Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο
Λογότυπο
EURES

Νέα

Αποποίηση ευθυνών

Τα άρθρα προορίζονται να παρέχουν στους χρήστες της πύλης EURES πληροφορίες για τρέχοντα θέματα και τάσεις και να ενθαρρύνουν τη συζήτηση και τη συζήτηση. Το περιεχόμενό τους δεν αντικατοπτρίζει απαραίτητα την άποψη της Ευρωπαϊκής Αρχής Εργασίας (ELA) ή της Ευρωπαϊκής Επιτροπής. Επιπλέον, το EURES και το ELA δεν υποστηρίζουν ιστοτόπους τρίτων που αναφέρονται παραπάνω.

Φιλτράρισμα ανά

Νέα (373)

RSS
Εμφάνιση αποτελεσμάτων 1 έως 10
  • Ειδησεογραφικό άρθρο

Πώς να μετατρέψετε το σπίτι σας στον ιδανικό χώρο εργασίας

Πολλοί από εμάς χρειάστηκε να προσαρμόσουμε τα σπίτια μας για να μπορέσουμε να εργαστούμε εξ αποστάσεως. Αυτό μπορεί να συνεπάγεται κάποιες δυσκολίες, καθώς η φυσική διαμόρφωση των σπιτιών μας δεν είναι κατάλληλη για να λειτουργούν ως χώροι εργασίας. Ακολουθούν τέσσερις τρόποι με τους οποίους μπορείτε να μετατρέψετε το σπίτι σας στον ιδανικό χώρο εργασίας.

  • Ειδησεογραφικό άρθρο

Αποσπάται η προσοχή σας όταν εργάζεστε από το σπίτι; Ακολουθήστε τις παρακάτω συμβουλές

Τώρα που πολλοί από εμάς τηλεργαζόμαστε τουλάχιστον εν μέρει, μπορεί να είναι δύσκολο να βρούμε μια ισορροπία ανάμεσα στην εργασία και τους περισπασμούς στο σπίτι. Σε αυτό το άρθρο, θα σας βοηθήσουμε να εντοπίσετε οτιδήποτε μπορεί να αποσπάσει την προσοχή σας και να αποφύγετε τους περισπασμούς.

  • Ειδησεογραφικό άρθρο

Ώρα για αλλαγή; Πώς να αλλάξετε επαγγελματική σταδιοδρομία χωρίς εμπειρία

Η αλλαγή σταδιοδρομίας μπορεί να φαίνεται τρομακτική, αλλά με τη σωστή έρευνα και θετική στάση μπορεί να μην είναι τόσο δύσκολη όσο πιστεύετε. Αν είστε έτοιμοι για μια αλλαγή, σας παραθέτουμε ορισμένες συμβουλές τις οποίες μπορείτε να έχετε κατά νου καθώς ξεκινάτε τη νέα σταδιοδρομία σας.

  • Ειδησεογραφικό άρθρο

Ποιες είναι οι τελευταίες τάσεις της διασυνοριακής τηλεργασίας και της κοινωνικής ασφάλισης;

Μολονότι οι περιορισμοί της νόσου COVID-19 έχουν χαλαρώσει, η τηλεργασία παραμένει ευρέως διαδεδομένη, ιδίως στον τομέα της διασυνοριακής απασχόλησης. Το άρθρο αυτό θα σας ξεναγήσει στους βασικούς κανόνες της τηλεργασίας.

  • Ειδησεογραφικό άρθρο

Ξεχωρίστε από το πλήθος με αυτές τις πρωτότυπες ιδέες για τη συνοδευτική επιστολή

Για να αναζητήσετε εργασία σε έναν ιδιαίτερα ανταγωνιστικό κόσμο, η συνοδευτική σας επιστολή θα πρέπει να ξεχωρίζει. Παρόλο που η παραδοσιακή συνοδευτική επιστολή έχει τα πλεονεκτήματά της, η καινοτομία μπορεί να αποτελέσει το κλειδί για να προσελκύσετε το ενδιαφέρον του υπεύθυνου προσλήψεων. Συμβουλευθείτε τις ακόλουθες επτά ιδέες.

  • Ειδησεογραφικό άρθρο

«Χτίστε» βήμα-βήμα την επαγγελματική σας πορεία: Πώς να βρείτε την πρώτη σας δουλειά στον κατασκευαστικό κλάδο

Η ανάπτυξη της πράσινης οικονομίας έχει δημιουργήσει πολλές νέες ευκαιρίες στον κατασκευαστικό κλάδο, αλλά η είσοδος σε αυτό το πεδίο εργασίας απαιτεί ειδικές δεξιότητες και κατάρτιση. Διαβάστε τις συμβουλές μας για να βρείτε την πρώτη σας δουλειά στον κατασκευαστικό κλάδο.

  • Ειδησεογραφικό άρθρο

Αναγνωρίστε και ξεπεράστε τους πέντε τύπους του «συνδρόμου του απατεώνα»

Το «σύνδρομο του απατεώνα» μπορεί να κλονίσει την αυτοεκτίμησή σας και να επηρεάσει την αυτοπεποίθησή σας στην εργασία. Σε αυτό το άρθρο, εξετάζουμε τους πέντε τύπους του «συνδρόμου του απατεώνα» και πώς μπορείτε να τους αναγνωρίσετε και να τους ξεπεράσετε για να αξιοποιήσετε πλήρως τις δυνατότητές σας.

  • Ειδησεογραφικό άρθρο

Το EURES απαντά στις κυριότερες ερωτήσεις σας σχετικά με τις ελλείψεις και τα πλεονάσματα εργατικού δυναμικού στην Ευρώπη

Μετά τη δημοσίευση της έκθεσης του EURES για τις ελλείψεις και τα πλεονάσματα εργατικού δυναμικού το 2022, καλέσαμε τους ακολούθους του EURES να υποβάλουν τις ερωτήσεις τους σχετικά με την έκθεση. Διαβάστε στη συνέχεια τις απαντήσεις και μάθετε ποια είναι τα πιο περιζήτητα επαγγέλματα στην Ευρώπη.

  • Ειδησεογραφικό άρθρο

EUREStv: Διερεύνηση της κινητικότητας του εργατικού δυναμικού στην Ευρώπη

Το EUREStv, μια διαδικτυακή σειρά αφιερωμένη στην κινητικότητα του εργατικού δυναμικού στην Ευρώπη, μεταδίδεται ψηφιακά και έχει προκαλέσει το ενδιαφέρον των ατόμων που αναζητούν εργασία, των εργοδοτών, καθώς και των μελών του δικτύου EURES.

  • Ειδησεογραφικό άρθρο

Έχετε άγχος για την παραίτησή σας; Ακολουθήστε τα παρακάτω βήματα για την υποβολή της παραίτησής σας

Έρχεται κάποια στιγμή στην καριέρα όλων μας η δύσκολη εκείνη ώρα που η αλλαγή εργασίας είναι απαραίτητη. Ωστόσο, δεν χρειάζεται η παραίτησή σας να είναι αμήχανη, αντιεπαγγελματική ή, στη χειρότερη περίπτωση, εχθρική. Ακολουθήστε τον παρακάτω κατάλογο ελέγχου για να απαλλαγείτε από το άγχος της παραίτησης.