugalsku turističku tvrtku i francusku tražiteljicu posla.

Online job day sends French tour guide to Portuguese islands
E(O)JD

TuriAzores mala je turistička agencija na Azorskim otocima koja se bavi obilascima s vodičem i vanjskim aktivnostima. Direktor te agencije želio je zaposliti međunarodno osoblje te je zbog toga odlučio sudjelovati u manifestaciji Europski dan poslova na mreži pod imenom Iskoristi ljeto, koji se održava u veljači.

Na dan održavanja te manifestacije Laura Combrié iz Francuske tražila je slobodna radna mjesta na mreži. Vidjela je da TuriAzores ima slobodno radno mjesto turističkog vodiča i vozača putničkog kombija pa se prijavila nazvavši agenciju. Agencija je odmah pokazala zanimanje za Laurin profil i odlučila je zaposliti.

Sjedište agencije TuriAzores nalazi se na Terceiri, jednom od otoka arhipelaga Azora u Atlantskom oceanu. „Specijalizirani smo za razgledavanje grada, pješačenje, planinarenje i razgledavanja kombijem, autobusom itd. Trenutačno imamo četiri vodiča”, rekao je direktor Miguel Mendonça.

„Odlučili smo sudjelovati u danu poslova EURES-a jer smo trebali zaposliti nekog tko tečno govori francuski ili njemački. Tražio sam nekog tko je otvoren za nova iskustva i želi proširiti svoje vidike.”

Rekao je da je postupak zapošljavanja bio jednostavan te da ne bi oklijevao u odluci da manifestaciju preporuči drugim poslodavcima ili tražiteljima posla.

„Tražila sam informacije o tržištu rada u Azorima putem EURES-ove usluge čavrljanja na mreži”, rekla je 27-godišnja Laura iz regije Ardèche u Francuskoj. „Portugalski savjetnik koji je odgovarao na moja pitanja obavijestio me je o ovoj manifestaciji te me pozvao da se na nju i prijavim. Pronašla sam popis tvrtki i poslala im načelne prijave. Isprva je bilo teško razumjeti uslugu čavrljanja, no preporučila bih ovu vrstu e-događaja s obzirom na to da omogućuje još jedan način za pronalaženje informacija.”

Laura sada iskorištava pogodnosti podrške programa Tvoj prvi posao preko EURES-a, seli se na otok Terceiru te uči portugalski.

Manifestacija koja je bila usmjerena na turizam i industriju ugostiteljstva predstavljala je suradnju između EURES-a u Portugalu, Hrvatskoj, Sloveniji i Španjolskoj, uz sudjelovanje Italije, Grčke, Malte i Cipra.

„Većina poslodavaca bila je oduševljena brojem i kvalitetom prijava koje su zaprimili”, rekla je Ana Margarida Silva, zaposlenica EURES-a u Portugalu i nadodala: „Pokazali su zanimanje za sudjelovanje u budućim manifestacijama”.

 

Korisne poveznice:

Iskoristi ljeto

Internetska stranica turističke agencije TuriAzores

Тurističkog vodiča i vozača putničkog kombija

Tvoj prvi posao preko EURES-a

Tvoj prvi posao preko EURES-a na EURES-u

 

Pročitajte više:

Pronađite savjetnika EURES-a

Životni i radni uvjeti u zemljama u kojima djeluje EURES

EURES-ova baza poslova

Službe EURES-a za poslodavce

EURES-ov kalendar događaja

Uskoro na internetu

EURES na Facebook

EURES na Twitteru

EURES na LinkedInu

EURES na portalu Google+

Teme
Najbolja praksa EURES-aDani posla/događajiTrendovi zapošljavanjaDruštveni medijiMladost
Povezani odjeljak(i)
Život i rad
Sektor
Accomodation and food service activitiesActivities of extraterritorial organisations and bodiesActivities of households as employers, undifferentiated goods- and servicesAdministrative and support service activitiesAgriculture, forestry and fishingArts, entertainment and recreationConstructionEducationElectricity, gas, steam and air conditioning supplyFinancial and insurance activitiesHuman health and social work activitiesInformation and communicationManufacturingMining and quarryingOther service activitiesProfessional, scientific and technical activitiesPublic administration and defence; compulsory social securityReal estate activitiesTransportation and storageWater supply, sewerage, waste management and remediation activitiesWholesale and retail trade; repair of motor vehicles and motorcycles

Odricanje

Članci su namijenjeni korisnicima portala EURES pružiti informacije o aktualnim temama i trendovima te potaknuti raspravu i debatu. Njihov sadržaj ne odražava nužno stav Europske uprave za rad (ELA) ili Europske komisije. Nadalje, EURES i ELA ne podržavaju gore navedene web stranice trećih strana.