Gå til hovedindholdet
EURES
Nyhedsartikel31. juli 2017Den Europæiske Arbejdsmarkedsmyndighed, Generaldirektoratet for Beskæftigelse, Sociale Anliggender, Arbejdsmarkedsforhold og Inklusion

Onlinejobdag sender fransk turguide til portugisiske øer

Onlinejobmessen "Seize the summer", som fokuserer på sæsonarbejde, har båret frugt for en portugisisk turoperatør og en fransk jobsøgende.

Online job day sends French tour guide to Portuguese islands
E(O)JD

TuriAzores er en lille turoperatør på Azorerne, som specialiserer sig i guidede turer og udendørsaktiviteter. Direktøren ønskede at ansætte internationale medarbejdere og besluttede derfor at deltage i den europæiske onlinejobdag, kendt under navnet Seize the Summer, som blev afholdt i februar.

Samme dag, som arrangementet fandt sted, kiggede Laura Combrié fra Frankrig efter ledige job på internettet. Hun så TuriAzores' opslag om turguider og chauffører til minibusser og ansøgte ved at ringe selskabet op. Selskabet var med det samme interesseret i Lauras profil og besluttede at ansætte hende.

TuriAzores er beliggende i Terceira, som er en del af øriget Azorerne i Atlanterhavet. "Vi har specialiseret os i byvandringer, vandring og trekking, busture osv. For øjeblikket består vores team af fire guider," forklarer Miguel Mendonça, der er direktør.

"Vi besluttede at deltage i Eures' jobdag, fordi vi skulle ansætte en medarbejder, som talte flydende fransk eller tysk. Jeg var også på udkig efter en person, som var åben for nye oplevelser og horisonter."

"Rekrutteringsprocessen var let," siger han, og han ville ikke tøve med at anbefale arrangementet til andre arbejdsgivere eller jobsøgende.

"Jeg søgte oplysninger om jobmarkedet på Azorerne gennem Eures’ e-chattjeneste," siger den 27-årige Laura fra departementet Ardèche i Frankrig. "Den portugisiske vejleder, som besvarede mine spørgsmål, fortalte mig om arrangementet og foreslog, at jeg melde mig til det. Jeg fandt en liste over virksomheder, som jeg sendte uopfordrede ansøgninger til. Chattjenesten var svær at forstå og bruge i begyndelsen, men jeg kan anbefale denne slags e-arrangement, da det er en anden måde at finde information på."

Laura får nu støtte fra Dit første Euresjob i forbindelse med sin flytning til Terceira og undervisning i portugisisk.

Arrangementet, der var målrettet turist- og hotel- og restaurationsbranchen, var et samarbejde mellem Eures Portugal, Kroatien, Slovenien og Spanien, mens Italien, Grækenland, Malta og Cypern også deltog.

"De fleste arbejdsgivere var imponerede over antallet og kvaliteten af de ansøgninger, de fik," siger Ana Margarida Silva fra Eures Portugal, "og de har vist interesse for at deltage i fremtidige arrangementer."

 

Relevante links:

Seize the Summer

Webstedet for turoperatøren TuriAzores

Turguider og chauffører til minibusser

Dit første Euresjob

Dit første Euresjob – Eures

 

Læs mere:

Find en Euresvejleder

Leve- og arbejdsvilkår i Eureslandene

Eures' jobdatabase

Eures' tjenester for arbejdsgivere

Eures' kalender over events

Kommende onlineevents

Eures på Facebook

Eures på Twitter

Eures på LinkedIn

Eures på Google+

Emner
EURES bedste praksisJobdage/begivenhederRekrutteringstendenserSociale medierUngdom
Relaterede sektion(er)
Leve- og arbejdsvilkår
Sektor
Accomodation and food service activitiesActivities of extraterritorial organisations and bodiesActivities of households as employers, undifferentiated goods- and servicesAdministrative and support service activitiesAgriculture, forestry and fishingArts, entertainment and recreationConstructionEducationElectricity, gas, steam and air conditioning supplyFinancial and insurance activitiesHuman health and social work activitiesInformation and communicationManufacturingMining and quarryingOther service activitiesProfessional, scientific and technical activitiesPublic administration and defence; compulsory social securityReal estate activitiesTransportation and storageWater supply, sewerage, waste management and remediation activitiesWholesale and retail trade; repair of motor vehicles and motorcycles

Ansvarsfraskrivelse

Artikler har til formål at give brugere af EURES-portalen information om aktuelle emner og tendenser og stimulere diskussion og debat. Deres indhold afspejler ikke nødvendigvis holdningen fra European Labor Authority (ELA) eller Europa-Kommissionen. Desuden støtter EURES og ELA ikke tredjepartswebsteder nævnt ovenfor.