Siirry pääsisältöön
EURES
Uutisartikkeli31. heinäkuuta 2017Euroopan työviranomainen, Työllisyys-, sosiaali- ja osallisuusasioiden pääosasto

Online-työpaikkapäivä johdatti ranskalaisen matkaoppaan Portugalin saarille

Kausityöpaikkoihin keskittyvät online-työpaikkamessut – Seize the Summer – tuottivat hedelmää yhdelle portugalilaiselle matkailuyritykselle ja ranskalaiselle työnhakijalle.

Online job day sends French tour guide to Portuguese islands
E(O)JD

TuriAzores on pieni matkailuyritys Azorien saarilla. Se keskittyy opastettuihin matkoihin ja ulkoilutoimintaan. Sen johtaja halusi rekrytoida kansainvälistä henkilöstöä ja päätti sen vuoksi, että yritys osallistuisi Euroopan online-työpaikkatapahtumaan Seize the Summer, joka pidettiin helmikuussa.

Tapahtumapäivänä ranskalainen Laura Combrié selaili verkossa avoimia työpaikkoja. Hän näki TuriAzoresin etsivän matkaopasta ja monikäyttöauton kuljettajaa ja haki paikkaa soittamalla yritykseen. Yritys oli heti kiinnostunut Lauran profiilista ja päätti palkata hänet.

TuriAzores sijaitsee Terceiralla, joka on osa Azorien saaristoa Atlantin valtameressä. ”Me olemme erikoistuneet kaupunkien kävelykierroksiin, patikointiin ja vaelluksiin, minibussi- ja bussikiertoajeluihin ja niin edelleen. Tällä hetkellä tiimiimme kuuluu neljä opasta”, selittää yrityksen johtaja Miguel Mendonça.

”Päätimme osallistua EURESin työpaikkapäivään, koska tarvitsimme palvelukseen henkilön, joka osasi sujuvasti ranskaa tai saksaa. Etsin myös ihmistä, joka suhtautuisi avoimesti uusiin kokemuksiin ja näköaloihin.”

Rekrytointi oli helppoa, hän sanoo eikä epäröisi suositella tapahtumaa muille työnantajille tai työnhakijoille.

”Etsin tietoja työmarkkinoista Azoreilla EURESin verkkojuttelupalvelun kautta”, sanoo Ardèchen alueelta Ranskasta kotoisin oleva 27-vuotias Laura. ”Kysymyksiini vastannut portugalilainen neuvoja kertoi tästä tapahtumasta ja kehotti minua kirjautumaan mukaan. Löysin luettelon yrityksistä, joille lähetin kokeeksi hakemuksia. Verkkojuttelupalvelu oli aluksi vaikeaselkoinen, mutta suosittelen tällaista verkkotapahtumaa, se on uudenlainen tapa löytää tietoa.”

Laura saa nyt Eka Eures -työpaikkaohjelmasta tukea Terceiralle muuttoon ja portugalin opiskeluun.

Tapahtuma kohdennettiin matkailu-, majoitus-, ravitsemis- ja elämystoimialoille, ja se toteutettiin yhteistyössä Portugalin, Kroatian, Slovenian ja Espanjan EURESin välillä. Myös Italia, Kreikka, Malta ja Kypros osallistuivat tapahtumaan.

”Saatujen hakemusten määrä ja laatu tekivät vaikutuksen useimpiin työnantajiin”, Ana Margarida Silva Portugalin EURESista sanoo, ”ja he ovat kiinnostuneita osallistumaan uudelleenkin.”

 

Asiaan liittyviä linkkejä

Seize the Summer

Matkaopasta ja monikäyttöauton kuljettajaa

TuriAzores-matkailuyrityksen verkkosivusto

Eka EURES-työpaikka

Eka EURES-työpaikka – EURES

 

Lisätietoja:

Hae EURES-neuvojaa

Elin- ja työolot EURES-maissa

EURESin työpaikkatietokanta

EURES-palvelut työnantajille

EURESin tapahtumakalenteri

Tulevat online-tapahtumat

EURES Facebookissa

EURES Twitterissä

EURES LinkedInissä

EURES Google+:ssa

Tiedot

Aiheet
EURESin paras käytäntöTyöpäivät/tapahtumatRekrytointitrenditSosiaalinen mediaNuoriso
Aiheeseen liittyvä(t) osio(t)
Asuminen ja työskentely
Sektori
Accomodation and food service activitiesActivities of extraterritorial organisations and bodiesActivities of households as employers, undifferentiated goods- and servicesAdministrative and support service activitiesAgriculture, forestry and fishingArts, entertainment and recreationConstructionEducationElectricity, gas, steam and air conditioning supplyFinancial and insurance activitiesHuman health and social work activitiesInformation and communicationManufacturingMining and quarryingOther service activitiesProfessional, scientific and technical activitiesPublic administration and defence; compulsory social securityReal estate activitiesTransportation and storageWater supply, sewerage, waste management and remediation activitiesWholesale and retail trade; repair of motor vehicles and motorcycles

Vastuuvapauslauseke

Artikkelien tarkoituksena on tarjota EURES-portaalin käyttäjille tietoa ajankohtaisista aiheista ja suuntauksista sekä herättää keskustelua ja keskustelua. Niiden sisältö ei välttämättä vastaa Euroopan työviranomaisen (ELA) tai Euroopan komission näkemystä. Lisäksi EURES ja ELA eivät tue edellä mainittuja kolmansien osapuolien verkkosivustoja.